Receptas skirtas labiau mažiesiems valgytojams, bet patikėkite puikiai tinka ir dideliems ;)
3 indeliams reikės:
1-2 nedidelių morkų
2-3 vidutinių bulvių
šiek tiek šviežių arba šaldytų krapų
1 vidutinio svogūno
1/4 paprikos
1 skiltelės česnako
200-250 g maltos triušienos
2 a. š. pomidorų padažo
1 v. š. smulkintų šviežių petražolių
100 ml vištienos arba daržovių sultinio
15 g sviesto
1 v. š. pieno
1 kiaušinio
druskos, pipirų pagal skonį
Supjaustikite morkas, įdėkite į puodą, užpilkite verdančiu vandeniu, įdėkite šiek tiek druskos ir virkite 5 minutes. Tada sudėkite pjaustytas bulves ir virkite, kol daržovės suminkštės. Įkaitinkite keptuvę, pakepinkite smulkintus svogūną bei papriką 3-4 minutes. Suberkite smulkintą česnaką, pakepkite 1 minutę. Sudėkite maltą triušieną ir kepkite, kol gražiai apskrus. Suberkite smulkintas petražoles, supilkite pomidorų padažą ir sultinį, pagardinkite druska ir pipirais. Užvirkite, uždenkite ir troškinkite apie 5-7 minutes. Kai bulvės ir morkos išvirs, nusunkite ir sutrinkite iki košės, pagardinkite sviestu ir įpilkite pieno, įberkite smulkintus krapus, išmaišykite. Mėsą ir košę padalinkite į 3 dalis. Į nedidelį, karščiui atsparų, indelį (apie 10 cm skersmens) dėkite mėsą, ant viršaus košę, aptepkite kiaušinio plakiniu, pašaukite į orkaitę ir kepkite 180 laipsnių temperatūroje, kol piemenėlių pyragas gražiai apskrus. Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą