2016 m. kovo 31 d., ketvirtadienis

Pizza su žiedinio kopūsto ir brokolio padu


Šį kartą išbandžiau kitokį picos variantą, padą dariau ne mums taip įprastą, o iš žiedinio kopūsto ir brokolio. Įdaras picos gali būti žinoma labai įvairus, mėsiškas, tik padažas ir sūris ar  kaip mano vegetariškas, čiau jau pagal jūsų mėgstamą skonį.

Picos padui reikės:

1/2 didelio žiedinio kopūsto
1/3 brokolio
3 kiaušinių
4 v.š. speltos miltų
druskos
pipirų

Įdarui naudojau:

pomidorų padažą
vyšninius pomidoriukus
1 raudoną svogūną
juodas alyvuoges
šiek tiek marinuoto jelapeno aštrumui
fermentinio sūrio
dž. raudonėlį
20 g smulkiai tarkuoto Džiūgo
rukolos lapelius papuošimui


Žiedinį kopūstą ir brokolį nuplauti, supjaustyti mažesniais žiedais. Susmulkinti S formos peiliu kombaine ar smulkintuve. Tada berti druskos, pipirų pagal skonį. Įmušti kiaušinius, išmaišyti, berti miltus ir viską išmaišyti.



Ant kepimo skardos iškloti kepimo popierių, bertį daržovių masę ir rankomis formuoti padą. Orkaitę įkaitinti iki 200 laipsnių temperatūros, kepti padą apie 15 min. Tada ištraukti, tepti pomidorų padažą, berti tarkuotą sūrį, išdelioti pjaustytus pomidoriukus, pjaustytą raudoną svogūną, smulkiai pjaustytą jelapeną, alyvuoges, pabarstyti šiek tiek raudonėliais ir tarkuotu Džiūgu.



Kepti dar 10-15 min, kol iškeps. Puošti rukolos lapeliais. Padažą picoms aš visada darau taip:
keli šaukštai majonezo be konservantų, kefyras, reguliuojame juo tirštumą,
įspausta skiltelė česnako, dž. raudnėlis pagal skonį, smulkinti krapai, duoti  jam 5-10 min pastovėti. Skanaus!


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą