Nenumaldomai artėjant šventėms, pradedam ieškoti užkandžių ir patiekalų idėjų, kurie būtų ne tik skanūs, bet ir puoštų stalą. Kaip tik tokius ir noriu Jums pasiūlyti! Garantuoju, jūsų svečiai liks sužavėti ;)
Lavašo suktinukai su karštai rūkyta antienos filė ir daržovėmis
Reikės:
8 tortilijų (galite keisti lavašu, bet man su tortilijom patogiau)
salotų lapų
šviežio sūrio užtepėlės arba majonezo
agurko
1/2 raudonos paprikos
250 g "Kitchen me" Karštai rūkytos antienos filė su oda (žinoma galite keisti kitu rūkytu kumpiu)
Tortiliją ištepame sūrio užtepėle arba majonezu, dedame salotų lapus, pjaustytą agurką, papriką bei pjaustytą kumpį. Susukame ir įvyniojame į maisto plevelę. Dedame į šaldytuvą bent 2-3 val, galima daryti iš vakaro. Supjaustome riekutėmis. Galima susmeigti pagaliukais arba įdėti į keksiukų popierines formeles.
Tartalėtės su sūrio užtepėle ir rūkyta lašiša
20 vnt. reikės:
1 pakuotės mažų tartalėčių (aš pirkau IKI parduovėje)
150-200 g šviežio sūrio užtepėlės (įspaudžiame su konditeriniu švirkštu)
100 g šaltai rūkytos lašisos
kaparėlių papuošimui
krapų
Sumuštinukai su sūdyta-parūkyta antienos filė
Reikės:
Prancūziško batono
80 g "Kitchen me" sūdytos-parūkytos antienos filė (galite keisti kitokiu vytintu kumpiu)
Pesto padažo
Rukola lapelių
Slyvinių pomidorų
Mini mozarellos
Balzaminio acto kremo
Batoną supjaustome, paskrudiname orkaitėje. Tepame pesto padažo, dedame sūdytos-rūkytos antienos filė, mini mocarellos, rukola lapelį, 1/4 vyšninio pomidoro, pašlakstome balzaminio acto kremu.
Bulvių lizdeliai su silke
Šie lizdeliai vienareikšmiškai pakėrės ne vieno svečio širdį! Įdarą galite dėti kokį tik norite, kas dera su bulve.
12 lizdelių reikės:
3 bulvių
Grietinės/šviežio sūrio užtepėlės/graikiško jogurto (pagal jūsų pasirinkimą)
Mėlyno svogūno
Vyšninių pomidorų
Sūdytos silkės
Šiek tiek druskos
Krapų
Bulves sutarkuojame burokine tarka. Šiek tiek pasūdome. Paliekame 10 min, nuspaudžiame sultis. Plonu sluoksniu išdeliojame beveik iki sienelių viršaus silikoninėse keksiukų formelėse, kad būtų panašu į krepšelius/lizdelius. Kepame 180 lapsnių temperatūroje, kol lizdeliai gražiai apskrus. Atvėsiname, tik tada atsargiai išimame. Dedame į kiekvieną lizdelį po šaukštelį pasirinkto kremo, gabaliuką sūdytos silkės, kelis griežinėlius mėlynojo svogūno, 1/2 pomidoriuko, papuošiame krapais.
Iešmeliai su česnakiniu saliamiu ir daržovėmis
Reikės:
Medinių iešmelių
Špinatų lapelių
Česnakinio saliamio
Marinuotų karnišonų
Vyšninių pomidoriukų (perpjauname pusiau)
Juodųjų alyvuogių
Deliojimo tvarka matosi foto, todėl net neaprašynėsiu :)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą