Reikės:
1 vidutinės cukinijos
7 v.š. virtų kruopų (kynvos)
1 kiaušinio
Geros saujos špinatų
80-100 g fermentinio sūrio
V.š. speltos miltų (jei neturite galima dėti paprastų)
Žalumynų (petražolių, krapų)
Himalajų druskos
Pipirų
Aliejaus kepimui
Cukiniją nuskutame, išimame sėklas, sutarkuojame burokine tarka, pabarstome druska ir paliekame 10 min. Nuspaudžiame ir išpilame susidariusias sultis. Dedame kruopas, smulkiai kapotus žalumynus, pjaustytus špinatus, tarkuotą sūrį, beriame pipirus, mušame kiaušinį ir dedame v.š. miltų. Viską gerai išmaišome. Rankomis formuojame kotletus ir dedame į įkaitintą aliejų, kepame kol gražiai apskrunda, atsargiai apverčiame ir kepame kitą pusę. Iškeptus kotletus dedame ant popierinių rankšluoščių ir šiek tiek atvėsiname. Valgome su mėgstamom salotom, mano atveju buvo rucola, pomidorai, feta, bazilikas ir balzamiko kremas. Iš nurodyto kiekio išeina maždaug 10-12 nedidelių kotletų. Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą