Reikės
bulvių
maltos mėsos
mėsos prieskonių
pipirų
druskos
česnako
fermentinio sūrio
Bulves nuskutame, perpjauname perpus. Bulvių apačią truputi nupjauname, kad bulves būtų patogiau statyti į kepimo indą, vidų iškobiame šaukštu ar peiliu, aš tai dariau su bulvių skustuku, padarant vietos mėsai. Bulves kelias minutes apverdame pasūdytame vandenyje, atvėsiname.Mėsą sumalame, padruskiname, įberiame mėsos prieskonių, papipiriname ir įspaudžiame
kelias skilteles
česnako. Paruošta mėsa įdarome bulvių puseles.Jas sudedame į aliejųmi išteptą skardą ar kepimo indą ir kepame iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 1 val. iki bulvės suminkštės. Baigus kepti puselių viršų apibarstome tarkuotu fermentiniu sūriu ir dar 5 minutes palaikykome karštoje orkaitėje kol išsilydys sūris. Skanaus!
P.S. bulvių ir mėsos kiekiai nenurodyti, nes priklauso nuo kepimo indo ar norimo kiekio įdarytų bulvių.
Labai gražiai atrodo. Visai buvau pamiršusi šį patiekalą, ačiū kad priminėte ;)
AtsakytiPanaikinti