2012 m. lapkričio 20 d., antradienis

Žirnių sriuba rytietiškai


Šiai sriubai mane įkvepė Beatos laida, nutariau pasigaminti kažkuom panašią, bet pagal save koreguotą sriubą. Labai skani,aštri ir sodrios geltonos spalvos su rytietišku skoniu.

Reikės:

  2 daržovių ar vištienos sultinio kubelių (geriau imti ekologišką)
bulvių
morkos
virtų žirnių, kartu su skysčiu, kuriame jie virė
juodųjų maltų pipirų
druskos
kelių lauro lapų
  šaukštelio prieskonių mišinio Nasi-goreng ( į kurį ieina svogūnai, ilgoji ciberžolė, česnakai, imbieras, čili pipirai) bet jeigu kažko panašaus nėra, tiesiog galima pakepinti svogūną, 3 česnako skilteles 
 nepilno  šaukštelio ciberžolės (jeigu darome be prieskonių mišinio, ciberžolės beriame pilną šaukštelį)
nepilno šaukštelio kario
puse šaukštelio kumyno sėklų
0,5 čili pipiro
2-3 cm ilgio imbiero šaknies
200-300 ml kokoso pieno (manau galima keisti ir grietinėle, nors aišku geriau kokoso pienas) kiekis priklauso nuo to, kokio aštrumo norėsite sriubos
krapų

Užverdame vandenį, įberiame mūsų sultinio kubelius, beriame kubeliais supjaustytas morkas, smulkiais kubeliais pjaustytą morką. Beriame truputį druskos, pipirų, lauro lapus. Verdame 15 min, tada pilame mūsų išvirtus žirnius su visu skyščiu ir paverdame dar 5 min, kol bulvės visiškai išvirs. Kol verda daržovės, supjaustome  labai   smulkiais kubeliais imbierą, čili pipirą (prieš tai nuvalant visas sėklas). Jeigu neturite panašaus prieskonių mišinio, tada aliejuje pakepiname  supjaustytą svogūną  ir česnako skilteles, kol apskrus, tada berti ciberžolę, karį, kumyno sėklas, imbierą ir čili pipirą, viską pakepinti ant silpnos ugnies kelias minutes. Tada viską beriame į sriubą, pilame kokoso pieną ir beriame krapus. Paverdame 2 min ir išjungiame.
Skanaus!












Komentarų nėra:

Rašyti komentarą