Artėjant pavasariui
norime nepriaugti svorio, todėl pilno grūdo produktai tam labai
tinka. Šiuose makaronuose yra mažesnis glikemijos indeksas, kuris reiškia,
kad nesukelia didesnio nei įprastai insulino lygio. Tai labai svarbu diabetu
sergantiems ir svorį metantiems žmonėms. Kai kurie žmonės mano, kad nuo
makaronų kaip tik storėjama, tačiau tai visiškas mitas. Makaronai
suteikia ilgesnį sotumo jausmą, padeda sumažinti cholesterolio kiekį. Vitaminai
ir mineralai savo ruoštu sustiprina imuninę sistemą, sumažina aukštą kraujo
spaudimą bei užkerta kelią vėžiniams susirgimams. Makaronuose esanti geležis
sumažina nuovargį ir anemiją. Makaronuose yra sudėtingos struktūros
angliavandenių, kuriuos suardo tik organizmas. Lėtai besiardantys
angliavandeniai suteikia organizmui pastovios energijos, pagerėja fizinis
darbas, mąstymas, koncentracija. Pilno grūdo makaronai yra rupūs – turi ir
angliavandenių, kurie nenaudojami energijos gamybai, bet palengvina ir gerina
virškinimą. Šia savybe pilno grūdo makaronai lenkia kitus net 8% (šaltinis).
Šį karta naudojau Dobele pilno grūdo makaronus
Salotoms reikės:
1/2 pakelio pilno grūdo makaronų
špinatų
pundelio šviežio baziliko
vyšninių pomidorų
1-2 keptos marinuotos paprikos
saujos Rukola salotų lapelių
avokado
juodųjų alyvuogių
1/2 citrinos sulčių
5 šviežiai grūstų pipirų mišinio (galima keisti juodaisiais)
Makaronus išverdame pagal instrukciją. Beriame žalumynus, smulkintus bazilikus, perpjautus pomidorus ir supjaustytą keptą marinuotą papriką, kubeliais pjaustytą avokadą bei perpjautas alyvuoges. Gardiname citrinos sultimis ir pipirais, viską išmaišome. Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą