2014 m. rugsėjo 19 d., penktadienis

Varškės-sūrio bandelės



Reikės: 

350 g miltų 
250 g varškės 
200 ml grietinės
100g fetos sūrio
100 g fermentinio sūrio
1/2 šaukštelio druskos
1 a.š. Itališkų žolelių mišinio
ciberžolės pagal skonį 
sezamo sėklų pagal skonį 
1 kiaušinio 
100g sviesto
kepimo miltelių 1 pakelio (skirto 500 g miltų)

Fetos sūrį sutrupinti, įdėti varškę, grietinę, kiaušinį, druską ir viską gerai išmaišyti. Dedame sutarkuotą fermentinį sūrį. Pilame ištirpintą ir ataušintą sviestą, viską išmaišome iki vientisos masės. Suberiame miltus, kepimo miltelius, ciberžolę ir itališkas žoleles. Minkome tešlą, ji turi būti minkšta ir lipni. Paruošiame kepimo skardą. išklojame kepimo popieriumi ir pasiruošiame šalto vandens dubenį. Tešlą skirstome į 16 dalių. Sudrėkiname rankas vandeniu ir formuojame apvalę bandelę. Kiekvieną bandelę apvoliojame sezamo sėklose. Kepame įkaitintoje 180 laipsnių orkaitėje apie 30 minučių, kol bus gražios aukso spalvos. Patikrinti ar iškepusi bandelė galima su mediniu pagaliuku, tešla neturi lipti. Į tešlą galima įmaišyti smulkintus saulėje džiovintus pomidorus arba smulkintą kumpį, manau irgi bus labai skanu.

2014 m. rugsėjo 18 d., ketvirtadienis

Cukinijų blyneliai su avokadu


Dorojame cukinijų derlių iš mamos daržo!

Reikės: 
Vidutinės jaunos cukinijos;

Prinokusio avokado;
3 skiltelių česnako;
1 kiaušinio;
7-8 kupinų v.š. miltų;
Himalajų druskos;
Juod. pipirų;
Aliejaus kepimui.

Padažui:
2 a.š. gero majonezo
3 a.š. grietinės arba jogurto
Krapų
1/3 citrinos sulčių


Cukiniją sutarkuojame burokine tarka. Nuspaudžiame ir pašaliname skystį. Avokadą supjaustome kubeliais, dedame į cikinijos masę, viską barstome druska, pipirais, išspaudžiame česnaką, dedame kiaušinį, beriame miltus ir viską išmaišome.
Įkaitiname keptuvėje aliejų, kepame blynelius, kol gražiai apskrunda. Blynelius dedame ant popierinių rankšluoščiu, taip pašaliname nereikanlingą riebalų perteklių. Blynelius tiekiame su mūsų pagamintu padažu. Skanaus!!!

NUOSTABUS DESERTAS



Kepti nektarinai su maskarpone sūriu

Noriu Jums pasiūlyti labai lengvai pagaminamą, bet labai skanų desertą, tiks kiek paprastai dienai, tiek patiekti svečiams :)

Reikės: 

Nektarinų arba persikų
Maskarpone sūrio
Nerafinuoto cukranendrų rudojo cukraus
Migdolų drožlių

Nektarinus arba persikus perpjauname pusiau ir išimame kauliukus. Pabarstome nerafinuotu ruduoju cukranendrų cukrumi ir šauname į 200 laipsnių įkaitintą orkaitę 20 min. Išimame iš orkaitės, į viduriuką dedame po šaukštelį maskarpone sūrio, barstome vėl cukrumi ir pabarstome migdolų drožlėmis. Dedame atgal į orkaitę ir dar kepame 10-15 min. Skanaus!!!