Kai atsibosta rytinė košė ir norisi kažko kitokio, siūlau pasigaminti sveikus avižinius keksiukus su uogomis BE CUKRAUS! Tokie keksiukai puikiai tiks su augaliniu /karvės pienu ar prie puodelio arbatos, taip pat, puikiai tiks mažiems vaikams. Kepti siūlau kokoso aliejumi (galima keisti jūsų nauduojamu kitokiu aliejumi) išteptoje skardoje keksiukams arba nauduoti silikoninę (ši, manau, tiks labiausiai), nes prie popierinių kepimo krepšelių šie keksiukai prilimpa (kaip atsitiko man) ir bus sudetinga juos išimti ir valgyti.
Iš nurodyto kiekio man išėjo 16 keksiukų
Reikės:
2 puodelių avižinių dribsnių (juos sumalti arba susmulkinti kombainu)
2 prinokusių bananų (juos šakute sutrinti)
2 kiaušinių
1/3 puodelio aliejaus
1/3 augalinio pieno (galima keisti karvės)
1 puodelio šviesių speltos miltų (aš įdėjau dar 2 valg. šaukštus)
1 a.š. cinamono
1 a.š. kepimo miltelių
15-17 vnt minkštų datulių (kauliukus išimti, pamirkyti šiltame vandenyje bent kelias val)
15-17 vnt minkštų datulių (kauliukus išimti, pamirkyti šiltame vandenyje bent kelias val)
Orkaitę įkaitiname iki 180 laipsnių temperatūros. Formeles ištepame kokoso aliejumi. Sumaišome visus sausus ingridientus. Tada kombainu ar smulkintuvu sumaišome visus šlapius produktus ir datules. Sujungiame sausus produktus su šlapiais, gerai išmaišome. Įdėdame uogas (jei naudosite braškes, jas susmulkinkite). Pilame tešlą į keksiukų formeles, puošiame avižomis, čija sėklomis arba migdolų drožlėmis. Kepame apie 40 min (kepimo laikas priklauso nuo orkaitės, todėl gali būti skirtingas), patikriname su dantų krapštuku, jis turi būti švarus, tai reikš, kad keksiukai jau iškepę.