2011 m. gruodžio 29 d., ketvirtadienis

Kaunas


 Buvome aplankyti Kauno eglutės :) Ji išrinkta geriausia eglute Lietuvoje. Pagrindinę Kauno eglę jau trečius metus puošė dailininkė Jolanta Šmidtienė. Kauno gražuolė šįmet sakais nekvepėjo - 13 metrų aukščio eglei sukurti panaudota daugiau kaip 32 tūkst. plastikinių smaragdo spalvos butelių.























2011 m. gruodžio 26 d., pirmadienis

2011 m. gruodžio 23 d., penktadienis

Visus su Šventėmis!


Kaip gi šiemet pralėkė tas laikas, atrodė, kad Kalėdos taip toli, o jos jau poryt, pirma ir pagrindinė kitų metų užduotis bus "geriau planuoti savo laiką", kad nebūtų to paniško lekimo, kai supranti kiek dalykų dar nepadaryta, o laiko jau nėra. 
Šiemet dovanelės buvo kuklios bet nuo širdies, kepiau visiems meduoliukus ir  Florentinus, kad mūsų gyvenimas būtų saldesnis.


Noriu Jus visus pasveikinti su artėjančiom šventėm, ačiū, kad užeinate į mano blogą, tikiuosi Jums patinka ir visada Jūsų čia laukiu, tik labai prašau karts nuo karto parašykite komentarus, juk man labai įdomi Jūsų nuomonė ar tai būtų pagyrimas ar kritika :) 





2011 m. gruodžio 19 d., pirmadienis

Pyragėliai su bulvėm ir kopūstais


Šiuo metu mane apėmė kažkoks nenumaldomas noras gaminti, tai ką aš ir veikiau visą savaitgalį :)) Šį kartą gaminau pirmą kartą gyvenime pyragėlius su bulvėmis ir kopūstais.Prisipažinsiu labai bijojau, kad nepavyks, bet gavosi visai netgi nieko :)


Receptas:


Į 0,4 l  šilto pieno   įpilam 1 pakelį sausų mielių (7 g), 2 šaukštus cukraus, išmaišome, padedam į šiltą vietą 15  minučių.
Paskui įmušam  2 kiaušinius, 1 šaukštelį druskos, 150 gr. sviesto (prieš tai išimam  iš šaldytuvo ir smulkiai supjaustom), sumaišom.
Supilame miltus. apie 1 kg.
Surandam didelį puodą ar indą, įpilam į jį šalto vandens , įdedam į tą puodą su vandeniu mūsų tešla ir laukiam kol išplauks į paviršių.
Išimam tešlą, padedam ant švaraus rankšluosčio, duodam pailsėti, pabarstome miltais. Įdarui imame  įprastą bulvių košę ir troškintus raugintus kopūstus.
Kad pyragėliai būtų blizgūs ir gražūs tepame paviršių tryniu. Kepame 200 laipsnių temperatūroje  iki auksinės  spalvos:) 
p.s. įdarą galima improvizuoti :)



SKANAUS!




2011 m. gruodžio 16 d., penktadienis

Florentinai pagal Beatą


 Šiandien nutariau iškepti šiuos fainučius, smalyžiams tikrai patiks :)
Taigi reikės: 

1 indelis sutirštinto kondensuoto pieno

250 g kukurūzų dribsnių (a la cornflakes)

Aguonų

Sezamo sėklų po saują

Kaip paruošti:
Orkaitę įjungiam iki 190 C, pasiruošiam skardas, kuriose kepsime. Skardas ištiesiam kepimo popieriumi.
Svarbu, kad kondensuotas pienas būtų ne iš šaldytuvo, o kambario temperatūros ir takus. Jei ne, tai teks jį truputį pašildyti atskirai dubenėlyje arba karšto vandens vonelėje.
Ant dribsnių užpilam kondensuotą pieną, sumaišom. Masė taps klampi, bet dribsniai nepaskęs kondensuotame piene. Užbarstom aguonų ir sezamo sėklų, pamaišom. Viskas nebus labai šlapia ir klampu, gali atrodyti, kad jau nebesulips, bet nesibaiminkite, cukrus, esantis kondensuotame piene, labai puikiai viską sulipdys.
Dėkite po šaukštą lizdelius į skardą ant kepimo popieriaus ir kepkite maždaug 7 minutes. Žiūrėkite, kad nesudegtų, bet turi truputį pakeisti spalvą.

Vėsdami florentinai sutvirtės.Patarimas:  kepti ant  kepimo popieriaus su silikoniniu paviršium, tada sausainukai neprilimpa ir lengvai nusiima.
Skanaus!


2011 m. gruodžio 8 d., ketvirtadienis

Makaronai su tunais

Šeštadienį žiūrėjau kulinarinę laidą "Beatos virtuvė" labai patiko lengvai pagaminamas patiekalas "Makaronai su tunu" todėl šiandien nutariau jį išbandyt ir neprašoviau, begalo skanu ir greitai pagaminama :)

Reikės:

1 poro

2 morkų

30 g sviesto

1 skardinės tunų

200-300 g  makaronų

100 ml ar daugiau liesos grietinės

Druskos

Pipirų

Petražolių

Kaip paruošti:
Kol makaronai verda pasūdytam vandeny, keptuvėje su sviestu truputį patroškinam žiedeliais supjaustytą porą ir stambiai tarkuotas morkas.
Kai daržovės jau beveik minkštos, sudedam tunus (skystį išpilam). Pamaišom, kad jie sušiltų.
Paimam 2-3 šaukštus vandens, kuriame verda makaronai, ir įpilam į keptuvę, kad pasidarytų šiokio tokio padažo. (Vėliau, aišku, pagelbės grietinė.)
Makaronus nusunkiam ir karštus sukrečiam į keptuvę, jau nukeltą nuo ugnies.
Sumaišom su daržovėm ir tunais. Paskaninam grietine, pamaišom. Tik pipirų betrūksta ir gal dar kokios saujelės smulkiai supjaustytų petražolių.
Skanaus :)

2011 m. gruodžio 2 d., penktadienis

Для конкурса cupofherbaltea


Восхищаюсь работами Сони, по этому хочется выиграть открыток на память :) http://cupofherbaltea.livejournal.com/20886.html#cutid1

2011 m. lapkričio 19 d., šeštadienis

Varškės pyragas



Noriu pasidalinti su Jumis varškės pyragu, tikrai labai skanus ir sotus :)

Taigi pyragui reikės:
1 pakelis Selgos sausainių, bet mano formai pritrūko kažkaip, tai jeigu forma didesnė, kaip mano, siūlyčiau imti 1,5 pakelio
100 g sviesto
500 g varškės
3  vnt. kiaušinių
0,5 stiklinės cukraus (galima mažiau)
1 š. manų kruopų
100 g grietinės
5 š. cukraus pudros


Eiga:

Sausainius sutrinti, išlydyti sviestą, sumaišyti viską kartu, sudėti į kepimo indą ir pakepti 180 laipsnių temperatūroje, kol paruošite varškę.


Varškę, trynius, cukrų, manų krupas, grietinę išmaišyti su mikseriu (arba kombainu, kaip aš). Galima dėti uogų, razinų, vanilės....
Masę dėti ant pakepto pado ir vėl 30 min. kepti toje pačioje temperatūroje.


Baltymus išplakti su cukraus pudra, dėti trečią sluoksnį ir vėl kepti 15 min. 


iškepus, duoti atvėsti ir tada pjaustyti 


SKANAUS!




2011 m. spalio 28 d., penktadienis

Truputis manęs


Įdėsiu truputį savo nuotraukų iš fotosesijos, kuri vyko rugsėjo mėn. Nuotraukuose aš sau tokia keista, matyt nepratus prie tokio makiažo, nes dauguma mano nuotraukų švelnesnio bruožo, bet įdomu turėti ir tokių :) Fotosesiją dariaus pirmą kartą, todėl buvo truputi neramu, kaip elgtis ir pozuoti pries visiškai nepažįstamą žmogų, bet fotosesijai įpusėjus, jau nebebuvo taip baisu :))   fotografo nuoroda http://www.facebook.com/pages/Binish-Kuruvilla-Photography/126851893716