2013 m. sausio 29 d., antradienis
2013 m. sausio 28 d., pirmadienis
Mung dalas pupuolių troškinys su raudonaisiais ryžiais
Prisipažinsiu, paprastų pupelių aš nemėgstu nuo vaikystės, bet paskaičius apie šias Mung dalas pupuoles, labai panorau jas paragaut, tuo labiau, kad jos turi tiek vertingų savybių. Receptą aptikau visai netyčia šiame bloge, tad nutariau jį išbandyt ir neprašoviau :)
Reikės:
300 g pupuolių
100 g raudonųjų ryžių (labai patiko šie ryžiai, turi šiek tiek riešutų skonio)
1 kubelio ekologiško daržovių sultinio
1 svogūno
2 skiltelių česnako
3 v.š. ghie sviesto, galima naudoti ir paprastą
druskos pagal skonį
žiupsnelio malto imbiero
žiupselio maltų arba sveikų pankolio sėklų
žiupsnelio malto kumino
žiupsnelio maltos kalendros
300 g pupuolių
100 g raudonųjų ryžių (labai patiko šie ryžiai, turi šiek tiek riešutų skonio)
1 kubelio ekologiško daržovių sultinio
1 svogūno
2 skiltelių česnako
3 v.š. ghie sviesto, galima naudoti ir paprastą
druskos pagal skonį
žiupsnelio malto imbiero
žiupselio maltų arba sveikų pankolio sėklų
žiupsnelio malto kumino
žiupsnelio maltos kalendros
Pupuoles užpilame 3 stiklinėmis šalto vandens ir paliekame pernakt, kad pamirktų.
Ryžius užpilame šaltu vandeniu, kad apsemtų ir paliekame taip pat pernakt.
Puode užviriname 3 stiklines vandens, įmetame sultinio kubelį, įberiame žiupsnelį druskos.
Suberiame pamirkytas ir nusunktas pupuoles.
Verdame ant silpnos ugnies apie 20 min.
Kol pupuolės verda, keptuvėje ištirpiname sviestą arba ghie sviestą, suberiame smulkiai pjaustytą svogūną, išspaustas česnako skilteles ir maišydami apkepiname apie 2 minutes.
Ugnį sumažiname iki minimumo, į keptuvę beriame likusius prieskonius.
Įšmaišome ir viską pakepiname dar apie 1 minutę.
Keptuvę uždengiame dangčiu ir paliekame, taip prieskoniai išskleis savo aromatą.
Pupuolėms baigiant virti, į puodą suberiame mirkytus ryžius.
Viską verdame, kol ryžiai išvirs - apie 20 minučių.
Baigiant virti, sudedame svieste kepintus svogūnus su česnakais ir prieskoniais.
Išmaišome, nukeliame puodą nuo ugnies ir uždengę pakaikome apie 2 - 3 minutes.
Skanaus!
2013 m. sausio 17 d., ketvirtadienis
Kepto moliūgo kreminė sriuba su kokoso pienu
Reikės:
1/3 moliūgo
1 l sultinio
4 bulvių
150-200 ml kokoso pieno
druskos
pipirų
pakepintų moliūgo sėklų
šlakelis pesto padažo
aliejaus kepimo indui patepti
Moliūgą supjaustome, kepimo indą patepame aliejumi, dedame moliūgą, pabarstome druska ir pipirais. Kepame orkaitėje 180 laipsnių temperatūroje, kol moliūgas suminkštės.
Užverdame paruoštą sultinį, dedame kubeliais pjaustytas bulves, jeigu reikia įberiame šiek tiek druskos ir pipirų. Kai bulvės jau išvirs, dedame iškeptą moliūgą. Truputėlį paverdame, sultinį nupilame ir viską sublenderiuojame. Pilame kokoso pieną ir viską užviriname, jeigu sriuba pertiršta, galima įpilti sultinį, kuriame virė daržovės. Pilame sriubą į lėkštes, apšlakštome pesto padažu, pabarstome keptomis moliūgo sėklomis, tiekiame su česnakiniais skrebučiais: sviestą palaikome kambario temperatūroje, kol jis taps minkštas, smulkiai supjaustome krapus, petražoles, įspaudžiame česnako ir viską sumaišome, tepame česnakinį sviestą ant batono riekių ir šauname į orkaitę, kol gražiai apskrus.
2013 m. sausio 7 d., pirmadienis
Mėsos vyniotinis
Vienas iš laimėtos knygos "Mėsos kepsniai iš orkaitės" receptų su mano pakeitimais.
Reikės:
apie 1,2 kg mėsos (aš dariau iš karbonadinės (nes tik tokią tuo metu turėjau) , bet buvo sausoka, tai siūlau imti riebesnę)
garstyčių
druskos
šviež. maltų pipirų
mėgstamų mėsos prieskonių
plonų virtų šoninės juostelių
marinuotų agurkų
2-3 svogūnų
Iš mėsos padarome "šklotinę", iš abiejų pusių pabarstome druska, pipirais ir prieskoniais, ant vienos pusės tepame garstyčiomis.
Dedame šoninės juosteles, ant šoninės dedame plonom juostelėmis pjaustytus marinuotus agurkus.
Ant agurkų dedame žiedais supjaustytus ir pakepintus svogūnus. Atsargiai viską susukame ir užtvirtiname krapštukais. Dedame į kepimo "rankovę" ir kepame 180 laipsnių temperatūroje apie val. , pradarome "rankovę ir dar kepame kol gražiai apskrus.
Skanaus!
2013 m. sausio 4 d., penktadienis
Moliūgo-cukinijų blyneliai
Reikės:
nemažos riekės moliūgo
1 jaunos cukinijos
svogūno
2-3 skiltelių česnako
kiaušinio
druskos
šviežiai maltų pipirų
mėgstamų prieskonių
6-7 šaukštų miltų
6-7 šaukštų miltų
aliejaus kepimui
Moliūgą ir cukiniją sutarkuojame burokine tarka. Padruskiname ir kai daržovės išleis sultis, jas nuspaudžiame. Supjaustome kubeliais svogūną, smulkiai sukapojame česnako skilteles. Papipiriname ir pabarstome mėgtamais prieskoniais.
Įmušame kiaušinį, beriame 6-7 šaukštus miltų, kad tešla nebūtų ištyžus labai, tai miltų kiekis priklauso nuo daržovių kiekio.
Kepame įkaitintame aliejuje iš abiejų pusių kol gražiai apskrus, dedame ant popierinių rankšluoščių, kad susigertų nereikalingas aliejus. Prie blynelių dariau padažą iš majonezo, natūralaus jogurto, citrinos sulčių ir krapų, mums su vyrų dar įmaišiau wasabio pastos dėl aštrumo.
Skanaus!