Šiomis salotomis pasidalino žaliavalgė Olga Dzindzeleta savo žaliavalgiškoje pamokoje, ačiū jai :)
Receptas:
1 vidutinio dydžio burokėlis,
1 obuolys,
1/2 balto svogūno,
10 g jųros kopūstų,
1/4 stikl. maltų moliūgų sėklų,
3 š. citrinos sulčių, salotų lapai, žalūmyai.
Supjaustyti svogūną pusiniais žiedais, užpilti citrinos sultimis. Sutarkuoti obuolį, iškart pridėti prie svogūnų, su ta pačia tarka sutsrkuoti burokėlš ir sumaišyti su svogūnu, obuoliu ir mulkintais jūros kopūstais. Ant lėkštės išdėlioti salotų lapus, ant viršaus sudėti salotas, pabarstyti maltomis moliūgų sėklomis.
Žaliavalgiškas majonezas:
1stikl. saulėgrąžų sėklų,
1 stiklinė vandens,
1 stikl. aliejaus,
1 a.š. garstyčios miltelių,
1 a.š. himalajų druskos,
3 š. citrinos sulčių,
1 š. agavos sirupo ar medaus.
(Galima dar įdėti 1-2 skilteles česnako).
Užmirkyti saulėgrąžas 30 min. Blenderyje sumalti sėklas su vandeniu iki vientysos masės. Įdėti druskos, garstyčių miltelių, sirupą, dar kartą sumalti. Įjungus blenderį po trūputi pilti aliejų, paskui citrinų sultis. Galima tokį majonezą laikyti šaldtuve 2-3 dienas.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą