2012 m. gegužės 30 d., trečiadienis

Mėsos zrazai su pievagrybių-sūrio-lašinukų įdaru

Kada atsibosta paprasti kotlėtai, pradedu improvizuoti su įdarais, tai visada gelbsti :)

Reikės:
 0,6 kg  mentės
2 riekės išmirkyto batono
mėsos prieskonių
kelių skiltelių česnako
kiaušinio
pievagrybių
svogūno
lašinukų
 v. šaukštas majonezo
sūrio
džiuvesėlių apvoliojimui
aliejaus kepimui



Mėsą sumalame kartu su batono riekėm, įspaudžiame porą skiltelių česnako, įmušame kiaušinį ir viską gerai išmaišome.
Įdarui pakepiname lašinukus, svogūną ir pievagrybius. Sutarkuojame sūrį. Viską sumaišome su šaukštu majonezo.Ant delno išdeliojame mėsą, kaip blyną, į vidų dedame po šaukštelį įdaro ir gerai viska suformuojame kaip maždaug žemaičių blynus :)), voliojame džiūvesėliuose ir kepame aliejuje.
Skanaus.
P.S.  į mėsą druskos ar prieskonių  dėkite mažiau truputi, nes lašinukai ir sūris duoda sūrumo ;)


Prancūziškas varškės pyragas

Tešlai:
200 g sviesto
0.3 stikinės cukraus
vanilinio cukraus
2 stiklinės miltų
Įdarui:
0.5 kg varškės
3 - 4 kiaušiniai
0.4 stiklinės cukraus

stiklinė 236 ml.

Sviestą sutarkuojame, sumaišome su cukrumi ir miltais. Gaunasi tokia biri masė. Įdarui sumaišome varškę, cukrų ir kiaušinius.
 Kepimo indą patepame sviestu, suberiame pusę miltų-sviesto-cukraus mišinio, išlyginame, ant jo užpilame varškę, o ant viršaus vėl miltų-sviesto-cukraus mišinį.
 Kepti  190 laipsnių  karštumo orkaitėje apie valandą.
 Skanaus!

Bulvių-mėsos apkepas


Reikės :
bulvių -600 g
pakepintos vištienos arba mėsos  faršo- 250 g
pievagrybių- 200 g
1 svogūno
12% grietinės -100 ml
šalto vandens- 200 ml
mišinio Maggi idea
rio- 50 g

Bulves nuskutame ir supjaustome labai plonais griežinėliais (3 mm) , aš dariau su vištiena tai ją supjausčiau labai smulkiai ir pakepiau su svogūnu ir pievagrybiais, kol įdaras truputi atvės, pasigaminau padažą, jį padaryti labai lengva, kadangi turėjau Magggi idea mišinio bulvių-mėsos  apkepui, tai jį tiesiog sumaišiaus su grietine ir vandeniu. Imame karščiui atsparų indą, ištepame jį aliejumi, ant dugno plonai išdėliojame bulves, paskui mūsų įdarą, po to vėl bulvės, įdarą  ir ant viršaus bulves, užpilame viską padažu ir pabarstome sūriu. Kepame  iki 180°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 50 min..
Skanaus!

2012 m. gegužės 25 d., penktadienis

Olesia

Praeitą penktadienį turėjau labai smagią fotosesiją su mano geriausia drauge likus keliom dienom iki jos gimtadienio, praleidom nuostabias 3 val. Turbūt jau daugėlis girdėjo, kas atsitiko su mano hardu, kur buvo visos mano foto , šiuo metu jis  atiduotas kompiuteristui, žiūrėsim ar pavyks išgelbėt bent kokias nuotraukas.  Labai gaila, kad galiu parodyt tik tiek foto iš šios šaunios fotosesijos, bet noriu pasidalinti bent jomis :)



o čia mes kartu :) 

na ir žinoma su gražiomis alyvomis :) 


2012 m. gegužės 17 d., ketvirtadienis

Švilpikai

    Kaip gi aš nemegstu tokių dienų kaip šiandien, lyja beveik visą dieną, darbe tik ir svajojau apie lovą, karštos arbatos puoduką ir gerą filmą, labai tikiuosi, kad lietingų dienų bus nedaug ir lietus negriaus mano mažų bet man labai svarbių sumanymų :)
 Noriu pasidalinti šios dienos skaniu  receptu.
Mūsų šeima labai mėgsta bulves, mes galėtume jas valgyt vos ne kasdien tik vis kitame pavidale, todėl šiandien gaminau švilpikus grietinės-spirgučių padaže.

Reikia:
bulvių
bulvių krakmolo
kiaušinio
bulvių prieskonių (arba tiesiog druskos ir pipirų)

Išsiverdame bulves, geriausiai tai padaryti iš vakaro. Nulupame ir
sumalame jas  su mėsmalę. Suplojame dubenelyje bulves, padaliname į 4 dalis (tiesiog pirštu perbrėžiame).
Išimame vieną dalį, tą dalį dedame ant likusių bulvių, į tuščią vietą pilame bulvių krakmolo, tiek kad susilygintu su likusiom bulvėm. Įberiame prieskonius, įmušame  kiaušinį.


Formuojame norimos formos švilpikus, įkaitiname orkaitę,išdeliojame ant kepimo  popieriumi (popieriu ištepame aliejumi) išklotos skardos. Pakepame vieną puse, paskui apverčiame ir vėl kepame kol gražiai apskrunda. Tuo tarpu kai kepa mūsų švilpikai, darome padažą. Aš dariau grietinės- svogūnų-spirgučių, galima daryti ir grietinės- svogūnų -grybų.
Iškeptus švilpikus sudedame į puodą, gausiai užpilame mūsų padažu ir keletą min dar patroškiname.

Skanaus!

2012 m. gegužės 14 d., pirmadienis

Vištienos tefteliai

 
Tefteliams:
vištienos krutinėlė (arba kiaulienos faršo, kam kaip patinka)
70 gr.  Basmati ryžių (nevirtų svoris)
1 svogūnas
1 morka
2 šaukštai majonezo
vištienos arba mėsos  prieskonių
druskos, pipirų, česnako skiltelė
Padažui:
0.7 stiklinės vandens
5 v.š. pomidorų padažo
3 v.š. grietinės
3 v.š. majonezo
1 v.š. miltų
truputi šviežių krapų
druska, mėgstami prieskoniai
Ryžius išvirti (nepervirti). Smulkiai supjaustytus svogūnus pakepinti. Morką sutarkuoti smulkia tarka ir apkepinti kartu su svogūnais. Kepant morkas ir svogūnus juos galima paskaninti prieskoniais. Krutinelę sumalame. Faršą sumaišyti su ryžiais, morkom, svogūnais, majonezu, įberti druskos, prieskonių. Suformuoti nedidelius kukulius ir dėti juos į kepimo formą. Sumaišyti padažo ingridientus ir užpilti kukulius. Uždengti viską folija ir kepti orkaitėje 200 C apie 40 min. Kepimo pabaigoje foliją nuimti ir dar apie 5-10 min. pakepti, kad gražiai apskrustų. Jei padažas neapsemia teftelių, kepdami karts nuo karto apipilkite jų viršų padažu. Skanaus!
 Labai skanus patiekalas, tikrai rekomenduoju!
P.S. iš nurodytos normos  išėjo du tokie indeliai :)

2012 m. gegužės 13 d., sekmadienis

Sushi

Žuvies kukuliai česnakiniame padaže

 Recepto šaltinis

Kukuliams:

0,5 kg. žuvies filė
1 svogūnas
1 morka
1 kiaušinis
kelios česnako skiltelės
prieskoniai, druska
žalumynai
miltų kukulių apvoliojmui
Padažui:
200 ml. grietinėlės
2 v.š. grietinės
4 skiltelės česnako (arba pagal skonį)
druskos
prieskonių
          Žuvį ir svogūną sumalame mėsmale. Morką ir česnaką sutarkuojame smulkia tarka. Viską sumaišome, įmušame kiaušinį, beriame prieskonius, žalumynus. Jei faršas labai "skystas"- įberiame džiūvėsėlių (aš įbėriau 2 v.š.). Šlapiomis rankomis formuojame kukulius, apvoliojame miltuose ir kepame keptuvėje, kol gražiai apskrunda iš visų pusių.
         Sumaišome padažo ingridientus (česnaką susmulkiname). Kukulius sudedame į kepimo formą vieną šalia kito ir užpilame padažą. Troškiname iki 180 C įkaitintoje orkaitėje apie 15 min.


Skanaus!