2012 m. lapkričio 10 d., šeštadienis

Obuolių pyragas


Reikės:
125 g kambario temperatūros sviesto 
125 g cukraus
2-3 kiaušinių
žiupsnelis druskos
200 g miltų
2 šaukštelių kepimo miltelių
2 šaukštų pieno
500 g obuolių
miltelinio cukraus
1 smulkiai tark. citrinos žievelės
0,5 citrinos sulčių 

Sviestą su cukrumi išsukame iki purumo, įmušame po 1 kiaušinį, kaskart gerai išmaišydami. Suberiame su kepimo milteliais sumaišytus miltus, supilame pieną. Formą išklojame kepimo popieriumi, krečiame tešlą. Obuolius perpjauname pusiau ar 4 dalis, nulupame, išmimame sėklalizdžius. Obuolių puseles keletą kartų išilgai įpjauname ir sudedame ant tešlos. Kepame pyragą 180 laipsnių temperatūroje, 35-40 min. Iškepusį pyragą ataušiname ir pabarstome milteliniu cukrumu.


Šaltinis: žurnalas "Virtuvė"


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą