2013 m. balandžio 26 d., penktadienis

Konkursas Mamos dienos proga!


Mielos mamos!
Savo facebooko puslapyje https://www.facebook.com/pages/Jelena-Rimavičienė-photography/419727291415129 paskelbiau konkursą, prašome dalyvauti, puiki proga įsiamžinti su savo vaikučiais !



2013 m. balandžio 23 d., antradienis

Sveikuoliški saldainiai


Ačiū  Inai už šį receptą!

Reikės:
stiklinės migdolų
stiklinės datulių be kauliukų
valg. šaukšto Saldžiavaisio pupmedžio miltelių arba kakavos

Riešutus sumalame su smulkintuvu, paskui dedame datules, šaukštą pupmedžio miltelių ir viską sumalame. Drėgnomis rankomis formuojame rutuliukus. Dedame bent  1 val. į šaldytuvą.
Tikrai rekomenduoju!

Skanaus!

2013 m. balandžio 21 d., sekmadienis

Ryžių, baklažanų ir riešutų troškinys


Namie vis gulėjo baklažanas, tai atėjo eilė kažką su juo pagaminti, tadau radau šį receptą, pagal kurį padariau troškinuką su mažais pakeitimais :)
Išeiga 3-4 porcijos

Jums reikės:
200 g ilgagrūdžių „Basmati" ryžių;
50 g juodųjų laukinių ryžių (aš dėjau raudonuosius)
2 šaukštelių juodojo sezamo (galima keisti baltu);
šaukštelio kmyninio kumino;
700 ml vandens;
50 g anakardžių arba žemės riešutų;
augalinio aliejaus kepimui ir skrudinimui;
½ žalios aštriosios paprikos, išvalytomis sėklytėmis ir smulkiai sukapotos;
2,5 cm ilgio imbiero gumbo gabalėlio, nulupto ir smulkiai sutarkuoto;
1 didelio baklažano (apie 550-580 g);
2 šaukštų citrinos sulčių;
2 šaukštų sojos padažo;
2 šaukštelių druskos;
šaukšto rudojo cukraus;
¼ šaukštelio maltų juodųjų pipirų;
pundelio petražolių arba krapų, nors pagal receptą turėjo būti kalendra



Riešutus maišydami paskrudinkite sausoje keptuvėje ant nedidelės ugnies, ataušinkite, sudėkite į maišelį ir stambiai sutrupinkite kočėlu arba mėsos plaktuko šonu. Į nedidelį ryžiams virti skirtą puodą suberkite abiejų rūšių ryžius, užpilkite vandeniu, pasūdykite nurodytu kiekiu druskos, uždenkite, sumažinkite ugnį ir virkite 8-10 minučių (ne iki galo). Tuo metu supjaustykite baklažaną 2-2,5 cm dydžio kubeliais. Gilioje keptuvėje arba puode įkaitinkite tiek augalinio aliejaus, kad galėtumėte gruzdinti baklažanus. Aliejui įkaitus suberkite baklažanus ir gruzdinkite, kol gardžiai apskrus (jei gruzdinimui skirtas indas nedidelis, gruzdinkite baklažanus dalimis). Apskrudusius baklažanus išgriebkite kiaurasamčiu ir sudėkite į sietą, kad nuvarvėtų riebalų perteklius (arba sugerkite popierinėmis servetėlėmis). Keptuvėje įkaitinkite 1 šaukštą augalinio aliejaus. Kai šis įkais, suberkite kmyninį kuminą, sezamą, sudėkite aitriąją papriką ir imbierą. Kepkite prieskonius maišydami keliolika sekundžių, sudėkite baklažanų kubelius. Supilkite ne iki galo išvirusius ryžius, sudėkite cukrų, maltus juoduosius pipirus, riešutus, supilkite citrinos sultis, sojos padažą. Viską atsargiai išmaišykite. Sumažinkite ugnį, keptuvę uždenkite ir troškinkite turinį 15 minučių, kol susigers drėgmė, o ryžiai suminkštės. Pabaigoje sudėkite šviežias petražoles arba kalendrą ir išmaišykite. Patiekite su  šviežiomis daržovėmis.

2013 m. balandžio 13 d., šeštadienis

Žaliavalgiška "Baltoji mišrainė"


Senai norėjau išbandyti žaliavalgiškus receptus, bet vis kažkaip neprisiruošdavau, viename iš žurnalų Nr. "Žmonės" aptikau šią mišrainę, todėl senai  knietėjo ją išbandyti :) Juo pasidalino Raw 42  įkūrėja Gražina, ačiū jai labai už šį receptą. Mišrainė tikrai nuostabaus skonio, o majonezas mane tiesiog pakerėjo! Ji puikiai gali pakeisti tracidinę ir kiek pabodusią baltąją mišrainę ant vaišių stalo :) Savo facebook'o puslapyje Jelenos virtuvė rašiau, kad nuo šiol bandysiu dalintis sveikesniais  receptais ir atradymais. Juk nuo to ką mes valgome, priklauso mūsų visų savijautą! Nebūtinai reikia būti žaliavalgiu ar vegetaru, kad valgyt tokį maistą, beje mano vyrui visavalgiui ši mišrainė irgi labai patiko :)



Taigi šiai mišrainei reikės:

šaldytų žirnelių,
morkų,
raugintų agurkų,
šviežių agurkų,
cukinijų,
porų,
krapų,
svogūnų laiškų,
citrinos sulčių,
žiupsnelis druskos,
maltų juodųjų pipirų,
šaukštų česnakinio majonezo.


 Česnakinis majonezas;
saulėgrąžų aliejaus apie 3 šaukštus
a.š.maltų garstyčių,
anakardžių riešutų,
 2 skiltelės česnako,
a.š druskos,
 a.š. citrinos sulčių,
a.š.ciberžolių.



Paruošimas:
žirnelius atšildyti šiltu vandeniu. Morkas tarkuojamos šiaudeliais-marinuojamos trumpam druskos žiupsneliu ir citrinos šlakeliu.Raugintus agurkus ir šviežius agurkus,cukiniją, svogūnus pjaustome kubeliais. Porus smulkiname pusžiedžiais, smulkiname krapus.Visus ingridientus sumaišome su majonezu.
 Česnakinį majonezą ruošiame:
visus komponentus sumalame blenderiu. Jei masė per skysta-dėkite daugiau anakardžių riešutų.
majonezą galima laikyti šaldytuve iki dviejų parų.


Skanaus!



2013 m. balandžio 1 d., pirmadienis