2012 m. liepos 15 d., sekmadienis

Cukinijų ir kumpio vyniotinis

Noriu pasidalinti vienu receptu mėgstantiems cukinijas,  patiekalo šaltinis truputi koregoutas pagal mane


Reikės:

2 vid. dydžio cukinijų
100 g fermentinio sūrio
4 kiaušinių
4-5 didelių riekelių virto kumpio (kumpi rinkitiės labai plonai supjaustyto, nes pas mane gavosi perstoras ir labai jautėsi)
1 poro
2 morkų
1 valg.š.  aliejaus



Cukinijas gerai nuplauti , sutarkuoti burokine tarka.

Ketuvėje įkaitinti  aliejų, sudėti tarkuotas cukinijas ir ant didelės ugnies trumpai apkepti (jos neturi suminkštėti).
Apkeptas cukinijas sudėti į kiaurasamtį ir gerai nuspausti, kad visiškai neliktų kepimo metu atsiradusio skysčio.

Palikti atvėsti. Tuo tarpu pakepame porą su tarkuotom morkom. Atvėsiname.

Atskirame inde  išplakti
kiaušinius , pagardinti druska bei  juodais pipirais.

Sutarkuoti fermentinį sūrį, suberti į išplaktus kiaušinius. Sudėti atvėsusias ir nuvarvintas cukinijas, bei kepintas daržoves  - viską gerai išmaišyti.
 Kepimo skardoje ikloti kepimo popierių , ant jo sudėti paruoštą masę,  tolygiai paskirstyti.
 Kepti 20-25 min.  180°C  temp.

Iškepusį pagrindą atvėsinti, ant jo sudėti didelius virto kumpio griežinėlius,  ir dailiai suvynioti į vyniotinį. Kepti dar kokias 5 min .Galima valgyti kiek karštą tiek šaltą, įdarą galima sugalvoti kitą :)
Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą