Reikės:
350 g miltų
250 g varškės
200 ml grietinės
100g fetos sūrio
100 g fermentinio sūrio
1/2 šaukštelio druskos
1 a.š. Itališkų žolelių mišinio
ciberžolės pagal skonį
sezamo sėklų pagal skonį
1 kiaušinio
100g sviesto
kepimo miltelių 1 pakelio (skirto 500 g miltų)
Fetos sūrį sutrupinti, įdėti varškę, grietinę, kiaušinį, druską ir viską gerai išmaišyti. Dedame sutarkuotą fermentinį sūrį. Pilame ištirpintą ir ataušintą sviestą, viską išmaišome iki vientisos masės. Suberiame miltus, kepimo miltelius, ciberžolę ir itališkas žoleles. Minkome tešlą, ji turi būti minkšta ir lipni. Paruošiame kepimo skardą. išklojame kepimo popieriumi ir pasiruošiame šalto vandens dubenį. Tešlą skirstome į 16 dalių. Sudrėkiname rankas vandeniu ir formuojame apvalę bandelę. Kiekvieną bandelę apvoliojame sezamo sėklose. Kepame įkaitintoje 180 laipsnių orkaitėje apie 30 minučių, kol bus gražios aukso spalvos. Patikrinti ar iškepusi bandelė galima su mediniu pagaliuku, tešla neturi lipti. Į tešlą galima įmaišyti smulkintus saulėje džiovintus pomidorus arba smulkintą kumpį, manau irgi bus labai skanu.