2017 m. vasario 23 d., ketvirtadienis

Fantastiško skonio pilno grūdo makaronų salotos


 Artėjant pavasariui norime nepriaugti svorio, todėl pilno grūdo produktai tam labai tinka. Šiuose makaronuose yra mažesnis glikemijos indeksas, kuris reiškia, kad nesukelia didesnio nei įprastai insulino lygio. Tai labai svarbu diabetu sergantiems ir svorį metantiems žmonėms. Kai kurie žmonės mano, kad nuo makaronų kaip tik storėjama, tačiau tai visiškas mitas. Makaronai suteikia ilgesnį sotumo jausmą, padeda sumažinti cholesterolio kiekį. Vitaminai ir mineralai savo ruoštu sustiprina imuninę sistemą, sumažina aukštą kraujo spaudimą bei užkerta kelią vėžiniams susirgimams. Makaronuose esanti geležis sumažina nuovargį ir anemiją. Makaronuose yra sudėtingos struktūros angliavandenių, kuriuos suardo tik organizmas. Lėtai besiardantys angliavandeniai suteikia organizmui pastovios energijos, pagerėja fizinis darbas, mąstymas, koncentracija. Pilno grūdo makaronai yra rupūs – turi ir angliavandenių, kurie nenaudojami energijos gamybai, bet palengvina ir gerina virškinimą. Šia savybe pilno grūdo makaronai lenkia kitus net 8% (šaltinis).

Šį karta naudojau Dobele pilno grūdo makaronus 


Salotoms reikės:


1/2 pakelio pilno grūdo makaronų

špinatų

pundelio šviežio baziliko

vyšninių pomidorų

1-2 keptos marinuotos paprikos

saujos Rukola salotų lapelių

avokado

juodųjų alyvuogių

1/2 citrinos sulčių

5 šviežiai grūstų pipirų mišinio (galima keisti juodaisiais)


Makaronus išverdame pagal instrukciją. Beriame žalumynus, smulkintus bazilikus, perpjautus pomidorus ir supjaustytą keptą marinuotą papriką, kubeliais pjaustytą avokadą bei perpjautas alyvuoges. Gardiname citrinos sultimis ir pipirais, viską išmaišome. Skanaus!




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą