Produktai
400 g plikytų sausainių
2 indėliai jogurtinės grietinės 10% (čia kas nenori labai kaloringo torto, kaip aš) po 450 gr
indėlis kremo Rududu cukraus pagal skonį, citrinos rugšties
želatina 5 arbat.šaukšteliai
želatina 5 arbat.šaukšteliai
žėlė pakelis (aš turėjau persikų), kelios braškės papuošimui
Želatiną užpilame virintu šaltu vandeniu ir paliekame išbrinkti. Imame sausainukus ir gražiai aštriu peilių visus įpjauname. Į kiekvieną sausainiuką šaukštelio pagalba dedame Rududu kremo ir suspaudžiame.
Imame formą tortui (kur kraštai nusiima) ir išklojame visą dugną su sausainiais.
Imame formą tortui (kur kraštai nusiima) ir išklojame visą dugną su sausainiais.
Darome kremą.
Želatiną sudedame į puodą ir statome šildyti.Pastoviai maišome kol viskas ištirps.Neužviriname. Nuimame nuo ugnies ir pravėsimame.
Grietinę dedame į indą, pagal skonį dedame cukraus, truputėlį citrinos rugstšies ir suplakame.
Sudedame želatiną ir gerai išmaišome.
Pusę masės užpilame ant sausainių ir sudedame likusius sausainius.Vėl užpilame mūsų kremo.
Dedame į šaldytuvą, palaukiame kol sustingsta, tada paruošiame pakelį žėlės, išdeliojame braškes ir atsargiai užpilame žėlės ir vėl dedame į šaldytuvą.
Želatiną sudedame į puodą ir statome šildyti.Pastoviai maišome kol viskas ištirps.Neužviriname. Nuimame nuo ugnies ir pravėsimame.
Grietinę dedame į indą, pagal skonį dedame cukraus, truputėlį citrinos rugstšies ir suplakame.
Sudedame želatiną ir gerai išmaišome.
Pusę masės užpilame ant sausainių ir sudedame likusius sausainius.Vėl užpilame mūsų kremo.
Dedame į šaldytuvą, palaukiame kol sustingsta, tada paruošiame pakelį žėlės, išdeliojame braškes ir atsargiai užpilame žėlės ir vėl dedame į šaldytuvą.
P.S. forma turi būti labai sandari, nes kitaip pradeda bėgti kremas pro apačią, kas man ir atsitiko, laimei greit sustingo :))
Labai gražiai ir skaniai atrodo. Mielai suvalgyčiau gabalėlį.
AtsakytiPanaikintiAtrodo labai skaniai:))
AtsakytiPanaikintiO geras :) Man kažkaip įdomiai atrodo tas plikytų sausainių ir želė derinys, bet jau kremas ir rududu tai pasaka, labai norėčiau paragaut :))
AtsakytiPanaikintiOi oi... negalima žiūrėti tokių vaizdų pietų metu... NORIU :)
AtsakytiPanaikintiGaminome, bet skoniu šiek tiek nusivyliau. Kažkaip "nesusišaukia" sausainiai su tuo kremu. Jaučiasi atskiri skoniai, o ne visuma.
AtsakytiPanaikintiFoto nerealiai gera!
AtsakytiPanaikintiBandau gaminti si skanesta. Sakykite, prasau, kokiu kiekiu vandens uzpilti zelatina?
AtsakytiPanaikintiMan irgi įdomu kokiu kiekiu užpilat vandens. Nes kartą kai dariau, matyt padauginau želatinos tai kai sudėjau visa kita, iškart pradėjo tirštėti :)
AtsakytiPanaikintina kokiu kiekiu žinokite dabar ir nepasakysiu, dėjau iš akies...
Panaikintivakar pasigaminau, siandien valgau. skonis nuostabus, gaivus vasariskas tortas. Kuri nusivyle skoniu - gal per mazai laikete ir nespejo viskas persigerti?
AtsakytiPanaikintiLaaabai skanu ;-) super receptas, ypac kai yra braskiu!!!
AtsakytiPanaikintiNuostabaus skonio tortas, gaivus ir šlapias, viskas puikiai dera. Tik aš į kremą įspaudžiau dvi dideles citrinas. Super! 10 balų!
AtsakytiPanaikintiO žele kada dedate?
AtsakytiPanaikintiparasyta recepte :)
PanaikintiSveiki, kokio dydzio forma naudojote?
AtsakytiPanaikintigeda pasakyti, bet net nezinau kokio ji pas mane dydzio :D
Panaikintikazi jei kepimo forma nera sandari ar isgelbetu kepimo popierius? Ar gal geriau iskloti forma folija. Kaip manot?
AtsakytiPanaikintigal geriau maistine plevele :)
PanaikintiNerealiai skaniai pavyko šis tortukas. Būtinai gaminsiu ir ateityje, labai Jums ačiū, kad dalinatės tokiais skanėstais :)
AtsakytiPanaikinti