Kai atsibosta cukinijų blynai, juos galima pagaminti kitaip, naudojant mažiau riebalų.
6 vnt. reikės:
2 mažų jaunų cukinijų
1 kiaušinio
2 skiltelių česnako
druskos, pipirų pagal skonį
40 g sūrio (aš nauduojau 2 x mini Babybel)
1 v.š. Dobele Kama grūdų mišinio (jeigu neturite tiesiog įdėkite papildomai 1 v.š. avižinių miltų)
3 v.š. avižinių miltų (aš tiesiog sumaliau Dobele avižinius dribsnius)
kokoso aliejaus kepimui
Padažui:
2 v.š. graikiško jogurto
1 v.š. majonezo
smulkintų krapų
šlakelio citrinos sulčių
druskos, pipirų pagal skonį
Cukiniją sutarkuojame burokine tarka, pasūdome ir paliekame 10-15 min. Gerai nuspaudžiame susidariusias sultis. Pabarstome druska ir pipirais, įspaudžiame česnaką, dedame kiaušinį, išmaišome. Beriame Kama drūdų mišinio ir avižinių miltų, gerai išmaišome. Vafline ištepame kokoso aliejumi, gerai įkaitiname, dedame apie 2 v.š. tešlos, kepame apie 6-7 min. Valgome su padažu.
Skanaus!
P.S. Jeigu neturite vaflines, galima kepti tiesiog keptuvėje blynais :)