2012 m. gruodžio 28 d., penktadienis

Lašiša žolelių-grietinėlės padaže


Štai ir pabaigėm tėvo pagautą lašišą, labai tiko Kūčių vakarui :)

Reikės:

Lašišos  gabalo be odos
citrinpipirių
juodųjų pipirų
druskos
Padažui:

300 ml neriebios grietinėlės
2 kiaušinių trynių
pundelio šviežaus bazaliko
šviežių krapų
petražolių
šakelės rozmarino
0,5 citrinos sulčių


Lašišą padruskiname, papipiriname, pabarstome citrinpipiriais ir paliekame bent 20-30 pasimarinuoti. Dedame į karščiui atsparų indą, prieš tai jį aptepame aliejumi. Sumaišome grietinėlę su kiaušinio tryniais, druska, pipirais, įspaudžiame  0,5 citrinos sulčių ir beriame susmulkintus žalumynus. Viską išplakame ir užpilame lašišą.  Kepame  orkaitėje 180 laipsnių temperatūroje apie 40-45 min.

Skanaus!

2 komentarai:

  1. idomu! , ir receptai, ir maisto fotografija , sveikintina ! kvieciu ir i savaji bloga pasisveciuoti, nes tiesiog esu megejas fotografuoti, ir kastkartem 'save' uzrasineju...
    mielu artejanciu Naujuju !

    AtsakytiPanaikinti