2016 m. gruodžio 13 d., antradienis

Mažasis piemenėlių pyragas



Receptas skirtas labiau mažiesiems valgytojams, bet patikėkite puikiai tinka ir dideliems ;) 

3 indeliams reikės:


1-2 nedidelių morkų

2-3 vidutinių bulvių

šiek tiek šviežių arba šaldytų krapų

1 vidutinio svogūno

1/4 paprikos

1 skiltelės česnako

200-250 g maltos triušienos

2 a. š. pomidorų padažo

1 v. š. smulkintų šviežių petražolių

100 ml vištienos arba daržovių sultinio 

15 g sviesto

1 v. š. pieno

1 kiaušinio

druskos, pipirų pagal skonį


Supjaustikite morkas, įdėkite į puodą, užpilkite verdančiu vandeniu, įdėkite šiek tiek druskos ir virkite 5 minutes. Tada sudėkite pjaustytas bulves ir virkite, kol daržovės suminkštės. Įkaitinkite keptuvę, pakepinkite smulkintus svogūną bei  papriką 3-4 minutes. Suberkite smulkintą česnaką, pakepkite 1 minutę. Sudėkite maltą triušieną ir kepkite, kol gražiai apskrus. Suberkite smulkintas petražoles, supilkite pomidorų padažą ir sultinį, pagardinkite druska ir pipirais. Užvirkite, uždenkite ir troškinkite apie 5-7 minutes. Kai bulvės ir morkos išvirs, nusunkite ir sutrinkite iki košės, pagardinkite sviestu ir įpilkite pieno, įberkite smulkintus krapus, išmaišykite. Mėsą ir košę padalinkite į 3 dalis. Į nedidelį, karščiui atsparų, indelį (apie 10 cm skersmens) dėkite mėsą, ant viršaus košę, aptepkite  kiaušinio plakiniu, pašaukite į orkaitę ir kepkite 180 laipsnių temperatūroje, kol piemenėlių pyragas gražiai apskrus. Skanaus!




2016 m. gruodžio 7 d., trečiadienis

Vieno kąsnio užkandžiai



Nenumaldomai artėjant šventėms, pradedam ieškoti užkandžių ir patiekalų idėjų, kurie būtų ne tik skanūs, bet ir puoštų stalą. Kaip tik tokius ir noriu Jums pasiūlyti! Garantuoju, jūsų svečiai liks sužavėti ;)

Lavašo suktinukai su karštai rūkyta antienos filė ir daržovėmis



Reikės:

8 tortilijų (galite keisti lavašu, bet man su tortilijom patogiau)

salotų lapų

šviežio sūrio užtepėlės arba majonezo

agurko

1/2 raudonos paprikos

250 g "Kitchen me" Karštai rūkytos antienos filė su oda (žinoma galite keisti kitu rūkytu kumpiu)

Tortiliją ištepame sūrio užtepėle arba majonezu, dedame salotų lapus, pjaustytą agurką, papriką bei pjaustytą kumpį. Susukame ir įvyniojame į maisto plevelę. Dedame į šaldytuvą bent 2-3 val, galima daryti iš vakaro. Supjaustome riekutėmis. Galima susmeigti pagaliukais arba įdėti į keksiukų popierines formeles. 


Tartalėtės su sūrio užtepėle ir rūkyta lašiša



20 vnt. reikės:

1 pakuotės mažų tartalėčių (aš pirkau IKI parduovėje) 

150-200 g šviežio sūrio užtepėlės (įspaudžiame su konditeriniu švirkštu) 

100 g šaltai rūkytos lašisos

kaparėlių papuošimui

krapų


Sumuštinukai su sūdyta-parūkyta antienos filė


Reikės:

Prancūziško batono

80 g "Kitchen me" sūdytos-parūkytos antienos filė (galite keisti kitokiu vytintu kumpiu)

Pesto padažo

Rukola lapelių

Slyvinių pomidorų

Mini mozarellos

Balzaminio acto kremo

Batoną supjaustome, paskrudiname orkaitėje. Tepame pesto padažo, dedame sūdytos-rūkytos antienos filė,  mini mocarellos, rukola lapelį, 1/4 vyšninio pomidoro, pašlakstome balzaminio acto kremu. 



Bulvių lizdeliai su silke


Šie lizdeliai vienareikšmiškai pakėrės ne vieno svečio širdį! Įdarą galite dėti kokį tik norite, kas dera su bulve.

12 lizdelių reikės:

3 bulvių

Grietinės/šviežio sūrio užtepėlės/graikiško jogurto (pagal jūsų pasirinkimą)

Mėlyno svogūno

Vyšninių pomidorų 

Sūdytos silkės

Šiek tiek druskos

Krapų


Bulves sutarkuojame burokine tarka. Šiek tiek pasūdome. Paliekame 10 min, nuspaudžiame sultis. Plonu sluoksniu išdeliojame beveik iki sienelių viršaus silikoninėse keksiukų formelėse, kad būtų panašu į krepšelius/lizdelius. Kepame 180 lapsnių temperatūroje, kol lizdeliai gražiai apskrus. Atvėsiname, tik tada atsargiai išimame. Dedame į kiekvieną lizdelį po šaukštelį pasirinkto kremo, gabaliuką sūdytos silkės, kelis griežinėlius mėlynojo svogūno, 1/2 pomidoriuko, papuošiame krapais.




































 Iešmeliai su česnakiniu saliamiu ir daržovėmis



Reikės:

Medinių iešmelių

Špinatų lapelių

Česnakinio saliamio

Marinuotų karnišonų

Vyšninių pomidoriukų (perpjauname pusiau)

Juodųjų alyvuogių

Deliojimo tvarka matosi foto, todėl net neaprašynėsiu :)

SKANIŲ ŠVENČIŲ!








2016 m. gruodžio 5 d., pirmadienis

Šventiniai naminiai saldainiai su Matcha

Ar teko girdėti apie žaliąją arbatą Matchą? 

Matcha arbata yra Japonijoje labai vertinima žaliosios arbatos rūšis, pasižyminti ne tik unikaliomis savybėmis, bet ir imuniteto stirprinimo galia. Geriant paprastą žaliąją arbatą, nesuvartojame daugelio naudingų medžiagų, esančių arbatos lapeliuose. Tačiau matcha arbata gaminama iš aukščiausios kokybės arbatžolių, šios sutrinamos iki miltelių, kurie tirpinami vandenyje. Tokiu būdu gėrimas prisotinamas žymiai daugiau maistingų ir naudingų medžiagų. Geriant šią arbatą įsisavinamos visos naudingos arbatmedžių lapuose esančios medžiagos: vitaminai, mineralai bei antioksidantai. Atlikti moksliniai tyrimai įrodė, jog matcha arbatos sudėtyje esanti medžiaga (polifenolis) gerina medžiagų apykaitą, lėtina ir netgi stabdo vėžinių ląstelių augimą.

Kodėl verta nauduoti Matchą:

  • Didina imuniteto atsparumą ligoms;
  • Sumažina riziką sirgti vėžinėmis ligomis, nes gausiai praturtinta antioksidantais;
  • Suteikia daug energijos;
  • Skatina greitesnę medžiagų apykaitą;
  • Mažina streso sukeliamus pojūčius ir padeda susikaupti;
Matcha arbata puikiai pasitarnauja ir virtuvėje!
Šios arbatos skonis – ryškus ir gana aštrus. Virtuvės šefai šios arbatos miltelių deda į saldaus ir pikantiško skonio patiekalus. Galima pagardinti keksiukus, šokoladinį pyragą, sriubą ar pudingą. Rekomenduojama vartoti gryną, organišką matcha arbatą, kuri pasižymi nemaža kaina, tačiau yra aukščiausios kokybės. Tačiau nepersistenkite ir vartokite šios arbatos nedideliais kiekias, pavyzdžiui vienas arbatos puodelis per dieną, nes joje itin daug kofeino, todėl vėliau gali būti sunku užmigti. Matcha miltelius galima vartoti kasdien nedideliais kiekiais, idealiai tinka įvairiems kokteiliams (karštiems ir šaltiems), desertams, kepiniams gaminti (Informacijos šaltinis). Jiems suteikia papildomo subtilaus skonio ir, žinoma, nuostabią žalią spalvą. Jei Matcha skonis dar naujas, geriau naudoti po truputį ir taip pratintis šį skonį. 

Artėjant šventėms, siūlau pasigaminti šventinius šokoladinius saldainius su Matcha įdaru. Tokius saldainius galima gražiai įpakuoti ir padovanoti Šv. Kalėdų proga, manau, daugeliui patinka, kai į dovaną įdedama dalelė jūsų šilumos ir meilės, tokios dovanos visada bus labiau vertinamos. 
Saldainiams reikės:

Šokoladui:
30 g kakavos
4-5 v.š. agavų sirupo ar kito saldiklio
žiupsnelio himalajų druskos
šiek tiek vanilės ekstrakto

Saldainių įdarui:
4 v.š. kokoso aliejaus
1/2 didelio prinokusio avokado
5 v.š. agavų sirupo
1/2 laimo sulčių

Sudėkite kakavos sviesto gabaliukus į sausą indą, kurį patalpinkite ant silpnai verdančio vandens puodo, tik taip, kad jis nesiliestų su vandeniu. Kakavos miltelius gerai išmaišykite su ištirpintu kakavos sviestu. Įdėkite likusius produktus ir vėlgi gerai išmaišykite. Pilkite po šaukštelį šokolado į popierines ar silikonines formeles ir įdėkite į šaldymo kamerą, kad šiek tiek sustingtų.  Įdarui ištirpinkite kokoso aliejų. Į atskirą indą dėkite avokadą, pilkite kokoso aliejų, agavų sirupą, laimo sultis bei Matcha miltelius ir viską sublenderiuokite iki vientisos masės. Išimkite formeles iš šaldymo kameros, dėkite po šiek tiek įdaro ir vėl keliom minutėm įdėkite į šaldiklį. Galiausiai pilkite likusį šokoladą ant saldainių viršaus, pabarstykite liofizuotomis uogomis. Dėkite saldainius 30 min į šaldiklį, kad pilnai sustingtų. 





2016 m. gruodžio 1 d., ketvirtadienis

Cezario salotos su traškia triušiena


2 asmenims reikės:

1/2 gūžės Iceberg salotų


mėgstamų prieskonių mėsai

kukurūzų miltų 

8-10 vyšninių pomidoriukų

saujos česnakinių skrebučių

50-60 g tarkuoto Džiūgo

Padažui:

2 kupinus valgomus šaukštus Islandiško arba Graikiško jogurto

1,5 a.š. Pesto padažo

1 a.š. Dižono garstyčių

1 a.š. agavos arba medaus

1/2  a.š balto vyno acto 

1/2 citrinos sulčių

druskos, pipirų pagal skonį



Triušienos gabaliukus dedame ant kepimo popieriaus, pabarstome iš abiejų pusių prieskoniais, druska ir pipirais, apvoliojame kukurūzų miltuose, uždengiame kepimo popieriumi ir padaužome plaktuku, skirto mėsai. Kepame aliejuje iš kiekvienos pusės apie 4 min, kol gražiai apskrus. Į blenderį ar kokteilinę sudedame visus padažo ingredientus ir suplakame. Į lėkštes dedame suplėšytus Iceberg lapus, pomidoriukus perpjauname pusiau, dedame ant lapų, beriame česnakinius skrebučius, keptą triušieną, barstome Džiūgu ir pagardiname padažu. 
Skanaus!