2017 m. liepos 30 d., sekmadienis

4 grūdų dribsnių ir daržovių blynai


Labai lengvas ir skanus receptas nemėgstantiems košių. Kaskart išgirdus, kad pusryčiams virsiu košę, vaikai iškart suraukia nosį, bet blynus dauguma vaikų tikrai mėgsta! Nuo šeštadienio liko  Dobelės 4 grūdų dribsnių košės, bet trims žmonėms jau būtų permažai, todėl nutariau iškepti blynų su daržovėmis, taip nušaudama du zuikius vienu šūviu - sunaudojau likučius ir buvome sotūs visi trys. Tokius blynus, aš asmeniškai tiesiog dievinu, man šalti jie netgi sakyčiau skanesni, patogu pasiimti su savimi kažkur į kelionę ar išvyką.  


Reikės:

7-8 v.š. virtos 4 grūdų dribsnių košės (aš naudojau Dobele)

1 didelės morkos

1 poro

1 nedidelės cukinijos

druskos, pipirų, česnako granulių, džiovinto raudonėlio pagal skonį

 šviežių petražolių

1 kiaušinio

2,5 -3 v.š. speltos miltų

aliejaus kepimui




Sutarkuojame cukiniją, pabarstome druska ir paliekame 10 min pastovėti, nuspaudžiame gerai susidariusias sultis. Supjaustome porą, morką sutarkuojame burokine tarka. Kepame 5-6 min, kol daržovės pasidarys minkštos. Dedame į košę cukiniją, keptą porą su morkom, beriame visus prieskonius, smulkintas petražoles, įmušame kiaušinį, dedame miltus ir viską gerai išmaišome. Šlapiomis rankomis formuojame blynelius, kepame iš kiekvienos pusės, kol gražiai apskrus. Dedame iškeptus blynus ant popierinių rankšluosčių, kad susigertų nereikalingi riebalai. Valgome su graikišku jogurtu. Skanaus!



2017 m. liepos 17 d., pirmadienis

Uždara pica per 10 minučių


Uždaroji pica vos per 10 minučių, kuriai nereikės orkaitės! Įdarą galite keisti pagal savo skonį ir turimus produktus, svarbiausia - negailėkite sūrio! Aš siūlau patį paprasčiausią variantą. Šios picos privalumai, kad puikiai tinka į išvykas, piknikus su vaikais, nes patogu valgyti ir neištepsite ranku. Skani tiek šilta, tiek šalta. 





2 picom reikės:

4 tortilijų


pomidorų padažo

sūrio (aš naudojau pjaustytą Jarlsberg)

Tortiliją ištepame pomidorų padažu. Dedame pjaustytą kubeliais karštai rūkytą antieną (galite keisti karštai rūkytu kumpiu), ant viršaus dedame gausiai sūrio, uždengiame kita tortilija. Dedame į įkaitintą sausą keptuvę, kepame ant nedidelės ugnies, kol gražiai apskrus, paskui labai atsargiai apverčiame ir pakepame kitą pusę. Iškeptą picą išimame, šiek tiek atvėsiname ir tada pjaustome į 6-8 dalis. 

Skanaus!



2017 m. liepos 16 d., sekmadienis

Sočios vasariškos bulvių salotos su antiena




Sočios vasariškos bulvių ir antienos salotos su žalumynais. Sveikesniai alternatyvai vietoj majonezo naudojau garstyčių, citrinos ir graikiško jogurto padažą. 


Reikės:

0,5 kg šviežių bulvių

apie 100-130 g Sūdytos - parūkytos antienos file (jeigu neturite tiks ir rūkytas kumpis)

3 a.š. kaparėlių

svogūnų laiškų

 šviežių krapų ir petražolių


Padažui:

1/2 citrinos (reikės tiek sulčių, tiek nutarkuotos žievelės)

2 v.š. tyro alyvuogių aliejaus

2 v.š. Dižono garstyčių

2 v.š. graikiško jogurto

druskos, pipirų 


1. Gerai kempinele nuplaukite žviežias bulves, supjaustykite kubeliais. Virkite pasūdytame vandenyje apie 15 min, nukoškite. Perplaukite šaltu vandeniu ir vėl nukoškite. 

2. Antieną supjaustykite juostelėmis ir pakepkite ant keptuvės be riebalų, kol apskrus.

3. Supjaustykite svogūnų laiškus, žalumynus. 

4. Sumaišykite visus padažo ingredientus.

5. Sumaišaiškite bulves, keptą antieną, svogūnų laiškus, žalumynus ir padažą.

Skanaus!