2015 m. gegužės 14 d., ketvirtadienis

Vegetariški kotletukai



Artėjant vasarai, bent man visada norisi mėsos vartojimą sumažinti iki minimumo, todėl vis bandau pakeisti įprastus patiekalus sveikesniais ir įdomesniais. Šiandien išbandžiau kotletukus iš grikių, lęšių ir speltos dribsnių
🍴
😋

12 kotletukų reikės:

10 v.š. virtų grikių
5 v.š. virtų lęšių
6 v.š. plykitų speltos arba avižinių dribsnių
4 skiltelių česnako
1 svogūno
Himalajų druskos, pipirų
Mėgstamų prieskonių

Kruopas sumaišyti ir blenderio pagalba padaryti vientysą masę. Berti druskos, pipirų, mėgstamų prieskonių, įtarkuoti česnaką, smulkiai pjaustytą svogūną, viską išmaišyti. Šlapiomis rankomis formuojame nestorus kotletukus ir kepame keptuvėje ant aliejaus iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus. Tiekiame su mėgstamomis salotomis, galima valgyti su šaukšteliu grietinės 
smile emoticon

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą