2016 m. rugsėjo 8 d., ketvirtadienis

Cezario salotos su triušienos gabaliukais


Cezario salotas mes įpratę valgyti su kepta vištiena arba tiesiog be mėsos, aš gi šiandien norėjau pabandyti kitokį variantą ir patiekiau su keptais triušienos gabaliukais. Šios salotos mano vienos iš mėgstamiausių, niekada neatsibosta! Jas puikiai galima pasiimti į mokyklą, universitetą ar darbą, tiesiog padažą pilkite jau prieš pat valgant.  

2 porcijoms reikės:

Iceberg salotų
40-50 g tarkuoto Džiūgo
česnakinės duonos skrebučių  (perku jau paruoštus)
200 g triušienos mėsos juostelių (aš nauduojau Lapino puotos)
1-2 skiltelių česnako
druskos, pipirų
žiupsnelio džiovinto čiobrelio
žiupsnelio baziliko
1 a.š. raudonojo kario

Padažui:

3 a.š. gero majonezo (mano mylimiausias Kėdainių be konservantų)
1 a.š. Dižono garstyčių
2 a.š. citrinos sulčių
1 a.š. sojos padažo
druskos, pipirų pagal skonį
1/2 a.š. agavos sirupo arba medaus
1/2 v.š. vandens
1/2 skiltelės česnako


Mėsą supjaustome plonomis juostelėmis, pabarstome prieskoniais, įspaudžiame česnako skilteles ir viską išmaišome, paliekame pasimarinuoti apie 15-30 min. Kepame ant didelės ugnies 4-5 min iš kiekvienos pusės. Salotų lapus suplėšome, beriame tarkuotą Džiūgą, dedame česnakinius duonos skrebučius. Mėsą supjaustome mažesniais gabaliukais, dedame ant salotų ir pilame padažo. Skanaus!!!




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą