2013 m. birželio 23 d., sekmadienis

Pyragas su pomidorais, baklažanais ir ožkos sūriu


Šį receptą pasiūlė savo Instagrame @liebertine, atrodė labai skaniai, todėl ilgai negalvojus nusprendžiau jį išbandyti :)

Reikės:
Pakelio bemielės sluoksniuotos tešlos
3 didelių pomidorų
1 nedidelio baklažano
200 g ožkos sūrio
1 galvutės česnako (ne skiltelės, o visos galvutės)
druskos
pipirų
smulkiai tarkuoto Džiūgo


Tešlą atšildome,dedame ant kepimo popieriumi išklotą skardą. Galima kepti kaip vientysą pyragą iš 2 lakštų arba galima daryti tiesiog porcijomis kaip dariau aš :) Ant tešlos dedame ožkos sūrio, ploną griežinėlį baklažano, tada smulkiai kapotą česnaką, truputėlį druskos, tada griežinėlį pomidoro, pabarstome druska ir pipirais, užbarstome tarkuotu sūriu ir šauname į 200 laipsnių įkaitintą  orkaitę, kepame 20-25 min, kol iškeps tešla.
 P.S. sūrį galima keisti pagal savo mėgstamą (mozarella ar kitokį) , kadangi ne visi mėgsta ožkos sūrį :)
Skanaus!






2013 m. birželio 22 d., šeštadienis

Vištienos troškinys su daržovėmis


Reikės:

1/2 didelės vištienos krutinėlės
 mėgstamų vištienos prieskonių
10 nedidelių  šviežių bulvių
3 vidutinių morkų
1/4 kopūsto
1 svogūno
1/2 stiklinės žalių žirnelių
dar galima įdėti 1/3  šaldytų daržovių mišinio
200 g grietinės
1 kubelio ekologiško sultinio
1 skiltelės česnako
1/2 kubelio ekologiško kubelio baziliko su čiobreliais
 Himalajų druskos
Šviežiai maltų pipirų
kmynų
sviesto ghee  arba aliejaus  kepimui


Bulves supjaustome dideliais kubeliais, morkas griežinėliais, užpilame šaltu vandeniu, kad trečdalį  apsemtų, kai vanduo užvirs, pabarstome druska ir pipirais. Vištieną supjaustome kubeliais,  pabarstome druska, pipirais, prieskoniais ir išpaudžiame česnako, viską išmaišome ir paliekame bent 5 min pasimarinuoti.Supjaustome kopūstą, beriame prie bulvių ir morkų, taip pat beriame šaldytų daržovių mišinį ir žirnelius. Į daržoves dedame sultinio kubelį ir žolelių kubelį, pabarstome kmynais. Troškiname dar apie 7 min, dedame grietinės ir viską išmaišome, troškiname min ir išjungiame. Visas troškinimo laikas apie 20-25 min, kol daržovės suminkštės.
Skanaus!




2013 m. birželio 17 d., pirmadienis

2013 m. birželio 15 d., šeštadienis

Pomidorai su mocarelos sūriu


Šis receptas visiems turbūt žinomas,bet vistiek priminsiu :)

Reikės:
pomidorų
mocarelos sūrio
šviežių baziliko lapelių
Felix balzaminio acto padažo


Pomidorus ir mocarelą supjaustome griežinėliais, išdeliojame lekštėja, dedame baziliko lapelius ir pašlakstome balzaminio acto padažu.
Skanaus!






2013 m. birželio 14 d., penktadienis

Makaronai su daržovėmis ir miso padažu

Reikės:
makaronų
šaldytų arba  šviežių daržovių (šviežias reikės ilgiau pavirti)
pievagrybių
svogūno
Santa Maria prieskonių lauko kepsniams su dūmo aromatu arba kitokių, kuriuos mėgstate
druskos
pipirų
ghee sviesto arba aliejaus
 2 šaukštai miso pastos
200 ml grietinėlės
sūrio Džiūgas


Makaronus išverdame, likus 5 min. iki jų virimo pabaigos, beriame šaldytas daržoves. Supjaustome svogūnus kubeliais ir pakepiname ant sviesto ghee arba aliejaus, kol taps auksinės spalvos. Beriame pjaustytus pievagrybius ir viską apkepiname, kol pievagrybiai gražiai apskrus, pilame grietinėlę, dedame miso pastos, dedame makaronus su daržovėmis, pabairstome druska, pipirais, prieskoniais ir viską keletą min. patroškiname.
Dedame makaronus su padažu į lėkštes, apibarstome smulkintu sūriu Džiūgas ir tiekiame.
Sakanaus!

2013 m. birželio 5 d., trečiadienis

2013 m. birželio 4 d., antradienis

Lavašas su grybų-sūrio-kiaušinių-kaparėlių įdaru


Noriu su Jumis pasidalinti vienu iš lavašo įdaru. Paskutiniu metu toks lavašas tapo labai populiarus tarp mano  vaišių   ir pastebėjau, kad svečiams jis labai patinka  :)

Reikės:
1 lavašo
400 g pievagrybių
pakuotės fermentinio sūrio
2  virtų kiaušinių
geros saujos marinuotų  kaparėlių
2 nedidelių svogūnų
druska, pipirai
 majonezo Be konservantų arba Ekstra

Svogūnus supjaustome kubeliais. Pievagrybius supjaustome smulkiais kubeliais, sūrį ir virtus kiaušinius sutarkuojame burokine tarka.Svogūnus apkepiname iki auksinės spalvos, beriame pievagrybius ir taip pat apkepiname, beriame smulkintus kaparėlius, pabarstome druska, pipirais ir viską min.  dar pakepame. Įdarą atvėsiname, sumaišome jį su tarkuotu sūriu, kiaušiniais ir majonezu. Lavaša padaliname į 2 dalis. Lavašą ištepame mūsų įdaru ir atsargiai susukame, suvyniuojame į maistinę plevelę ir dedame porai val. į šaldytuvą (galima laikyti pernakt). Išėmus gražiai supjaustome.
Skanaus!