Birželis daugumai asocijuojasi su braškemis ir neabejoju, jog dauguma šiuo metu turite jų savo šaldytuvuose. Todėl kokias salotas rinktis prie keptos antienos, man daug klausimų nekilo, turint omeny, kad antiena puikiai dera su vaisias :) Šiandien išbandžiau mūsų draugo Kitchen me Antienos filė su prieskoniais. Iškart noriu pasakyti, kad labai patiko, jog antienos filė buvo supakuota į tam tikrą pakuotę, kurioje galima iš karto kepti orkaitėje, jums net nereikės teptis pirštu marinuojant mėsą, reikia tik išimti pakuotę iš kartoninės dežutės ir pašauti ją į orkaitę, ar gali būti dar paprasčiau? Filė gavosi minkštutėlė, prieskoniai labai derėjo, manau patiks net didžiausiam gurmanui.
Ožkos sūrį savo salotose naudojau tepamą, nes tiesiog man patinka būtent šis, jūs, žinoma, galite rinktis jūsų mėgstamą :)
Reikės:
1 pakuotės (600 g) Antienos filė su prieskoniais
Salotoms:
Salotų lapų
braškių
mėtų lapelių
ožkos sūrio
Padažui:
2 v.š. tyro alyvuogių aliejaus
1/2 laimo sulčių
1-1/2 a.š. agavos/klevų sirupo (pagal skonį)
druskos
pipirų
Antieną išimame iš popierinės pakuotės, būtina nenuimti indelio folijos ir jos nepradurti. Įdedame neatidarytą indelį į įkaitintą iki 200 laipsnių orkaitę. Kepame apie 55 min. Taip iškepta antiena gaunasi labai minkšta ir sultinga.
Antieną supjaustome. Paruošiame salotas: dedame salotų lapus, braškes supjaustome, mėtas susmulkiname. Paruošiame padažą, išmaišome, tada dedame ožkos sūrį, tiekiame su kepta antienos filė.
Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą