Prisipažinsiu, kad kruopas valgau labai retai, todėl bandau taisyti padėti ir įtraukti jas į savo racioną. Vakar išbandžiau štai tokį troškinį, kurį išprašė ir mano mažasis ir su malonumu valgė (tik daviau be pievagrybių).
Reikės:
60-70 g perlinių kruopų
100 g pievagrybių
1 didelio svogūno
2 skiltelių česnako
1/2 paprikos
saujos žirnių ankščių
druskos, pipirų
džiovinto raudonėlio
1 a.š. grūdėtų garstyčių
1 a.š. agavų sirupo
1 v.š. citrinos sulčių
1- 1,5 v.š. sojos padažo
ghee sviesto kepimui
Perlines kruopas išverdame pagal instrukciją. Ant sviesto ghee pakepiname smulkintą svogūną, beriame pjaustytus pievagrybius ir kepame kelias minutes. Dedame smulkintą papriką, žirnių ankštis ir smulkintą česnaką, viską troškiname apie 5-7 minutes ant nedidelės ugnies. Daržoves pagardiname druska, pipirais, džiovintu raudonėliu pagal skonį. Sumaišome citrinos sultis su garstyčiomis, agavų sirupu ir sjos padažu, viską pilame į daržoves, išmaišome. Prie daržovių dedame išvirtas perlines kruopas ir viską troškiname apie 1-2 min. Valgome su mėgstamomis daržovėmis ar salotomis.
Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą