Kaip jau dauguma žinote, nesenai atšvenčiau savo gimtadienį, noriu pasidalinti savo vaišėmis, gal kam pravers priimant svečius :)
Lavašas su pievagrybių-sūrio-kiaušininių-kaparėlių įdaru
Apie šį lavašą aš jau rašiau anksčiau, bet pakartosiu:
Reikės:
1 lavašo
400 g pievagrybių
pakuotės fermentinio sūrio
2 virtų kiaušinių
geros saujos marinuotų kaparėlių
2 nedidelių svogūnų
druska, pipirai
majonezo Be konservantų arba Ekstra
Svogūnus supjaustome kubeliais. Pievagrybius supjaustome smulkiais kubeliais, sūrį ir virtus kiaušinius sutarkuojame burokine tarka.Svogūnus apkepiname iki auksinės spalvos, beriame pievagrybius ir taip pat apkepiname, beriame smulkintus kaparėlius, pabarstome druska, pipirais ir viską min. dar pakepame. Įdarą atvėsiname, sumaišome jį su tarkuotu sūriu, kiaušiniais ir majonezu. Lavaša padaliname į 2 dalis. Lavašą ištepame mūsų įdaru ir atsargiai susukame, suvyniuojame į maistinę plevelę ir dedame porai val. į šaldytuvą (galima laikyti pernakt). Išėmus gražiai supjaustome.
Pikantiškos sraigės
Pakelis mielinės tešlos iš 5 lakštų
5 šaukštai alyvuogių aliejaus
3 skiltelės česnako
įvairių prieskonių
sezamo
kmynų
tarkuoto "Džiūgo"
Maišome aliejų su prieskoniais, sezamu, kmynais, įspaudžiame česnaką ir viską išmaišome, leidžiame kelias min pastovėti. Imame 1 lakštą tešlos, tepame mišiniu ir pabarstome sūriu, susukame į ritinėlį, supjaustome mažom riekutėm. Taip darome su visais lakštais. Dedame į kepimo popieriumi išklotą skardą ir kepame 180 laipsnių temperatūroje kol gražiai pagels.
Duonos pagaliukai su vytinta šonine
Pakelis duonos pagaliukų
pakelis plonai supjaustytų vytintos šoninės juostelių
Imame juostelę šoninės ir atsargiai perplešiame ja dar perpus, iš vienos juostelės gauname dvi. Imame duonos pagaliuką ir atsargiai jį apvyniojame šonine.
P.S. sūlau vynioti juos prieš šventę, kadangi ilgai pastovėjus pagaliukai nuo mėsos suminkštėja :)
Tunu įdaryti šaukšteliai
Vienai tokiai lėkštei reikėjo:
puse pakelio jau pagamintų šaukštelių (juos pirkau Maximoje)
skardinės tuno savo sultyse
0,5 galvutės mėlyno svogūno
2 kiaušinių
50 g fermentinio sūrio
majonezo be konservantų
druskos, pipirų
Šakute suminkome tuną, dedame labai smulkiai pjaustytą svogūna, įtarkuojame kiaušinius ir sūri, pabarstome druska ir pipirais, sumaišome visą įdarą su majonezu, dedame įdarą į šaukštelius, papuošiame petražolėmis.
Pomidorų salotos su feta ir žalumynais
Reikės:
pomidorų
fetos sūrio
įvairių žalumynų
balzaminio acto
alyvuogių aliejaus
Pomidorus supjaustome griežinėliais
Fetos sūrį sutrupiname
Apšlakstome balzaminiu actu sumaišytu su alyvuogių aliejumi
Žalumynus sukapojame (pas mane tai buvo : bazilikas, krapai ir petražolės) ir apibarstome mūsų salotas
Sumuštinukai su silke
Reikės :
juodos duonos
grietinės
silkės filė
marinuotų svogūnėlių
Supjaustome duoną nedideliais vieno kasnio gabaliukais, tepame grietine, dedame gabaliuką silkės filė, smeigiame smeigtuką kartu su marinuotu svogūnėliu.
Cezario salotos
Reikės:
Iceberg salotų
pakelio smulkiai tarkuoto sūrio Džiūgas
batono skrebučiu
alyvuogių aliejaus
druskos, pipirų
poros skiltelių česnako
1 citrinos sulčių
kelių šaukštų garstyčių
šaukšto medaus
Salotų lapus suplėšome, dedame smulkiai tarkuotą Džiūgą. Į alyvuogių aliejų dedame garstyčių, pilame citrinos sulčių, dedame šaukštą medaus, įspaudžiame porą skiltelių česnako, dedame druskos, piprų ir viską išmaišome, duodame padažui pastovėti. Padažą pilame prieš pat šventę ir asargiai išmaišome.
Makaronų mišrainė
Reikės
pakelio smulkesnių virtų makaronų
1 didelio rūkyto vištienos ketvirčio
1 stiklainiuko marinuotų pievagrybių
1 stiklainiuko marinuotų agurkų
pundelio svogūnų laiškų, truputėlis krapų
druskos, pipirų
majonezo be konservantų
Vištienos ketvirtį supjaustome kubeliais, pievagrybius ir agurkus taip pat. Supjaustome svogūnų laiškus, krapus, viską dedame į išvirtus makaronus. Beriame druskos, piprų ir viską maišome su majonezu.
Skanaus!