2015 m. gegužės 14 d., ketvirtadienis
Vegetariški kotletukai
Artėjant vasarai, bent man visada norisi mėsos vartojimą sumažinti iki minimumo, todėl vis bandau pakeisti įprastus patiekalus sveikesniais ir įdomesniais. Šiandien išbandžiau kotletukus iš grikių, lęšių ir speltos dribsnių
🍴
😋
12 kotletukų reikės:
10 v.š. virtų grikių
5 v.š. virtų lęšių
6 v.š. plykitų speltos arba avižinių dribsnių
4 skiltelių česnako
1 svogūno
Himalajų druskos, pipirų
Mėgstamų prieskonių
Kruopas sumaišyti ir blenderio pagalba padaryti vientysą masę. Berti druskos, pipirų, mėgstamų prieskonių, įtarkuoti česnaką, smulkiai pjaustytą svogūną, viską išmaišyti. Šlapiomis rankomis formuojame nestorus kotletukus ir kepame keptuvėje ant aliejaus iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus. Tiekiame su mėgstamomis salotomis, galima valgyti su šaukšteliu grietinės
smile emoticonKrevėčių ir mango salotos
Reikės :
Mažo prinokusio mango
Krevėčių (aš nauduojau šaldytas dideles, jas apkepinau svieste ant mažos ugnies su prieskoniais)
Įvairių salotų lapų (aš neturėjau, tai nauduojau špinatus)
Svogūnų laiškų pabarstymui
Padažui:
V.š. tyro alyvuogių aliejaus
V.š. šviesaus sojos padažo arba tailandėtiško žuvų padažo, manau tiktų labai teriyaki (nepamenu kaip tiksliai rašosi)
☺)
Druskos
Pabarstymui čili dribsnių
(Iš knygos " Salotos su meile")
Bolivinės balandos (kynvos) salotos su daržovėmis ir vištiena
Sočios, bet sveikos bei labai skanios salotos
☺😍👍🍴🍜
Reikės:
50 g virtų bolivinės balandos kruopų
Vyšninių pomidoriukų
1/2 jaunos cukinijos (supjaustykite daržovių skustuku)
Keptos vištienos
Baziliko lapelių
Svogūnų laiškų
Padažui:
V.š. tyro alyvuogių aliejaus
V.š. balzamiko acto
Druskos
Popirų
Skanaus!!!
Receptas iš knygos "Salotos su meile"
Bolivine balanda(kynva) ir daržovėmis įdaryta paprika
Noriu pasiūlyti labai skanų patiekalą-bolivine balanda(kynva) ir daržovėmis
įdaryta papriką
3 puselėms reikės:
2 paprikų
4 v.š. virtos bolivinės balandos
1 svogūno
2 skiltelių česnako
1/2 mažos cukinijos
1/3 a.š. kumino sėklų
1/2 a.š. ciberžolės
Kokoso aliejaus
Himalajų druskos
Juodųjų pipirų
Supjaustome papriką pusiau, išimame sėklas, 3 puseles pasiliekame, o vieną puselę supjaustome kubeliais. Įkaitiname keptuvę, dedame kokoso aliejaus, beriame prieskonius ir pašildome ant mažos ugnies. Dedame kubeliais pjaustytą svogūną, pakepiname minutę, toliau dedame pjaustytą papriką, kepame apie 2 min, beriame pjaustytą kubeliais cukiniją ir dar kepame minutę, įspaudžiame česnako, beriame virtas kruopas, druskos ir pipirų ir min dar patroškiname. Šiuo įdaru pripildome paprikų puseles, jas dedame į karščiui atsparų indą. Orkaitę įkaitiname iki 200° ir kepame ~40-45 min, kol paprikos iškepa. Prie šių puselių tiks jūsų mėgstamos daržovių salotos. Galima valgyti kaip pagrindinį patiekalą arba kaip garnyrą prie mėsos. Skanaus!
Užsisakykite:
Pranešimai (Atom)