Šiuo metu mane apėmė kažkoks nenumaldomas noras gaminti, tai ką aš ir veikiau visą savaitgalį :)) Šį kartą gaminau pirmą kartą gyvenime pyragėlius su bulvėmis ir kopūstais.Prisipažinsiu labai bijojau, kad nepavyks, bet gavosi visai netgi nieko :)
Receptas:
Į 0,4 l šilto pieno įpilam 1 pakelį sausų mielių (7 g), 2 šaukštus cukraus, išmaišome, padedam į šiltą vietą 15 minučių.
Paskui įmušam 2 kiaušinius, 1 šaukštelį druskos, 150 gr. sviesto (prieš tai išimam iš šaldytuvo ir smulkiai supjaustom), sumaišom.
Supilame miltus. apie 1 kg.
Surandam didelį puodą ar indą, įpilam į jį šalto vandens , įdedam į tą puodą su vandeniu mūsų tešla ir laukiam kol išplauks į paviršių.
Išimam tešlą, padedam ant švaraus rankšluosčio, duodam pailsėti, pabarstome miltais. Įdarui imame įprastą bulvių košę ir troškintus raugintus kopūstus.
Kad pyragėliai būtų blizgūs ir gražūs tepame paviršių tryniu. Kepame 200 laipsnių temperatūroje iki auksinės spalvos:)
Paskui įmušam 2 kiaušinius, 1 šaukštelį druskos, 150 gr. sviesto (prieš tai išimam iš šaldytuvo ir smulkiai supjaustom), sumaišom.
Supilame miltus. apie 1 kg.
Surandam didelį puodą ar indą, įpilam į jį šalto vandens , įdedam į tą puodą su vandeniu mūsų tešla ir laukiam kol išplauks į paviršių.
Išimam tešlą, padedam ant švaraus rankšluosčio, duodam pailsėti, pabarstome miltais. Įdarui imame įprastą bulvių košę ir troškintus raugintus kopūstus.
Kad pyragėliai būtų blizgūs ir gražūs tepame paviršių tryniu. Kepame 200 laipsnių temperatūroje iki auksinės spalvos:)
p.s. įdarą galima improvizuoti :)
SKANAUS!
Lb skaniai atrodo. Ir skanu turejo but :)
AtsakytiPanaikintitikrai skanu buvo,ypač šilti su grietine :)
AtsakytiPanaikinti