Kai norisi lengvų pietų, kurie nekenktų figūrai, puikiai tinka štai tokios gaivios salotos su antienos steiku, apelsinu ir ridikėliais!
2 asmenims reikės:
350 g antienos steiko (naudojau Kitchen me)
sviestinių salotų
ridikėlių
1 apelsino
svogūnų laiškų
druskos, pipirų
Padažui:
1 v.š. apesinų sulčių
1 v.š. tyro alyvuogių aliejaus
1,5 a.š. balzaminio acto kremo
0,5 a.š. medaus
druskos, pipirų
Salotų lapus suplėšome, dedame ant lėkštės. Ridikėlius supjaustome plonais griežinėliais. Apelsiną nulupame, 3/4 apelsino supjaustome, iš likusio išspaudžiame sultis padažui.
Steiką išimame iš pakuotės, nusausiname popieriniu rankšluoščiu. Keptuvę su aliejumi gerai įkaitiname, kepame iš kekvienos pusės po 4-5 min (nevartyti), iškeptą mėsą dedame į kitą indą, pabarstome druska ir pipirais, uždengiame folija ir paliekame 5-7 min "pailsėti". Antieną supjaustome, dedame ant salotų kartu su ridikėliais ir apelsinais, barstome smulkintais svogūnų laiškais, pašlakštome paruoštu padažu.
Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą