4-5 asmenims reikės:
200-250 g makaronų (aš naudojau Dobele)
400 g kalakutienos filė
450 g šaldytų daržovių
200 ml kokoso pieno
2 a.š. ghee sviesto
mėgstamų vištienos prieskonių
druskos, pipirų
Provanso žolelių mišinio
2 a.š. garstyčių
1/2 a.š. maltos raudonos paprikos
2 skiltelių česnako
Kalakutieną supjaustome nedideliais gabaliukais, įspaudžiame česnaką, pagardiname, druska, pipirais, vištienos prieskoniais ir šiek tiek Provanso žolelių mišiniu. Į įkaitintą keptuvę dedame 1 a.š. ghee sviesto, dedame kalakutieną, kepame, kol gražiai apskrus. Pilame apie 200 ml verdančio vandens ir troškiname, kol mėsa bus minkšta ir vanduo beveik išgaruos. Beriame šaldytas daržoves, pilame kokoso pieną, pagardiname malta raudona paprika, Provanso žolelių mišiniu, druska ir pipirais, dedame 2 a.š. garstyčių ir viską troškintiname, kol daržovės suminkštės. Makaronus verdame pagal instrukciją (aš stengiuosi virti al dente, todėl verdu 1 min mažiau, nei nurodyta ant pakuotės). Pagardiname 1 a.š. ghee ir Provanso žolelių mišiniu.
Skanaus!