2016 m. gruodžio 13 d., antradienis

Mažasis piemenėlių pyragas



Receptas skirtas labiau mažiesiems valgytojams, bet patikėkite puikiai tinka ir dideliems ;) 

3 indeliams reikės:


1-2 nedidelių morkų

2-3 vidutinių bulvių

šiek tiek šviežių arba šaldytų krapų

1 vidutinio svogūno

1/4 paprikos

1 skiltelės česnako

200-250 g maltos triušienos

2 a. š. pomidorų padažo

1 v. š. smulkintų šviežių petražolių

100 ml vištienos arba daržovių sultinio 

15 g sviesto

1 v. š. pieno

1 kiaušinio

druskos, pipirų pagal skonį


Supjaustikite morkas, įdėkite į puodą, užpilkite verdančiu vandeniu, įdėkite šiek tiek druskos ir virkite 5 minutes. Tada sudėkite pjaustytas bulves ir virkite, kol daržovės suminkštės. Įkaitinkite keptuvę, pakepinkite smulkintus svogūną bei  papriką 3-4 minutes. Suberkite smulkintą česnaką, pakepkite 1 minutę. Sudėkite maltą triušieną ir kepkite, kol gražiai apskrus. Suberkite smulkintas petražoles, supilkite pomidorų padažą ir sultinį, pagardinkite druska ir pipirais. Užvirkite, uždenkite ir troškinkite apie 5-7 minutes. Kai bulvės ir morkos išvirs, nusunkite ir sutrinkite iki košės, pagardinkite sviestu ir įpilkite pieno, įberkite smulkintus krapus, išmaišykite. Mėsą ir košę padalinkite į 3 dalis. Į nedidelį, karščiui atsparų, indelį (apie 10 cm skersmens) dėkite mėsą, ant viršaus košę, aptepkite  kiaušinio plakiniu, pašaukite į orkaitę ir kepkite 180 laipsnių temperatūroje, kol piemenėlių pyragas gražiai apskrus. Skanaus!




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą