2013 m. gegužės 12 d., sekmadienis

Šokoladinis pyragas su varškės įdaru


Šį pyragą man  labai rekomendavo vieną pažįstama, ji buvo teisi, pyragas labai skanus! Pyrago originalų receptą galima rasti čia, aš sudėtį truputi pakeičiau pagal save :)

Taigi reikės: 

Šokoladinei masei:
125 g kambario temperatūros sviesto
215 g cukraus
2 kiaušinių
80 g miltų
20 g kokoso miltų (jeigu neturite, tada dėkite iš viso 100 g miltų)
30 g saldžiavaisio pupmedžio miltelių (kakavos pakaitalo) arba paprastos kakavos
1/2 a.š. kepimo miltelių
žiupsnelio druskos
50 g ištirpinto juodo šokolado
50 g sutrupintų graikiškų riešutų

Varškės masei:
50 g kambario temperatūros sviesto
150 g varškės
65 g cukraus
1 v.š. miltų
1 kiaušinio



Ruošiame šokoladinę masę: sviestą išplakame su cukrumi iki purios masės. Į šią masę mušame kiaušinius, po kiekvieno gerai išplakant. Miltus susimaišome su   kokoso miltais ir   saldžiavaisio pupmedžio milteliais  (kakava), kepimo milteliais, druska bei trupintais riešutais ir sujungiame su sviesto mase. Ištirpiname šokoladą ir šį taip pat įmaišome į bendrą masę.  Daugiau nei pusę paskleidžiame  jos į kepimo formą, ant jos varškės masę ir tada likusią šokoladinę masę, kurią dėjau šaukšto pagalba ir paskui atsargiai išlyginau :)

Varškės masės paruošimas: išplakame varškę su sviestu ir subėriant likusius produktus viską išplakame.
Kepame  įkaitintoje  orkaitėje 175° 50 min.




1 komentaras: