2012 m. gegužės 7 d., pirmadienis

Plikytų sausainių tortas


Produktai

  400 g plikytų sausainių
 2 indėliai jogurtinės  grietinės 10%  (čia kas nenori labai kaloringo torto, kaip aš) po 450 gr
 indėlis kremo Rududu  cukraus pagal skonį, citrinos rugšties
 želatina 5 arbat.šaukšteliai
žėlė pakelis (aš turėjau persikų), kelios  braškės papuošimui


 Želatiną užpilame virintu šaltu vandeniu ir paliekame išbrinkti. Imame sausainukus ir gražiai aštriu peilių visus įpjauname.  Į kiekvieną sausainiuką šaukštelio pagalba dedame Rududu  kremo ir suspaudžiame.
 Imame formą tortui (kur kraštai nusiima) ir išklojame visą dugną su sausainiais.
Darome kremą.
 Želatiną sudedame į puodą ir statome šildyti.Pastoviai maišome kol viskas ištirps.Neužviriname.   Nuimame nuo ugnies ir pravėsimame.
Grietinę dedame į indą, pagal skonį dedame cukraus, truputėlį citrinos rugstšies ir suplakame.
 Sudedame želatiną ir gerai išmaišome.
 Pusę masės užpilame ant sausainių ir sudedame likusius sausainius.Vėl užpilame mūsų kremo.
Dedame į šaldytuvą, palaukiame kol sustingsta, tada paruošiame pakelį žėlės, išdeliojame braškes ir atsargiai užpilame žėlės ir vėl dedame į šaldytuvą.
P.S. forma turi būti labai sandari, nes kitaip pradeda bėgti kremas pro apačią, kas man ir atsitiko, laimei greit sustingo :))


19 komentarų:

  1. Labai gražiai ir skaniai atrodo. Mielai suvalgyčiau gabalėlį.

    AtsakytiPanaikinti
  2. O geras :) Man kažkaip įdomiai atrodo tas plikytų sausainių ir želė derinys, bet jau kremas ir rududu tai pasaka, labai norėčiau paragaut :))

    AtsakytiPanaikinti
  3. Oi oi... negalima žiūrėti tokių vaizdų pietų metu... NORIU :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Gaminome, bet skoniu šiek tiek nusivyliau. Kažkaip "nesusišaukia" sausainiai su tuo kremu. Jaučiasi atskiri skoniai, o ne visuma.

    AtsakytiPanaikinti
  5. Bandau gaminti si skanesta. Sakykite, prasau, kokiu kiekiu vandens uzpilti zelatina?

    AtsakytiPanaikinti
  6. Man irgi įdomu kokiu kiekiu užpilat vandens. Nes kartą kai dariau, matyt padauginau želatinos tai kai sudėjau visa kita, iškart pradėjo tirštėti :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. na kokiu kiekiu žinokite dabar ir nepasakysiu, dėjau iš akies...

      Panaikinti
  7. vakar pasigaminau, siandien valgau. skonis nuostabus, gaivus vasariskas tortas. Kuri nusivyle skoniu - gal per mazai laikete ir nespejo viskas persigerti?

    AtsakytiPanaikinti
  8. Laaabai skanu ;-) super receptas, ypac kai yra braskiu!!!

    AtsakytiPanaikinti
  9. Nuostabaus skonio tortas, gaivus ir šlapias, viskas puikiai dera. Tik aš į kremą įspaudžiau dvi dideles citrinas. Super! 10 balų!

    AtsakytiPanaikinti
  10. O žele kada dedate?

    AtsakytiPanaikinti
  11. Sveiki, kokio dydzio forma naudojote?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. geda pasakyti, bet net nezinau kokio ji pas mane dydzio :D

      Panaikinti
  12. kazi jei kepimo forma nera sandari ar isgelbetu kepimo popierius? Ar gal geriau iskloti forma folija. Kaip manot?

    AtsakytiPanaikinti
  13. Nerealiai skaniai pavyko šis tortukas. Būtinai gaminsiu ir ateityje, labai Jums ačiū, kad dalinatės tokiais skanėstais :)

    AtsakytiPanaikinti