Šį pyragą man labai rekomendavo vieną pažįstama, ji buvo teisi, pyragas labai skanus! Pyrago originalų receptą galima rasti čia, aš sudėtį truputi pakeičiau pagal save :)
Taigi reikės:
Šokoladinei masei:
125 g kambario temperatūros sviesto
215 g cukraus
2 kiaušinių
80 g miltų
125 g kambario temperatūros sviesto
215 g cukraus
2 kiaušinių
80 g miltų
20 g kokoso miltų (jeigu neturite, tada dėkite iš viso 100 g miltų)
30 g saldžiavaisio pupmedžio miltelių (kakavos pakaitalo) arba paprastos kakavos
1/2 a.š. kepimo miltelių
žiupsnelio druskos
50 g ištirpinto juodo šokolado
50 g sutrupintų graikiškų riešutų
30 g saldžiavaisio pupmedžio miltelių (kakavos pakaitalo) arba paprastos kakavos
1/2 a.š. kepimo miltelių
žiupsnelio druskos
50 g ištirpinto juodo šokolado
50 g sutrupintų graikiškų riešutų
Varškės masei:
50 g kambario temperatūros sviesto
150 g varškės
65 g cukraus
1 v.š. miltų
1 kiaušinio
Ruošiame šokoladinę masę: sviestą išplakame su cukrumi iki purios masės. Į šią masę mušame kiaušinius, po kiekvieno gerai išplakant. Miltus susimaišome su
kokoso miltais ir
saldžiavaisio pupmedžio milteliais (kakava), kepimo milteliais, druska bei trupintais riešutais ir sujungiame su sviesto mase. Ištirpiname šokoladą ir šį taip pat įmaišome į bendrą masę. Daugiau nei pusę paskleidžiame jos į kepimo formą, ant jos varškės masę ir tada likusią šokoladinę masę, kurią dėjau šaukšto pagalba ir paskui atsargiai išlyginau :)
Varškės masės paruošimas: išplakame varškę su sviestu ir subėriant likusius produktus viską išplakame.
Kepame įkaitintoje orkaitėje 175° 50 min.
Oh.. noriu!
AtsakytiPanaikinti