2016 m. lapkričio 30 d., trečiadienis

Šviežios triušienos dešrelės su žiedinio kopūsto falafeliais



3-4 asmenims reikės:



Žiedinių kopūstų falafeliams reikės (išeina maždaug 16-20 vnt):

400 g žiedinio kopūsto, sutarkuoto burokine tarka arba smulkintuve su S formos peiliu

pundelio smulkintų žviežių petražolių (jeigu mėgstate, galite dėti kalendras)

1/2 a.š. maltos kalendros


1 a.š. ciberžolės

1 a.š. kepimo miltelių

1/2 a.š. kumino sėklų, paskrudinto sausoje keptuvėje ir sugrūsto prieskonių grūstuvėje

1-1,5 a.š. druskos

juodųjų pipirų pagal skonį

200 g avinžirnių arba žirnių miltų

augalinio aliejaus gruzdinimui

Su prieskoniais galite žaisti įvairiai, keičiant juos pagal savo skonį :) 




Triušienos dešreles virkite 7-10 min. Prieš tiekiant  šiek tiek pakrudinkite sausoje keptuve.

Falafelių gaminimo eiga:

Į erdvų indą sudėkite susmulkintą žiedinį kopūstą, prieskonius, smulkintas petražoles, gerai išmaišykite. Į kitą indą prasijuokite avinžirnių miltus ir kepimo miltelius. Nedideliame puode arba gilioje keptuvėje įkaitinkite aliejų, sumažinkite ugnį iki vidutinės. Miltus su kepimo milteliais berkite į žiedinio kopūsto ir prieskonių masę, viską gerai išmaišykite. Drėgnomis rankomis formuokite nedidelius kamuoliukus (po 1 a.š. tešlos). Dėkite po 6-8 kamuoliukus į įkaitintą aliejų. Iš pradžių falafelius nejudinkite, kitaip jie subyrės. Kuomet falafeliai šiek tiek apskrus ir iškils į paviršių, galite atsargiai pamaišyti, kepti, kol gardžiai apskrus. Iškepusius išimkite kiaurasamčiu, dėkite ant lėkštės, išklotos popieriniu rankšluoščiu, kad susigertų nereikalingi riebalai. Skanaus!











2016 m. lapkričio 27 d., sekmadienis

Gaivios salotos su persimonu ir ožkos sūriu


Labai gaivios ir lengvos salotos

Reikės:


50-60 g gražgarsčių

1 persimono

granato sėklų

minkšto ožkos sūrio

balzaminio acto kremo


2016 m. lapkričio 26 d., šeštadienis

Pilno grūdo makaronų salotos su parūkytomis antienos lazdelėmis


Sočios, puikiai tinkančios savaitgalio pasilepinimui, salotos. Makaronus visada stengiuosi rinktis pilno grūdo, jie turi daug skaidulinių medžiagų ir mažiau kenkia figūrai, kas manau, ypač  mums moterims, labai aktualu :) Antienos parūkytas lazdeles ragavau pirmą kartą ir likau maloniai nustebinta, nes kiek esu ragavus parūkytų dešrelių, man jos buvo riebokos, todėl jų visada atsisakydavau, bet šias, manau, tikrai dar pirksiu ne kartą :)


3 asmenims reikės:


150-200 g pilno grūdo makaronų (svoris nevirtų)


8-10 vyšninių pomidoriukų

saujos žalių/juodų alyvuogių

svogūnų laiškų

petražolių

1-2 žiupsnelių čili dribsnių


Padažui:

balazaminio acto kremo arba padažą galima pasidaryti patiems:

1 v.š. ypač tyro alyvuogių aliejaus

1 a.š. balzaminio acto

žiupsnelio druskos ir pipirų








2016 m. lapkričio 23 d., trečiadienis

Antienos ir moliūgo suflė


Šis receptas puikiai tiks mažiems vaikams, antieną žinoma galite keisti triušiena, kalakutiena ar vištiena. 


7-8 vnt reikės:

300-350 g antienos (aš naudojau Lapino puota)

250 g moliūgo

1 kiaušinio

200 ml pieno

1,5 v.š. avižinių miltų

druskos, pipirų pagal skonį

1 skiltelės česnako

Antieną išverdame, susmulkiname S formos peiliu kombaine ar smulkintuve (arba su mėsmale). Moliūgą taip pat susmulkiname, kaip antieną (tik atskirai). Mėsą sumaišome su moliūgu, įmušame kiaušinį, pilame pieną, beriame miltus, gardiname druska, pipirais ir įspaudžiame česnako skiltelę. Viską gerai išmaišome. Dedame į silikonines keksiukų formeles. Kepame 20-25 min 170 laipsnių temperatūroje. 
                                                                              Skanaus!