2016 m. rugpjūčio 25 d., ketvirtadienis

Antienos ir daržovių troškinys

 

Reikės:

 mėgstamų vištienos prieskonių be druskos
3 skiltelių česnako
druskos, pipirų
1/2 žiedinio kopūsto
1 brokolio
2 morkų
1 didelio svogūno
raudonojo kario (galima keisti paprastu)
200 ml grietinėlės



Mėsą pabarstome prieskoniais, druska, pipirais, įspaužiame 2 skilteles česnako, viską gerai išmaišome ir paliekame bent 10-15 min. Morkas supjaustome kubeliais, žiedinį kopūstą ir brokolį susmulkiname. Šias daržoves gariname (iš pradžių dedame morkas, po kokių 5 min dedame žiedinį kopūstą ir brokolį), jeigu neturite garintuvo, tiesiog apverdame kelias min, kol daržovės suminkštės (bet turi likti šiek tiek traškios!) Mėsą pakepame, užpilame verdančiu vandeniu ir patroškiname, kol mėsa suminkštės. Svogūną supjaustome kubeliais, apkepame iki auksinės spalvos, įspaužiame česnaką, pakepame min, beriame mėsą, garintas daržoves, pilame grietinėlę, beriame kario prieskonių, druskos, pipirų pagal skonį ir viską patroškiname 5 min. 
Skanaus!





2016 m. rugpjūčio 18 d., ketvirtadienis

Sūrio vyniotinis su antienos paštetu


Reikės:

4 kiaušinių
300 g fermentinio sūrio
4 v.š. majonezo

Įdarui :

2 pakuočių (300 g)  Antienos pašteto

Sumaišome kiaušinius su majonezu ir tarkuotu fermentiniu sūriu. Kepimo skardą išklojame kepimo popieriumi ir pilame vyniotinio tešlą, išlyginame. Kepame 180 laipsnių temperatūroje 15 min.


Ant iškepusio vyniotinio pagrindo  tolygiai tepame antienos paštetą, atsargiai suvyniojame ir paliekame atvėsti. Prieš patiekiant supjaustome riekutėmis. Skanaus!




2016 m. rugpjūčio 4 d., ketvirtadienis

Antienos ir meliono iešmeliai


Iešmeliai vos iš dviejų produktų papuoš bet kurį šventinį stalą! Čia dar labai tiktų mini mozarella, bet deja, neturėjau. 

Taigi reikės:


1/2 meliono "Cantaloup"

Petražolių



2016 m. rugpjūčio 2 d., antradienis

Antienos ir cukinijų maltinukai


 Kai daržuose pilna cukinijų ir nebežinote kur jas dėti, tokie maltinukai tikras išsigelbėjimas. Deka cukinijų, maltinukai bus minkšti ir sultingi, puikiai tinka vaikams, kurie nemėgsta dažovių.

12 maltinukų reikės:

340 g antienos kulšelių mėsos (aš naudojau Lapino puotos)
Druskos, pipirų
2 skiltelių česnako
mėgstamų prieskonių (aš naudojau vištienos)
1 kiaušinio
1 svogūno
krapų, petražolių
1/3 didelės arba 1/2 mažos cukinijos
2 v. š. maltų džiuvesėlių
speltos miltų apvoliojimui
aliejaus kepimui

Mėsą sumalame. Svogūną supjaustome kubeliais, pakepame iki auksinės spalvos. Cukiniją sutarkuojame burokine tarka. Į maltą mėsą dedame cukiniją, keptus svogūnus, įspaudžiame česnaką, beriame druską, pipirus, prieskonius, smulkintas žoleles, džiuvesėlius, įmušame kiaušinį ir viską gerai išmaišome. Įmame valgomu šauktu paruošto faršo, dedame į miltus ir apvoliuojame. Apkepame iš kiekvienos pusės, sumažiname ugnį ir patroškiname uždengus apie 10 min. Valgome su mėgtamu garnyru. 
Skanaus!