2016 m. vasario 13 d., šeštadienis

Raw mini cheesecake


Mažučiai, keksiuko dydžio nekepti rožiniai pyragaičiai pekerės ne vieną, puikiai tiks Valentino dienai, kokiai kitai šventei arba tiesiog pasilepinti kokį savaitgalį <3

12 vnt. reikės: 

 Pagrindui:

1 puodelio migdolų
5-6 datulių
¼ šaukštelio vanilės
žiupsnelis jūros druskos

Kremui:

1¼ puodelio anakardžių (mirkytų 3-4 valandas)
¾ puodelio migdolų pieno
1 puodelio aviečių/braškių 
2 šaukštų citrinos sulčių
¼ puodelio + 2 šaukštų klevų/agavos sirupo
¼ puodelio kokoso sviesto (taip pat galite naudoti kokoso aliejų)
žiupsnelis jūros druskos




Datules užpilti karštu vandeniu ir palaikyti 2-3 min (ilgiau, jei nauduojate ne šviežias, o džiovintas datules)
Migdolus sumalame S formos peiliu kombaine ar kitame smulkintuve iki trupinių. Tada dedame išmirkytas datules ir kitus ingridientus ir dar kelis kartus prasukame iki vientysos masės.
Keksiukų formelėse išdėliojame keksiukų popieriukus, tada ant dugno dedame po gerą arbatinį šaukštelį mūsų pagrindo ir gražiai paskirstome. Į kokteilinę beriame išmirkytus anakardžius, uogas, migdolų pieną ir kitus ingridientus (išskyrus koksos aliejų), plakame 1-2 min.Įdėkite kokoso sviestą/aliejų ir dar plakite iki vientysos masės. Pilame kremą ant pagrindo.  Dedame į šaldimo kamerą bent 2 val, galima ir per naktį. Prieš patiekdami, atšildome 15 minučių.
Skanaus!

Brokolių-žiedinių kopūstų apkepėlė


Šeštadienio pietums išbandžiau pažįstamos Žanos rekomenduotą apkepėlę, skani, lengvai pagaminama, todėl ir Jums rekomenduoju :)

 Apkepėlei reikės: 

žiedinio kopūsto
brokolio

Padažui: 

2 kiaušinių
3-4 v.š. majonezo
50 g tarkuoto parmezano 
druskos
pipirų
30 g fermetinio sūrio apibarstymui




Žiedinį kopūstą ir brokolį apverdame garuose apie 5 min, tada dedame į karčiui atsparų indą. Padažo produktus sumaišome ir apipilame mūsų daržoves. Pabarstome tarkuotu sūriu. Kepame 190 laipsnių temperatūroje, kol sūris gražiai pageltonuos ir šiek tiek apskrus ( apie 30 min.)


 Skanaus!

2016 m. vasario 12 d., penktadienis

Pasta Arrabbiata



Labai lengvai pagaminama nuostabaus skonio Pasta Arrabbiata
🍅🍅🍅


Vienam asmeniui:

Kietagrūdžių/pilno grūdo makaronų, tiek kiek suvalgysit tam kartui, įdedame virti pagal instrukciją
Kol verda makaronai labai greitai pagaminame nuostabaus skonio pomidorų padažą
😍


Į keptuvę įspaudžiame 2 skilteles česnako, 1/2-1a.š. čili dribsnių (reguliuokite kokio aštrumo norite), 1a.š. džiovinto raudonėlio, 1a.š. džiovinto čiobrelio,pilame 2 v.š. aliejaus. Kaitiname prieskonius ant nedidelės ugnies, beriame 200 g smulkintų pomidorų savo sultyse, per pusę perpjautus apie 10 mažų pomidoriukų ir dedame 1 v.š. pomidorų pastos, viską išmaišome, pabarstome druska ir troškiname ant silpnos ugnies, kol verda makaronai. Išvirtus makaronus dedame į padažą, išmaišome, dedame į lėkštę, pašlakstome citrinos sultimis, nerealiai skanu!🙊😋

👍

2016 m. vasario 9 d., antradienis

Kundiumai


Kundiumai- tai senoviški rusų virtinukai, kurie yra kepami, o paskui dar troškinti tam tikrame sultinyje. Įdarą galime rinktis įvairų, aš šį kartą išbandžiau su lęšių ir daržovių įdaru. 


Virtinukams reikės (išeina apie 50 vnt):

Tešlai:

330 g miltų (aš nauduojau šviesius speltos)
200 ml verdančio vandens
4 v.š. aliejaus
1/2 a.š. himalajų druskos


Įdarui: 

150 ml lęšių
380 ml vandens
400g Pekino  kopūsto
1 didelės morkos
3 šaukštai augalinio aliejaus (arba ghee)
1/2 a.š. druskos
prieskonių: 2/3 arbatinio šaukštelio Asafetidos (jei neturite, tai tiesiog nedėkite,aš keičiau 1 svogūnu, ji susmulkinau ir kepiau kartu su daržovėmis) 1/3 a.š. juodųjų pipirų 1/3 a.š. malto imbiero

Sultiniui:

1 litro vandens
4 šaukštai sojos padažo
1/2 a.š.  druskos
1/2 a.š. cukraus
2 šaukštai augalinio aliejaus
prieskonių : 1/2 a.š. Asafetidos, maltos kalendros, žiupsnelio kardamono , 6 vnt kvapniojo pipiro, 1 lauro lapo

Ruošiame virtinukų įdarą:

Lęšius nuplauname, dedame į puodą ir užpilame verdančiu vandeniu, beriame druskos ir verdame ant vidutinės ugnies apie 30 min.
Išvirtus lęšius sublenderiuojame iki vientysos masės.
Keptuvėje įkaitiname aliejų arba ghee, beriame prieskonius ir šiek tiek pakepiname, beriame sutarkuotą morką (jei dėsite svogūną, tai pirmiausiai kepame jį), kepame kol suminkštėja, beriame pjaustytą Pekino kopūstą, pabarstome druska ir kepame, kol kopūstas suminkštės. Dedame daržoves į lęšius ir gerai išmaišome. Įdaras paruoštas. 
Dabar gaminame tešlą: sumaišome aliejų, verdantį vandenį ir druską. Beriame miltus ir greitai išmaišome iš pradžių šaukšto pagalba, toliau jau su rankomis.
Iškočiojame plonai tešlą ir supjaustome maždaug 7x7 cm kvadraitais. Į kievieno kvadrato viduriuką dedame mūsų paruoštą įdarą.


Sujungiame priešingus kampus ir sulipdome, gaunasi trikampiai, trikampių kraštus sujungiame. Gaunasi tokios ausytės :)


Išdeliojame mūsų Kundiumus ant kepimo popieriumi išklotos skardos (maždaug 35x40 cm) Kepame 200 laipsnių įkaitintoje orkaiteje 15-20 min.



Kol kepa mūsų Kundiumai, darome sultinį. Supilkite vandenį į puodą ir užvirinkite.Supilame visus kitus produktus, skirtus sultiniui ir užverdame, paverdame apie 2 min ir išjungiame.
Iškeptus Kundiumus įdedame į maždaug 25x35 cm kepimo indą, įpilame sultinį. Uždengiame folija ir troškiname 15 min 200 laipsnių orkaitėje. Tiekti Kundiumus galima su sultiniu, apibarstant žalumynais ir įdėjus grietinės. 

Skanaus!!!!