2017 m. birželio 28 d., trečiadienis

Cukinijų sveikuoliški vafliai



Kai atsibosta cukinijų blynai, juos galima pagaminti kitaip, naudojant mažiau riebalų. 


6 vnt. reikės:

2 mažų jaunų cukinijų

1 kiaušinio

2 skiltelių česnako

druskos, pipirų pagal skonį

40 g sūrio (aš nauduojau 2 x mini Babybel)

1 v.š. Dobele Kama grūdų mišinio (jeigu neturite tiesiog įdėkite papildomai 1 v.š. avižinių miltų)

3 v.š. avižinių miltų (aš tiesiog sumaliau Dobele avižinius dribsnius)

kokoso aliejaus kepimui

Padažui:

2 v.š. graikiško jogurto

1 v.š. majonezo

smulkintų krapų

šlakelio citrinos sulčių

druskos, pipirų pagal skonį

Cukiniją sutarkuojame burokine tarka, pasūdome ir paliekame 10-15 min. Gerai nuspaudžiame susidariusias sultis. Pabarstome druska ir pipirais, įspaudžiame česnaką, dedame kiaušinį, išmaišome. Beriame Kama drūdų mišinio ir avižinių miltų, gerai išmaišome. Vafline ištepame kokoso aliejumi, gerai įkaitiname, dedame apie 2 v.š. tešlos, kepame apie 6-7 min. Valgome su padažu. 
Skanaus!

P.S. Jeigu neturite vaflines, galima kepti tiesiog keptuvėje blynais :) 


2017 m. birželio 23 d., penktadienis

Vištienos vyniotinis


Kai pabosta įprasti vištienos patiekalai, tenka galvoti kažką naujo. Atšilus orams, daugiau laiko norisi praleisti lauke, todėl paskutiniu metu labai nemėgstu ilgai gaminti maisto, man tokiais atvejais gelbsti orkaitė, viską suruošus, įdedi kepti, o tuo metu gali užsiimti kitais darbais.


Vyniotiniui reikės:

2 vištienos filė

4 vištienos kumpelių be kaulo 

žalumynų (aš naudojau krapus ir špinatus)

3-5 skiltelių česnako

raudonos paprikos miltelių, druskos, pipirų, galima čili 

plonai pjaustyto sūrio 3-4 vnt.

folijos kepimui



Mėsa uždengiame plėvele ir pamušame. Dėliojame ant folijos vyniotini : kumpelis, filė ir t.t. Pabarstome prieskoniais, išspaudžiame česnaką, dedame smulkintus žalumynus ir ant viršaus sūrį. Atsargiai viską susukame, pabarstome paprika, druska ir pipirais ir susukame į foliją.  Į kepimo skardą pilame 1,5 stiklinės vandens (jei reikės įpilkite eigoje papildomai), dedame vyniotinį. Kepame 200 laipsnių temperatūroje apie 1 val ir 15-20 min. Atvėsiname. 

Skanaus!


Blyneliai su obuoliais


Bandom toliau įvairius blynelių receptus, šį kartą tai buvo blyneliai su obuoliais.

Reikės: 

1 kiaušinio

100 g avižų miltų (aš sumaliau Dobele avižinius dribsnius)

~70 ml kefyro

2 obuolių

1/3 a.š. kepimo miltelių




Obuolius nulupame, išpjauname obuolio viduriuką kartu su stiebelių ir kauliukais supjaustome žiedais. Iš nurodytų produktų darome tešlą. Kiekvieną obuolio riekelę mirkome į tešlą ir kepame ant nedidelės ugnies iki gražios auksinės spalvos, uždengus keptuvės dangčiu.
Skanaus!


2017 m. birželio 12 d., pirmadienis

Perlinių kruopų troškinys


Prisipažinsiu, kad kruopas valgau labai retai, todėl bandau taisyti padėti ir įtraukti jas į savo racioną. Vakar išbandžiau štai tokį troškinį, kurį išprašė ir mano mažasis ir su malonumu valgė (tik daviau be pievagrybių).

Reikės:


100 g pievagrybių

1 didelio svogūno

2 skiltelių česnako

1/2 paprikos

saujos žirnių ankščių

druskos, pipirų

džiovinto raudonėlio

1 a.š. grūdėtų garstyčių

1 a.š. agavų sirupo

1 v.š. citrinos sulčių

1- 1,5 v.š. sojos padažo

ghee sviesto kepimui



Perlines kruopas išverdame pagal instrukciją. Ant sviesto ghee pakepiname smulkintą svogūną, beriame pjaustytus pievagrybius ir kepame kelias minutes. Dedame smulkintą papriką, žirnių ankštis ir smulkintą česnaką, viską troškiname apie 5-7 minutes ant nedidelės ugnies. Daržoves pagardiname druska, pipirais, džiovintu raudonėliu pagal skonį. Sumaišome citrinos sultis su garstyčiomis, agavų sirupu ir sjos padažu, viską pilame į daržoves, išmaišome. Prie daržovių dedame išvirtas perlines kruopas ir viską troškiname apie 1-2 min. Valgome su mėgstamomis daržovėmis ar salotomis. 
Skanaus!







2017 m. birželio 11 d., sekmadienis

Sveiki savaitgalio pusryčiai


Dievinu savaitgalius, kai neskubėdama galiu išgerti kvapnios kavos puodelį lovoje, pasigaminti sveikus, gražius pusryčius, kuriems įprastą darbo dieną nėra laiko. Tokių pusryčių receptą noriu pasiūlyti šiandien. 

Blynui reikės:

3 v.š. Dobele Kama grūdų mišinio (galima keisti avižiniais miltais)

30 ml kefyro

1 kiaušinio

žiupsnelio druskos

1/3 a.š. kepimo miltelių

šiek tiek aliejaus kepimui


Kiti produktai patiekimui

1 kepto kiaušinio

tepamo sūrio, aš naudojau štai tokį ožkos su voveraitėmis (dieviškas)


1/2 avokado

vyšninių pomidorų

svogūnų laiškų

šiek tiek citrinos sulčių (avokadui)

druskos, pipirų

Visus ingredientus, skirtus blynui sumaišome, pilame ant įkaitintos keptuvės ir kepama ant nedilės ugnies, uždengus, iki gražios rudos spalvos. Išimame blyną, dedame ant lėkštės. Iškepame kiaušinienę. Ištepame blyną tepamu sūreliu, pabarstome svogūnų laiškais, dedame supjaustytus pomidorus. Dedame kiaušinienę, avokadą supjaustome griežinėliais, pašlakstome citrinos sultimis, dedame ant kiaušinio, viską pabarstome druska ir pipirais.

Skanaus!