Labai lengvas ir skanus receptas nemėgstantiems košių. Kaskart išgirdus, kad pusryčiams virsiu košę, vaikai iškart suraukia nosį, bet blynus dauguma vaikų tikrai mėgsta! Nuo šeštadienio liko Dobelės 4 grūdų dribsnių košės, bet trims žmonėms jau būtų permažai, todėl nutariau iškepti blynų su daržovėmis, taip nušaudama du zuikius vienu šūviu - sunaudojau likučius ir buvome sotūs visi trys. Tokius blynus, aš asmeniškai tiesiog dievinu, man šalti jie netgi sakyčiau skanesni, patogu pasiimti su savimi kažkur į kelionę ar išvyką.
Reikės:
7-8 v.š. virtos 4 grūdų dribsnių košės (aš naudojau Dobele)
1 didelės morkos
1 poro
1 nedidelės cukinijos
druskos, pipirų, česnako granulių, džiovinto raudonėlio pagal skonį
šviežių petražolių
1 kiaušinio
2,5 -3 v.š. speltos miltų
aliejaus kepimui
Sutarkuojame cukiniją, pabarstome druska ir paliekame 10 min pastovėti, nuspaudžiame gerai susidariusias sultis. Supjaustome porą, morką sutarkuojame burokine tarka. Kepame 5-6 min, kol daržovės pasidarys minkštos. Dedame į košę cukiniją, keptą porą su morkom, beriame visus prieskonius, smulkintas petražoles, įmušame kiaušinį, dedame miltus ir viską gerai išmaišome. Šlapiomis rankomis formuojame blynelius, kepame iš kiekvienos pusės, kol gražiai apskrus. Dedame iškeptus blynus ant popierinių rankšluosčių, kad susigertų nereikalingi riebalai. Valgome su graikišku jogurtu. Skanaus!
Nuostabūs.
AtsakytiPanaikintiIr nuotraukos irgi :)