2016 m. sausio 26 d., antradienis

Pyragėliai su lęšių įdaru


Pamačius šiuos pyragėlius Instagram, jau svajojau, kada galėsiu juos išbandyt, tikrai neklydau dėl jų nuostabaus skonio! Pagaminami labai lengvai, įdaras gali būti bet koks jūsų mėgstamas, puikiai tiks ir mėsiškiems, daržovių ar grybų, tik perspeju, paragavus vieno, labai sunku sustot! ;) 

RECEPTAS:


Tešlai:

250 ml šilto vandens
50 ml aliejaus
1 a.š. cukraus
0.5 a.š. druskos
1 a.š. kepimo miltelių
speltos miltų, tiek kiek prireiks padaryti elastinę tešlą

Lęšių įdarui:

1,5 stiklinės lęšių (juos užmerkiau nakčiai, taip jie greičiau išverda)
2 dideli svogūnai (gali prireikti daugiau, turi buti supjaustytų tiek, kiek išvirtų lęšių)
2 morkos
2-3 didelių skiltelių česnako
druskos
pipirų



Lęšius išverdame, nukošiame, sutriname šakute arba blenderiu. Svogūnus supjaustome, kepame aliejuje, kol gražiai pagels, beriame tarkuotas morkas ir kepame, kol morkos suminkštėja. Įspaudžiame česnaką, įdedame sutrintus lęšius, paskaniname druska ir pipirais ir dar minutelę pakepame, atvėsiname. Iš nurodytų produktų užminkome elastingą tešlą, padaliname į kelias dalis. Iškočiojame, tik labai plonai nekočiokite, kad nesuplyštų. Išspaudžiame apskritimus. Į vidurį dedame įdaro, suspaudžiame krastus. Keptuvėje įkaitiname aliejų, dedame mūsų pyragėlius ir kepame kiekvieną pusę iki auksinės spalvos, dedame ant popierinių rankšluoščių, kad susigertų nereikalingi riebalai. Puikiai tiks prie sriubų, bet labai skanūs ir vieni. 
Skanaus!

2016 m. sausio 22 d., penktadienis

Aštrus avinžirnių troškinys



Receptas!!!
Virti arba konservuoti avinžirniai 400 g
Didelis svogūnas
Vienas nedidelis jelapenas arba čili pipiras (aš nauduojau marinuotą jelapeną, dėkite tiek, kokį aštrumą mėgstate arba nedėkite visai, jei nemėgstate aštriai)
3 cm imbiero šaknies
50 g pomidorų pastos
3-4 skiltelės česnako
1 a.š. prieskonių Garan Masala
1 a.š. ciberžolės
1/2 a.š. malto kumino
1/3 a.š. maltų kalendrų sėklų
himalajų druska pagal skonį
1/2 puodelio vandens
Citrina
Virti basmati ryžiai
Petražolės

Jeigu avinžirnius virsite patys, tai užmerkite juos nakčiai. Ryte gerai perplaukite, virkite su druska, pipirais ir keliais lauro lapais, kol avinžirniai bus minkšti. Skystį nupilame. Supjaustome svogūną, beriame į keptuvę arba troškintuvą, kepame aliejuje, kol gražiai pagels, beriame smulkintą česnaką, imbierą ir jelapeną. Pakepiname keletą min, beriame visus prieskonius ir išmaišome (prieskonių kiekį galite reguliuoti pagal savo skonį), virtuvė prisipildys nuostabių kvapų, dedame pomidorų pastą, pilame vandens ir išmaišome, dedame avinžirnius ir viską troškiname 10-15 min. Dedame į lėkštę virtus basmatį ryžius, ant viršaus dedame avinžirnių troškinį, pašlakstome citrinos sultimis ir pabarstome smulkintomis petražolėmis. Skanaus! 

2016 m. sausio 19 d., antradienis

Lęšių sriuba


Labai tinkanti dabartiniams žiemos dienomis, kai norisi šildančio maisto :)

Receptas:
😉👇👇👇
Puodelis raudonųjų lęšių
2 morkos

Skardinė pomidorų savo sultyse
Didelis svogūnas
3-4 skiltelės česnako
2-3 cm imbiero šaknies
a.š. kario prieskonių
a.š. ciberžolės
1/2 a.š. čili miltelių (galite reguliuoti pagal norimą aštrumą)
maltos kalendros pagal skonį
himalajų druska pagal skonį
Petražolės arba kalendrą

Lęšius labai gerai praplaunam, beriame į puodą, įpilame 4 puodelius vandens, užverdame. Beriame gabaliukais pjaustytą morką, svogūną, česnaką ir smulkiai pjaustytą imbierą. Verdame 15-20 min. Beriame visus prieskonius, druską, paverdame 5 min, dedame pomidorus ir dar keletą min paverdame,patikrinimame ar lęšiai išvirę, beriame pjaustytas petražoles arba kalendrą (pagal skonį), išjungiame ir paliekame 10 min pastovėti, kad atsiskleistų visi skoniai 
😊
Labai skanu su kątik iškeptomis pilno grūdo bandelėmis 
😏
 Skanaus!

Keptų paprikų sriuba



Šiandien išbandžiau nerealią trintą keptų paprikų sriubą, todėl noriu pasidalinti receptu ir su jumis
👌

😉
 
1-2 asmenims reikės: 
4 raudonų didelių paprikų
3-4 vidutinių pimidorų
2 svogūnų
4 skiltelių česnako
Himalajų rožinės druskos
Juodųjų pipirų
0.5 a.š. maltų kuminų
1 a.š. maltų raudojųjų paprikų miltelių
Šiek tiek virinto vandens (jei mėgstate skystesnę sriubą)
Džiuvėsėlių skrebučių
Prinokusio avokado (nebūtinai)

Paprikas iškepame orkaitėje, šiek tiek atvėsiname, nulupume odą, išimame kotelius su sėklomis, supjaustome kubeliais. Pomidorus nuplykome verdančiu vandeniu, nulupame odeles, supjaustome kubeliais. Troškintuve įkaitiname aliejų, beriame kubeliais pjaustytą svogūną, smulkiai kapotą česnaką, kepame iki auksinės spalvos. Beriame pjaustytas paprikas, pomidorus, suberiame prieskonius ir troškiname apie 10 min ant silpnos ugnies. Jei mėgstate skystesnę sriubą, pilame šiek tiek vandens ir viską sutriname blenderiu. Pilame į lekštę, beriame džiuvesėlius ir pjaustytą prinokusį avokadą (nebūtinai), jei mėgstate aštriau dar apibarstome čili pipirais. Skanaus!!!!