2016 m. spalio 30 d., sekmadienis

Antienos filė medalionai su spagetti moliūgo padaže


Labai greiti, bet nuostabaus skonio pietūs ar vakarienė! Kol keps antienos filė medalionai, galima paruošti išties puikaus skonio spagetti moliūgo padaže ir visa šeima mėgausitės patiekalu, kuris tikrai bus ne prastesnis, nei patiekalai restoranuose!

 3  asmenims reikės:


200 g  makaronų 

1/2 puodelio moliūgo tyrės

200 ml 13 proc. grietinėlės

1 svogūno

1/2 citrinos sulčių

2 v.š . pomidorų tyrės

3 a.š. krakmolo

aliejus kepimui

3 skiltelių česnako

druskos, pipirų,  malto muskato riešuto pagal skonį

saujos špinatų



          Antienos filė medalionai jau yra paruošti kepimui, todėl čia kažko ruošti visai nereikės, tiesiog įdėkite kepti su visa pakuote į 180 lapsnių įkaitintą orkaitę, kepkite 20-30 min. Kol keps mūsų medalionai, paruošime makaronus su padažu.  Makaronus išverdame pagal instrukciją. Įpilame į įkaitintą keptuvę aliejaus, beriame kubeliais pjaustytą svogūną, pakepame kelias min, tada dedame smulkintą česnaką ir pakepame dar minutelę. Įdedame pomidorų tyrę, krakmolą ir viską išmaišius, pakepame apie 2 min. Pilame grietinėlę, prieskonius, moliūgo tyrę, citrinos sultis ir viską gerai išmaišome. Nuolat maišant, kepame apie 5 min ant silpnos ugnies. Padažą pilame į kokteilinę, įpilame vandens nuo makaronų ir viską suplakame, jei neturite kokteilinės, tai galima padaryti blenderio pagalba. Pilame padažą atgal į keptuvę, beriame špinatus, patroškiname, kol špinatai suminkštės. Dedame išvirtus makaronus į padažą ir patroškiname kelias min. Dedame makaronus su padažu į lekštes, ant viršaus dedame po gardaus antienos medalioną. 

Skanaus!!! 












2016 m. spalio 21 d., penktadienis

Antiena su daržovėmis kinietiškai



2 asmenims reikės:

340 g antienos (aš naudojau Lapino puota) (galima keisti vištiena)

1/2 paprikos

1 nedidelio brokolio

2  nedidelių svogūnų

1/3 puodelio sojos padažo

1/4 puodelio medaus

1 1/2  a.š. sezamo sėklų 

petražolių/svogūnų laiškų

druskos, pipirų

2 skiltelių česnako

virtų Basmati ryžių


Antieną supjaustome kubeliais. Į keptuvę pilame šiek tiek aliejaus, dedame antieną, įspaudžiame česnaką, pabarstome druska bei pipirais. Apkepame, tada įpilame verdančio vandens ir troškiname, kol mėsa bus minkšta ir neliks skysčio. Pilame sojos padažą, medų, sezamo sėklas, viską išmaišome ir kepame, kol padažas sutirštės. Antieną išimame, padažą paliekame keptuvėje. Sudedame pjaustytus svogūnus, papriką bei smulkintą brokolį. Uždengiame keptuvę dangčiu ir pakepame kelias min, tada nuimame dangtį, maišydami dar pakepiname, kol padažas vėl sutirštės, o daržovės suminkštės. Į dubenėlį dedame virtų Basmati ryžių, dedame daržoves su padažu, antieną, barstome sezamo sėklomis ir pjaustytais sovūnų laiškais ar petražolėmis. 
Skanaus!




Sveikesne versija karštų sumuštinių


Artėjančiam savaitgaliui noriu Jums pasiūlyti labai gardžių, bei pakankamai sveikų karštų sumuštinių receptą. Savaitgalis-tai tas metas, kai galime pasilepinti ne kasdieniniais pusryčiais, skirti jiems daugiau laiko. Šie sumuštiniai puikiai tiks ir veganams, tik vietoj įprasto majonezo ir sūrio, pakeiskite veganišku.

1 asmeniui reikės:

mini  tamsios Ciabattos

nedidelio puodelio virtų (konservuotų) avinžirnių 

1/4 paprikos

1/2 mažo mėlyno svogūno (galite keisti sovūnų laiškais)

petražolių

1 v.š. gero majonezo (galima keisti veganišku)

druskos, juodųjų pipirų pagal skonį

šiek tiek fermentinio sūrio (galima keisti veganišku)





Mini Ciabattą perpjauname pusiau. Dedame ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Virtus avinžirnius sutriname šakute, beriame smulkiais kubeliais pjaustytą papriką, svogūną, smulkintas petražoles, dedame šaukštą majonezo, skaniname druska bei pipirais, viską išmaišome. Dedame gautą masę ant duonos, barstome šiek tiek tarkuoto fermentinio sūrio. Kepame 180 laipsnių temperatūroje, kol išsilydys sūris. 
                                                                               Skanaus!





2016 m. spalio 13 d., ketvirtadienis

Gaivios salotos su antienos steiku ir apelsinais


Kai norisi lengvų pietų, kurie nekenktų figūrai, puikiai tinka štai tokios gaivios salotos su antienos steiku, apelsinu ir ridikėliais!

2 asmenims reikės:

350 g antienos steiko (naudojau Kitchen me)

sviestinių salotų

ridikėlių

1 apelsino

svogūnų laiškų 

druskos, pipirų


Padažui:

1 v.š. apesinų sulčių

1 v.š. tyro alyvuogių aliejaus

1,5 a.š.  balzaminio acto kremo

0,5 a.š. medaus

druskos, pipirų


         Salotų lapus suplėšome, dedame ant lėkštės. Ridikėlius supjaustome plonais griežinėliais. Apelsiną nulupame, 3/4 apelsino supjaustome, iš likusio išspaudžiame sultis padažui. 
             Steiką išimame iš pakuotės, nusausiname popieriniu rankšluoščiu. Keptuvę su aliejumi gerai įkaitiname, kepame iš kekvienos pusės po 4-5 min (nevartyti), iškeptą mėsą dedame į kitą indą, pabarstome druska ir pipirais, uždengiame folija ir paliekame 5-7 min "pailsėti". Antieną supjaustome, dedame ant salotų kartu su ridikėliais ir apelsinais, barstome smulkintais svogūnų laiškais, pašlakštome paruoštu padažu. 
Skanaus!






Rudeniška pica su antiena ir figomis



1 picai reikės:

picos tešlos (aš nauduojau jau paruoštą Mantingos)

2 figų

jau paruoštos antienos ( naudojau Kitchen me)

150 g tarkuoto Mozarella sūrio

saujos salotų Rucola

Picos padui aptepti:

1,5 v.š. aliejaus

1 v.š. balzaminio acto kremo

druskos

5 pipirų mišinio


Picos tešlą iškočiojame, aptepame padažu, barstome sūriu. Dedame supjaustytas figas bei antienos gabaliukus. Kepame 200 lapsnių temperatūroje apie 20 min. Prieš patiekiant pabarstome Rucola salotomis.
Skanaus!




2016 m. spalio 11 d., antradienis

Naminė duona su avinžirnių-pupelių užtepėle


Dauguma lietuvių neįsivaizduoja savo maisto be skanios juodos duonos. Nors aš ir ne lietuvė, bet juodą duoną, o ypač su daug sėklų, tiesiog dievinu! O kas gali būti nuostabiau, nei kątik iškepta  juoda duona su daugybe sėklų, minkšta viduje, bet tokia traški išorėje?!
Man pasitaikė galimybė išbandyti štai šį ekologišką ruošinį duonai, kuriam namie pakanka turėti tik sausų mielių ir šilto vandens ir jau po maždaug 1,5 val ant jūsų stalo garuos kvapni naminė duona! 
Duona gavosi labai skani, būtent tokia, kokią mėgstu, namiškiai irgi įvertino labai gerai, vos spėjau vaikyti nuo stalo, kad visos nesuvalgytų ir galėčiau nufotografuoti receptui :) Gaminimas labai lengvas, todėl pavyks, manau, kiekvienam! Ar kartočiau dar? Tikrai taip!
Prie duonos siūlau pasigaminti puikaus skonio avinžirnių-pupelių užtepėlę.

Reikės:

Duonai:

350 ml šilto vandens
šiek tiek aliejaus

Avinžirnių-pupelių užtepėlei:

1 puodelio virtų/konservuotų avinžirnių
1 puodelio virtų/konservuotų baltų pupelių
1/2 citrinos sulčių
2 laiškinių svogūnų (susmulkinti)
1 1/2 a.š. kaparėlių
2 v.š. majonezo 
krapų
1 a.š. ciberžolės
druskos, juodųjų pipirų pagal skonį




Duonos paruošimas:

750 g duonos: miltų ruošinį sumaišome su pakeliu sausų mielių (9 g), įpilame 350 ml šilto vandens (jei naudosite šlapias mieles, pirma ištirpinkite jas vandenyje) ir viską maišome 5 min. (mikseriu su minkymo antgaliu). Gautą masę sukrėčiam į riebalais išteptą kepimo formą, išlyginame paviršių vandeniu sudrėkintu delnu, patepame aliejumi, peiliu ar mentele įpjauname išilgai per vidurį ir paliekame 15 min. pakilti šiltoje vietoje, uždengus maistine plėvele. Kepame įkaitintoje iki 225ºC orkaitėje (kaitinimas iš viršaus ir apačios) apie 50 min. Išimame iš kepimo formos ir leidžiame atvėsti ant grotelių.



Užtepėlės gaminimas:

Dedame avinžirnius, pupeles ir visus kitus ingredientus į smulkintuvą su S formos peiliu, beriame prieskonius, įspaudžiame citrinos sultis ir viską susmulkiname. Labai skanu tiesiog užtepti ant kątik iškeptos duonos arba galima dėti dar salotų lapų, pomidorą ar rauginto agurko,  čia jau pagal jūsų skonį! Tokią užtepėlę galima laikyti stiklainiuke šaldytuve kelias dienas. 
Skanaus!


2016 m. spalio 9 d., sekmadienis

Vieno kąsnio užkandis su antienos kepenėlių užtepėle


Reikės:

1 prancūziško batono
2 virtų kiaušinių
50 g marinuotų grybų
krapų
granato sėklų
petražolių


Sumaišome paštetą su smulkintais kiaušiniais, grybais ir krapais. Prancūzišką batoną supjaustome riekutėmis, paskrudiname. Tepame riekutes pašteto užtepėle, puošiame granato sėklomis ir petražolėmis. Skanaus!