Ar jau visi atsigavote po šventinio mišrainių maratono? Man visada po tokių sočių valgymų norisi kitą dieną sriubos, norisi vėl jausti lengvumą skrandyje. O kas gali būti geriau už lekštę karštos sriubos šaltą žiemos dieną? Burokėlių sriuba viena mėgstamiausia mūsų šeimos, todėl ją verdu tikrai dažnai, tad siūlau ir jums :)
Reikės:
150-200 g šviežios smulkintos triušienos
2 vidutinių virtų burokėlių
2-3 vidutinių bulvių
1 morkos
1 svogūno
1/2 raudonos paprikos
2 a.š. pomidorų pastos
1-1,5 ekologiško daržovių kubelio pagal skonį
druskos, pipirų
2 lauro lapų
šakelės petražolių
1 v.š. balzaminio acto
Užverdame 2-3 litrus vandens (priklausomai nuo valgytojų skaičiaus). Smulkintą triušieną pagardiname druska ir pipirais, išmaišome. Šlapiomis rankomis formuojame mažas galkutes ir dedame į verdantį vandenį. Beriame druskos, pipirų ir lauro lapus, sumažiname ugnį ir verdame apie 30 min, tada beriame kubeliais pjaustytas bulves ir verdame apie 15 min. Burokėlius nulupame ir sutarkuojame stambia tarka, kai bulves jau bus beveik išvirusios dedame juos į sriubą, . Supjaustome kubeliais svogūną, pakepame kelias minutes, tada beriame tarkuotą morką, pakepame dar kelias min ir dedame pjaustytą papriką (galima kubeliais arba juostelėmis), kepame, kol visos daržovės bus minkštos. Dedame kelis šauktus pomidorų pastos ir viską patroškiname apie minutę. Į sriubą dedame 1 arba 1,5 ekologiško daržovių kubelio, keptus svogūnus su daržovėmis ir pomidoru pasta, išmaišome. Dedame šakelę petražolių (kai sriuba išverda, aš ją tiesiog išimu), pilame v.š. balzaminio acto, verdame 5 min ir išjungiame. Paliekame 10-15 min, tada tiekiame su šaukšteliu grietinės. Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą