Buvome aplankyti Kauno eglutės :) Ji išrinkta geriausia eglute Lietuvoje. Pagrindinę Kauno eglę jau trečius metus puošė dailininkė Jolanta Šmidtienė. Kauno gražuolė šįmet sakais nekvepėjo - 13 metrų aukščio eglei sukurti panaudota daugiau kaip 32 tūkst. plastikinių smaragdo spalvos butelių.
2011 m. gruodžio 29 d., ketvirtadienis
2011 m. gruodžio 26 d., pirmadienis
2011 m. gruodžio 23 d., penktadienis
Visus su Šventėmis!
Kaip gi šiemet pralėkė tas laikas, atrodė, kad Kalėdos taip toli, o jos jau poryt, pirma ir pagrindinė kitų metų užduotis bus "geriau planuoti savo laiką", kad nebūtų to paniško lekimo, kai supranti kiek dalykų dar nepadaryta, o laiko jau nėra.
Šiemet dovanelės buvo kuklios bet nuo širdies, kepiau visiems meduoliukus ir Florentinus, kad mūsų gyvenimas būtų saldesnis.
Noriu Jus visus pasveikinti su artėjančiom šventėm, ačiū, kad užeinate į mano blogą, tikiuosi Jums patinka ir visada Jūsų čia laukiu, tik labai prašau karts nuo karto parašykite komentarus, juk man labai įdomi Jūsų nuomonė ar tai būtų pagyrimas ar kritika :)
2011 m. gruodžio 19 d., pirmadienis
Pyragėliai su bulvėm ir kopūstais
Šiuo metu mane apėmė kažkoks nenumaldomas noras gaminti, tai ką aš ir veikiau visą savaitgalį :)) Šį kartą gaminau pirmą kartą gyvenime pyragėlius su bulvėmis ir kopūstais.Prisipažinsiu labai bijojau, kad nepavyks, bet gavosi visai netgi nieko :)
Receptas:
Į 0,4 l šilto pieno įpilam 1 pakelį sausų mielių (7 g), 2 šaukštus cukraus, išmaišome, padedam į šiltą vietą 15 minučių.
Paskui įmušam 2 kiaušinius, 1 šaukštelį druskos, 150 gr. sviesto (prieš tai išimam iš šaldytuvo ir smulkiai supjaustom), sumaišom.
Supilame miltus. apie 1 kg.
Surandam didelį puodą ar indą, įpilam į jį šalto vandens , įdedam į tą puodą su vandeniu mūsų tešla ir laukiam kol išplauks į paviršių.
Išimam tešlą, padedam ant švaraus rankšluosčio, duodam pailsėti, pabarstome miltais. Įdarui imame įprastą bulvių košę ir troškintus raugintus kopūstus.
Kad pyragėliai būtų blizgūs ir gražūs tepame paviršių tryniu. Kepame 200 laipsnių temperatūroje iki auksinės spalvos:)
Paskui įmušam 2 kiaušinius, 1 šaukštelį druskos, 150 gr. sviesto (prieš tai išimam iš šaldytuvo ir smulkiai supjaustom), sumaišom.
Supilame miltus. apie 1 kg.
Surandam didelį puodą ar indą, įpilam į jį šalto vandens , įdedam į tą puodą su vandeniu mūsų tešla ir laukiam kol išplauks į paviršių.
Išimam tešlą, padedam ant švaraus rankšluosčio, duodam pailsėti, pabarstome miltais. Įdarui imame įprastą bulvių košę ir troškintus raugintus kopūstus.
Kad pyragėliai būtų blizgūs ir gražūs tepame paviršių tryniu. Kepame 200 laipsnių temperatūroje iki auksinės spalvos:)
p.s. įdarą galima improvizuoti :)
SKANAUS!
2011 m. gruodžio 16 d., penktadienis
Florentinai pagal Beatą
Šiandien nutariau iškepti šiuos fainučius, smalyžiams tikrai patiks :)
Taigi reikės:
1 indelis sutirštinto kondensuoto pieno
250 g kukurūzų dribsnių (a la cornflakes)
Aguonų
Sezamo sėklų po saują
250 g kukurūzų dribsnių (a la cornflakes)
Aguonų
Sezamo sėklų po saują
Kaip paruošti:
Orkaitę įjungiam iki 190 C, pasiruošiam skardas, kuriose kepsime. Skardas ištiesiam kepimo popieriumi.
Svarbu, kad kondensuotas pienas būtų ne iš šaldytuvo, o kambario temperatūros ir takus. Jei ne, tai teks jį truputį pašildyti atskirai dubenėlyje arba karšto vandens vonelėje.
Ant dribsnių užpilam kondensuotą pieną, sumaišom. Masė taps klampi, bet dribsniai nepaskęs kondensuotame piene. Užbarstom aguonų ir sezamo sėklų, pamaišom. Viskas nebus labai šlapia ir klampu, gali atrodyti, kad jau nebesulips, bet nesibaiminkite, cukrus, esantis kondensuotame piene, labai puikiai viską sulipdys.
Dėkite po šaukštą lizdelius į skardą ant kepimo popieriaus ir kepkite maždaug 7 minutes. Žiūrėkite, kad nesudegtų, bet turi truputį pakeisti spalvą.
Vėsdami florentinai sutvirtės.Patarimas: kepti ant kepimo popieriaus su silikoniniu paviršium, tada sausainukai neprilimpa ir lengvai nusiima.
Orkaitę įjungiam iki 190 C, pasiruošiam skardas, kuriose kepsime. Skardas ištiesiam kepimo popieriumi.
Svarbu, kad kondensuotas pienas būtų ne iš šaldytuvo, o kambario temperatūros ir takus. Jei ne, tai teks jį truputį pašildyti atskirai dubenėlyje arba karšto vandens vonelėje.
Ant dribsnių užpilam kondensuotą pieną, sumaišom. Masė taps klampi, bet dribsniai nepaskęs kondensuotame piene. Užbarstom aguonų ir sezamo sėklų, pamaišom. Viskas nebus labai šlapia ir klampu, gali atrodyti, kad jau nebesulips, bet nesibaiminkite, cukrus, esantis kondensuotame piene, labai puikiai viską sulipdys.
Dėkite po šaukštą lizdelius į skardą ant kepimo popieriaus ir kepkite maždaug 7 minutes. Žiūrėkite, kad nesudegtų, bet turi truputį pakeisti spalvą.
Vėsdami florentinai sutvirtės.Patarimas: kepti ant kepimo popieriaus su silikoniniu paviršium, tada sausainukai neprilimpa ir lengvai nusiima.
Skanaus!
2011 m. gruodžio 8 d., ketvirtadienis
Makaronai su tunais
Šeštadienį žiūrėjau kulinarinę laidą "Beatos virtuvė" labai patiko lengvai pagaminamas patiekalas "Makaronai su tunu" todėl šiandien nutariau jį išbandyt ir neprašoviau, begalo skanu ir greitai pagaminama :)
Reikės:
1 poro
2 morkų
30 g sviesto
1 skardinės tunų
200-300 g makaronų
100 ml ar daugiau liesos grietinės
Druskos
Pipirų
Petražolių
Kaip paruošti:
Kol makaronai verda pasūdytam vandeny, keptuvėje su sviestu truputį patroškinam žiedeliais supjaustytą porą ir stambiai tarkuotas morkas.
Kai daržovės jau beveik minkštos, sudedam tunus (skystį išpilam). Pamaišom, kad jie sušiltų.
Paimam 2-3 šaukštus vandens, kuriame verda makaronai, ir įpilam į keptuvę, kad pasidarytų šiokio tokio padažo. (Vėliau, aišku, pagelbės grietinė.)
Makaronus nusunkiam ir karštus sukrečiam į keptuvę, jau nukeltą nuo ugnies.
Sumaišom su daržovėm ir tunais. Paskaninam grietine, pamaišom. Tik pipirų betrūksta ir gal dar kokios saujelės smulkiai supjaustytų petražolių.
Skanaus :)
Reikės:
1 poro
2 morkų
30 g sviesto
1 skardinės tunų
200-300 g makaronų
100 ml ar daugiau liesos grietinės
Druskos
Pipirų
Petražolių
Kaip paruošti:
Kol makaronai verda pasūdytam vandeny, keptuvėje su sviestu truputį patroškinam žiedeliais supjaustytą porą ir stambiai tarkuotas morkas.
Kai daržovės jau beveik minkštos, sudedam tunus (skystį išpilam). Pamaišom, kad jie sušiltų.
Paimam 2-3 šaukštus vandens, kuriame verda makaronai, ir įpilam į keptuvę, kad pasidarytų šiokio tokio padažo. (Vėliau, aišku, pagelbės grietinė.)
Makaronus nusunkiam ir karštus sukrečiam į keptuvę, jau nukeltą nuo ugnies.
Sumaišom su daržovėm ir tunais. Paskaninam grietine, pamaišom. Tik pipirų betrūksta ir gal dar kokios saujelės smulkiai supjaustytų petražolių.
Skanaus :)
2011 m. gruodžio 2 d., penktadienis
Для конкурса cupofherbaltea
Восхищаюсь работами Сони, по этому хочется выиграть открыток на память :) http://cupofherbaltea.livejournal.com/20886.html#cutid1