2015 m. rugpjūčio 29 d., šeštadienis

Šokoladiniai keksiukai su slyvomis ir cinamonu



Nesitiki, kad paskutinis vasaros savaitgalis, todėl, kad nebūtų liūdna, siūlau pasigaminti šį dieviško skonio desertą!🙈😋😍💞😌🍫
Porcijinis brauni su slyvomis ir cinamonu
Receptas!
Iš nurodyto kiekio išeina 9-10 keksiukų
100 g sviesto
150 g juodo šokolado
2 kiaušiniai
100 g cukraus (nauduojau rudą)
1 a.š. vanilinio cukraus
60 g miltų (nauduojau speltų)
2 a.š. cinamono
5 slyvos, perpjauti perpus

***
Ištirpiname sviestą ir šokoladą, beriame cukrų, išmaišome. Kiaušinius šiek tiek išpalakame ir pilame į šokolado masę. Įberti vanilinio cukraus, 1 a.š. cinamono, miltus ir išmaišyti. Užpildome 2/3 keksiuko formelės, dedame puselę slyvos ir barstome cinamonu.Kepame 170° temp. apie 20 min, bet priklauso nuo orkaitės. Būtinai išbandykit, manau abejingų tikrai neliks

2015 m. rugpjūčio 26 d., trečiadienis

Žiedinių kopūstų kotletai


Šiandien išbandžiau vienos mamytės Žanos receptą, tai žiedinių kopūstų kotletai, tai buvo meilė nuo pirmo kasnio😋👍💕 Tikrai labai rekomenduoju ir jums išbandyti, todėl dalinuosi receptu!
Reikės:
Žiedinio kopūsto (apie 700 g)
2 kiaušinių
Druskos
Pipirų
Svogūnų laiškų
Krapų
Džiuvėsėlių
Aliejaus kepimui 

Prie jų dariau padažą:
Keli šauktai graikiško jogurto
Šaukštelis skanaus majonezo
Citrinos sultys
Krapai
Žiedinį kopūstą susmulkiname žiedais ir verdame garuose arba tiesiog vandenyje, kol suminkštės, bet nepervirkite! Šakute susmulkiname, atvėsiname. Beriame smulkiai pjaustytus svogūnų laiškus, krapus, beriame druskos, pipirus, mušame kiaušinius, išmaišome. Beriame džiuvėsėlių tiek, kad nebūtų skysta labai masė ir galima būtų firmuoti kotletukus. Šaukštu imame masę, dedame į džiuvėsėlius ir formuojame kotletus, kepame aliejuje, kol gražiai apskrus. Iškeptus kotletukus dedame ant popierinių rankšluoščių, kad susigertų nereikalingi riebalai. Valgėme su padažu, valgė ir mano beveik 1.5 metukų mažylis. Skanaus!

Bolivinės balandos (quinoa) kotletai su cukinija, žalumynais ir sūriu


Reikės: 
1 vidutinės cukinijos
7 v.š. virtų kruopų (kynvos)
1 kiaušinio
Geros saujos špinatų
80-100 g fermentinio sūrio
V.š. speltos miltų (jei neturite galima dėti paprastų)
Žalumynų (petražolių, krapų)
Himalajų druskos
Pipirų
Aliejaus kepimui


Cukiniją nuskutame, išimame sėklas, sutarkuojame burokine tarka, pabarstome druska ir paliekame 10 min. Nuspaudžiame ir išpilame susidariusias sultis. Dedame kruopas, smulkiai kapotus žalumynus, pjaustytus špinatus, tarkuotą sūrį, beriame pipirus, mušame kiaušinį ir dedame v.š. miltų. Viską gerai išmaišome. Rankomis formuojame kotletus ir dedame į įkaitintą aliejų, kepame kol gražiai apskrunda, atsargiai apverčiame ir kepame kitą pusę. Iškeptus kotletus dedame ant popierinių rankšluoščių ir šiek tiek atvėsiname. Valgome su mėgstamom salotom, mano atveju buvo rucola, pomidorai, feta, bazilikas ir balzamiko kremas. Iš nurodyto kiekio išeina maždaug 10-12 nedidelių kotletų. Skanaus!