2016 m. rugsėjo 30 d., penktadienis

Salotos su jautiena




2 PORCIJOMS REIKĖS:


 2 saujų salotų mikso

 5-6 ridikėlių

5-6 saulėje džiovintų pomidorų

1 mažo mėlyno svogūno

saujelės kaparėlių

druskos

 šviežiai grūstų  pipirų
 
1/2 citrinos

PADAŽUI: 

3 v. š. nautūralaus jogurto

1 v.š. balzaminio acto kremo

druskos

žviežiai grūstų pipirų



Steiką išimame iš pakuotės, nusausiname. Keptuvę gerai įkaitiname, tada pilame aliejaus, palaukiame, kol gerai įkais. Dedame steiką ir kepame ant didelės kaitros 4 min iš kiekvienos pusės, nevartyti! Iškeptą steiką dedame į foliją, susukame ir paliekame dar 5-7 min "pailsėti".

Salotų lapus dedame į lėkštes. Svogūną supjaustome griežiniais. Stambiai supjaustome ridikėlius, saulėje džiovintus pomidorus, deliojame ant salotų, beriame kaparėlius. Jautienos steiką supjaustome juostelėmis, dedame ant salotų. Viską apšlakstome citrinos sultimis, pasūdome ir pabarstome pipirais.  Padažui sumaišome natūralų jogurtą su balzaminio acto kremu, pasūdome, viską išmaišome, pabarstome pipirais. Tiekiame atskirame indelyje. 
Skanaus!



2016 m. rugsėjo 22 d., ketvirtadienis

Antienos zrazai su daržovių įdaru





  5 vnt. reikės:

1 nedidelio svogūno
1 -2 skiltelių česnako
druskos, pipirų
vištienos prieskonių su žolelėmis
1-2 riekelių pilno grūdo batono
džiuvesėlių

Įdarui:

1/2 mažos cukinijos
didelės morkos
1 didelio svogūno
1 skiltelės česnako
druskos, pipirų

Padažui:

10 g sviesto
200 ml 13 proc. grietinėlės
krapų, petražolių



               Mėsą sumalame kartu su svogūnu bei išmirkytu batonu. Beriame prieskonius, druską, pipirus, įspaudžiame česnaką, viską gerai išmaišome. Svogūną supjaustome kubeliais, apkepame iki auksinės spalvos, beriame tarkuotą morką, pakepiname, tada beriame tarkuotą cukiniją ir dar viską kepame ant silpnos ugnies, kol daržovės bus minkštos. Beriame druskos, pipirų pagal skonį. Imame po gerą valgomą šaukštą paruošto faršo, paskirstome ant delno, į vidų dedame po arbatinį šaukštą daržovių įdaro ir suformuojame, kaip cepeliną, apvoliuojame džiuvesėliuose. Kepame iš kiekvienos pusės, kada gražiai apskrus, sumažiname ugnį ir troškiname po dangčiu apie 7 min. Padažui ištirpiname sviestą, pilame grietinėlę, druskos, pipirų pagal skonį, beriame smulkintas žoleles ir viską patroškiname apie 5 min. Valgome su mėgstamu garnyru ir salotomis ar šviežiomis daržovėmis.
                                                                       Skanaus!



2016 m. rugsėjo 9 d., penktadienis

Tortilijos su triušiena ir daržovėmis


Vis daugiau žmonių nešasi pietums savo pagamintą maistą priešpiečių dėžutėse, aš manau, kad tai puiki idėja, žinai ką valgai, gali pasigaminti tai, ką mėgsti. Noriu pasiūlyti vieną iš tokių pietų variantų-tortilijos su triušiena ir daržovėmis!

Reikės: 

2 didesnių arba 4 mažesnių tortilijų
salotų Iceberg 
1-2 pomidorų
1-2 agurkų
1 nedidelio mėlyno svogūno (supjaustome žiedais, pašlakstome citrinos sultimis, šiek tiek cukraus ir druskos ir paliekame pasimarinuoti)
200 g triušienos mėsos juostelių (aš nauduojau Lapino puotos)
1-2 skiltelių česnako
druskos, pipirų
žiupsnelio džiovinto čiobrelio
žiupsnelio baziliko
1 a.š. raudonojo kario

Padažą naudojau tokį pat, kaip Cezario salotoms, tik be vandens, kad būtų tirštesnis:

3 a.š. gero majonezo (mano mylimiausias Kėdainių be konservantų)
1 a.š. Dižono garstyčių
2 a.š. citrinos sulčių
1 a.š. sojos padažo
druskos, pipirų pagal skonį
1/2 a.š. agavos sirupo arba medaus
1/2 skiltelės česnako


Mėsą supjaustome plonomis juostelėmis, pabarstome prieskoniais, įspaudžiame česnako skilteles ir viską išmaišome, paliekame pasimarinuoti apie 10-15 min. Kepame ant didelės ugnies 4 min iš kiekvienos pusės. Imame tortiliją, dedame salotų lapus, pjaustytą griežinėliais pomidorą, marinuotus svogūnus, pjaustytą šiaudeliais agurką, dedame keptos triušienos gabaliukus, pilame padažo. Tortiliją suvyniojame, tada apvyniojame kepimo popieriumi, kad būtų patogiau valgyti ir transportuoti. Skanaus!



2016 m. rugsėjo 8 d., ketvirtadienis

Cezario salotos su triušienos gabaliukais


Cezario salotas mes įpratę valgyti su kepta vištiena arba tiesiog be mėsos, aš gi šiandien norėjau pabandyti kitokį variantą ir patiekiau su keptais triušienos gabaliukais. Šios salotos mano vienos iš mėgstamiausių, niekada neatsibosta! Jas puikiai galima pasiimti į mokyklą, universitetą ar darbą, tiesiog padažą pilkite jau prieš pat valgant.  

2 porcijoms reikės:

Iceberg salotų
40-50 g tarkuoto Džiūgo
česnakinės duonos skrebučių  (perku jau paruoštus)
200 g triušienos mėsos juostelių (aš nauduojau Lapino puotos)
1-2 skiltelių česnako
druskos, pipirų
žiupsnelio džiovinto čiobrelio
žiupsnelio baziliko
1 a.š. raudonojo kario

Padažui:

3 a.š. gero majonezo (mano mylimiausias Kėdainių be konservantų)
1 a.š. Dižono garstyčių
2 a.š. citrinos sulčių
1 a.š. sojos padažo
druskos, pipirų pagal skonį
1/2 a.š. agavos sirupo arba medaus
1/2 v.š. vandens
1/2 skiltelės česnako


Mėsą supjaustome plonomis juostelėmis, pabarstome prieskoniais, įspaudžiame česnako skilteles ir viską išmaišome, paliekame pasimarinuoti apie 15-30 min. Kepame ant didelės ugnies 4-5 min iš kiekvienos pusės. Salotų lapus suplėšome, beriame tarkuotą Džiūgą, dedame česnakinius duonos skrebučius. Mėsą supjaustome mažesniais gabaliukais, dedame ant salotų ir pilame padažo. Skanaus!!!




2016 m. rugsėjo 1 d., ketvirtadienis

Labai gardūs antienos maltinukai su sūriu ir špinatais


Kai atsibosta įprasti maltinukai, norisi kažko kitokio, puikiai tiks tokie gardūs, minkštučiai, labai lengvai pagaminami maltinukai iš antienos, sūrio ir špinatų! 

6 vnt. reikės:

1 mažo svogūno
geros saujos špinatų
krapų
petražolių
druskos, pipirų
vištienos prieskonių
raudonosios paprikos miltelių
100 g fermentinio sūrio
1 kiaušinio
žirnių miltų apvoliojimui (galima rinktis kitokius)
aliejaus kepimui


Mėsą sumalame, dedame prieskonius pagal skonį, beriame pjaustytus špinatus ir žalumynus, tarkuotą sūrį, smulkiai pjaustytą svogūną, įmušame kiaušinį, viską gerai išmaišome. 


Formuojame maltinukus, apvoliojame žirnių miltuose, apkepame iš kiekvienos pusės. Pilame 0,5 puodelio karšto vandens, troškiname uždengus, kol išgaruos vanduo. 



Mes valgėme su saliero-bulvių koše (bulves viriau su pjaustyto saliero gumbo gabaliukais santykiu 1:4, viską sutryniau su virintu pienu, sviestu ir krapais)

Skanaus!