Kai daržuose pilna cukinijų ir nebežinote kur jas dėti, tokie maltinukai tikras išsigelbėjimas. Deka cukinijų, maltinukai bus minkšti ir sultingi, puikiai tinka vaikams, kurie nemėgsta dažovių.
12 maltinukų reikės:
340 g antienos kulšelių mėsos (aš naudojau Lapino puotos)
Druskos, pipirų
2 skiltelių česnako
mėgstamų prieskonių (aš naudojau vištienos)
1 kiaušinio
1 svogūno
krapų, petražolių
1/3 didelės arba 1/2 mažos cukinijos
2 v. š. maltų džiuvesėlių
speltos miltų apvoliojimui
aliejaus kepimui
Mėsą sumalame. Svogūną supjaustome kubeliais, pakepame iki auksinės spalvos. Cukiniją sutarkuojame burokine tarka. Į maltą mėsą dedame cukiniją, keptus svogūnus, įspaudžiame česnaką, beriame druską, pipirus, prieskonius, smulkintas žoleles, džiuvesėlius, įmušame kiaušinį ir viską gerai išmaišome. Įmame valgomu šauktu paruošto faršo, dedame į miltus ir apvoliuojame. Apkepame iš kiekvienos pusės, sumažiname ugnį ir patroškiname uždengus apie 10 min. Valgome su mėgtamu garnyru.
Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą