2012 m. lapkričio 30 d., penktadienis

Aštri žirnių pomidorinė sriuba



Reikės:

skaldytų žirnių
bulvių
morkos
druskos
pipirų
1 kubelio sultinio
svogūno
3 skiltelių česnako
0,5-1 čili pipiro (nuo kiekio priklausys sriubos aštrumas)
3-4 pomidorų
3 šaukštų pomidorų pastos
1 a.š. ciberžolės
0,5 a.š. malto kumyno
petražolių, krapų

Žirnius palaikome užmerktus per naktį, kad išbrinktų. Užverdame vandenį,beriame druskos, pipirų ir dedame žirnius. Kai žirniai bus beveik minkšti, dedame kubeliais supjaustytas bulves, smulkiais kubeliais pjaustytą morką.  Pomidorus nuplikiname ir nuimame žieveles ir supjaustome kubeliais.. Keptuvėje pakepiname smulkiai supjaustytą svogūną, beriame prieskonius, smulkiai pjaustytą čili pipirą, smulkiai kapotą česnaka.Pakepiname apie min. ir beriame supjaustytus pomidorus, bei 3 šaukštus pomidorų pastos. Viską patroškiname apie 1 min. Padažą krečiame į puodą prie žirnių ir kitų daržovių. Dedame kubelį sultinio ir viską dar paverdame apie 5 min. Galiausiai beriame kapotus žalumynus, paverdame min. Galima tiekti su grietine. 
Skanaus!




Makaronai su pievagrybių-pelėsinio sūrio padažu


Reikės:

mėgstamų makaronų
pievagrybių
svogūno
0,5 čili pipiro
 svogūno laiškų
100 g  sūrio su mėlynuoju pelėsiu
 150-200 ml grietinėlės
druskos
pipirų

Makaronus išverdame. Aliejuje pakepiname svogūną, pievagrybius, svogūno laiškus ir čili pirirą. Pilame grietinėlės, dedame gabaliukais supjaustytą sūrį su mėlynuoju pelėsiu, beriame šiek tiek druskos ir pipirų. Į pagamintą padažą dedame išvirtus makaronus, pakaitiname kartu su padažu keletą min.
Skanaus!

2012 m. lapkričio 29 d., ketvirtadienis

Varškės spurgos




Su merginom iš Supermamos juokiemės, nes tą dieną visos masiškai, kaip susitarusios kepėm šias spurgas :)) Kaip sakant buvo spurgų diena :)

 Reikės:
 500 g. varškės
2 kiaušinių
2 kiaušinio trynių
6 v. šaukštų cukraus
2 a. šaukštelių vanilinio cukraus
2 v. šaukštų degtinės
2 a. šaukštelių kepimo miltelių
apie 260-270 g. miltų
aliejaus kepimui
cukraus pudros pabarstymui


Į dubenį sudėti varškę, cukrų, vanilinį cukrų bei kiaušinus su tryniais, viską gerai išmaišyti.Į išmaišytą tešlą supilti degtinę, kepimo miltelius bei persijotus mltus.Miltus pilkite porcijomi iki norimo tirštumo tešlos.Formuojant  spurgytes rankomis reikia sudrėkinti delnus, paimti nedidelį gabalėlį tešlos ir susukti rutuliuką.Spurgytes kepkite aliejuje kol gražiai paruduos. Iškeptas dėkite ant popierinio rankšluosčio, o kai nudžius sudėkite į lėkštę ir apibarstykite cukraus pudra.
Skanaus!




2012 m. lapkričio 28 d., trečiadienis

Citrininis keksas su migdolais


Nepaisant savo kuklios išvaizdos tai neįtikėtinai skanus keksas: šviesus ir ryškus citrinų skonis,  labai harmoningai dera su migdolais.  Kitą dieną jis dar  skanesnis. Ruduo, arbata ir šis keksas -tai ko reikia!

Reikės:

200 g migdolų
180 g sviesto
3 kiaušinių
2 citrinų
5 g kepimo miltelių
200 g  miltelinio cukraus
100 g miltų

Migdolų riešutus susmulkiname su blenderiu.


Citrinas nuplauname ir palaikome užvirintame vandenyje 2-3 min., tada smulkia tarka nutarkuojame geltoną citrinos dalį. Iš pusės citrinos išpaudžiame sultis.


Į  ištirpintą sviesta dedame miltelinio cukraus, citrinos žieveles, citrinos sultis ir viską suplakame, kol masė pabaltuos ir bus puri.  Kiaušinius dedame po vieną, vis plakant  mikseriu.


Į masę beriame prasijuotus miltus su kepimo milteliais. Galiausia beriame smulkintus migdolus.


Orkaitę įkaitiname iki 170 laipsnių, kepimo formą išklojame kepimo popieriumi ir krečiame mūsų tešlą. Kepame 50 min.Ar keksas jau iškepęs tikriname su mediniu pagaliuku.


Jeigu viršus pradės labai ruduoti, uždenkite folija. Tiekiame, kai keksas atauš.
Skanaus!


2012 m. lapkričio 27 d., antradienis

giveaway nuo juliusalterego

Originally posted by juliusalterego at giveaway
Друзья, я наконец-то выкроила время и решила устроить небольшой розыгрыш в моем журнале. Делаю это впервые, но хотела уже давно осуществить! Вот недавно получила последние открытки от разных посткроссинговых фирм с моими фотографиями. Думаю, вы все эти картинки уже видели в моих постах, теперь они могут быть у вас в виде открыток :)

Для розыгрыша я подготовила 5 наборов из 10 открыток и 2 поощрительных набора из 5 открыток.

Photobucket


№1
Photobucket

№2
Photobucket

№3
Photobucket

№4
Photobucket

№5
Photobucket

№6 и №7
Photobucket


Что нужно, чтобы участвовать в розыгрыше.
1. Быть читателем моего журнала (если вы еще нет, то добавить в друзья).

2. Сделать перепост этой записи в открытом доступе в своем блоге до конца участия в розыгрыше.

3. Вернуться сюда и вставить ссылку на перепост.
Вы можете увеличить свой шанс, сделав перепост еще и в других сетях (vk.com, facebook.com), и вставить ссылку на свою публикацию. Но если у вас есть блог в жж, то публикация в нем первична.

4. Получить от меня номер.

5. Ждать дня розыгрыша, когда я объявлю 7 счастливчиков.


Розыгрыш продлится до 12 декабря до 23.00. Победителей я объявлю 13 декабря.

Желаю удачи!

2012 m. lapkričio 24 d., šeštadienis

Kreminė žalioji sriuba



Švelni, kreminės konsistencijos, gražiai žalios spalvos sriuba, patiks ypač trintų sriubų megėjams.

Reikės:

0,5 žalio arba maždaug tokio kiekio šaldyto brokolio
0,5  šviežio arba tiek pat šaldyto žiedinio kopūsto
0,5  pakelio šaldytų žalių žirnelių
4 bulvių
1 didelio svogūno
1-2 kubelių daržovių arba vištienos sultinio
druskos
pipirų
2 lauro lapelių
200 ml  grietinėlės  13 % riebumo
dž. batono kubelių


Užverdame vandenį, įberiame truputelį druskos, pipirų, lauro lapus, sultinio kubelius.  Bulves supjaustome kubeliais ir metame į verdantį vandenį. Pavirus 10 min, beriame kitas daržoves ir verdame kol daržovės suminkštės. Keptuvėje pakepiname svogūną. Į atskirą indą nupilame sultinį,bet truputėlį paliekame ir puode su daržovėmis. Visas daržoves sublenderiuojame su svogūnais. Gautą masę perpilame į kitą indą, įmame sietelį ir visą tą daržovių masę pertriname  į puodą, kur virė daržovės, kad sriuba būtų vientisos masės. Pilame 3-4 samčius ( nuoviro  kiekiu galima reguliuoti sriubos  tirštumą)  mūsų atidėto daržovių nuoviro. Pilame grietinėlę ir viską užverdame. Tiekiame su džiovinto batono skrebučiais.
Skanaus!




Basmati ryžiai su vištiena ir daržovėmis ir kiaušiniu


Kažką panašaus mes valgydavom kavinėje Gan Bei City, tik patobulinau pagal save

Reikės:

200 g virtų Basmati ryžių
Didlės morkos
Didelio svogūno arba 2 mažų
Šaldytų žalių žirnelių
Višitienos krutinėlės
Česnakinių vištienos pireskonių
1-2 kiaušinių
Šaukštelio juodgrūdės
Česnakinio mišinio
Šaukštelio ciberžolės
Krapų
Pipirų
Druskos
Svogūno laiškų papuošimui

Išverdame ryžius, tik nepervardame, jie turi būti birūs. Vištienos krutinėlę supjaustome nedideliais kubeliais, pabarstome druska, pipirais, česnakiniu mišiniu ir česnakiniais vištienos prieskoniais, pakepiname aliejuje. Didelėj keptuvėj pakepiname pjaustytą svogūną, labai smulkiais kubeliais pjaustytą morką. Įberiame juodgrūdės, ciberžolės, minutę dar pakepiname. Dedame vištieną,dedame šaldytus žirnelius ir pakepam porą minučių, beriame ryžius. Atskiroje keptuvėje pakepiname suplaktą kiaušinį su žiupsneliu druskos, visą laiką maišant, kad gautusi nedideli gabaliukai. Iškepto kiaušinio gabaliukus dedame taip pat į ryžius. Beriame pipirų, česnakinio mišinio, druskos. Prieskonius visada beriu iš akies pagal skonį, todėl labai proporcijų nerašau. Beriame smulkintus krapus. Viską gerai išmaišome ir dar kelias min pakepam, dedame į lėkštes, užberiame svogūno pjaustytų svogūno laiškų. 
Skanaus.

Kuskuso salotos


Šioms salotoms galima imti savo mėgstamas kruopas, ar tai būtų kvietinės, ar miežinės, ar kurskusas.

Reikės:
150 g Kuskuso kruopų (ar kitų iš nurodytų)
Ilgavaisio agurko
Didelio pomidoro
50 g šviežių mėtų
100 g petražolių
 krapų
75 ml citrinų sulčių
75 ml geros kokybės alyvuogių aliejaus
Česnakinio mišinio ¼ šaukštelio
Porą žiupsnelių maltų juodų pipirų

Išverdame kruopas pagal visas instrukcijas ant pakelio. Jeigu gerai išvirsite, kruopos nebus šlapios ir nesušoks į gumulą. Petražoles ir mėtas nuplaukite, nupjaukite kotelius ir sukapokite taip smulkiai, kaip tik įmanoma. Smulkiais kubeliais supjaustykite agurką ir pomidorą. Kruopas suberkite į didelį salotoms maišyti skirtą dubenį, sukrėskite petražoles, mėtas, suberkite daržoves ir prieskonius. Pasūdykite, išmaišykite. Maišant supilkite citrinų sultis ir alyviuogių aliejų.
Skanaus :)


Šaltinis


2012 m. lapkričio 20 d., antradienis

Troškintos daržovės su kukuliais


Reikės:

maltos mėsos
druskos
pipirų
bulvių 
morkų
ryžių
lauro lapų
grietinės

              Bulves supjaustome kubeliais, morkas plonais giežinėliais, Mėsą sumaišome su druska ir pipirais, padarome kukuliukus ir juos pavoliuojame ryžiuose.Į puoda dedame bulves su morkom, beriame druskos, pipirų, lauro lapų. Ant viršaus dedame kukulius. Pilame verdančio vandens ir troškiname apie 20-25 min. Dedame grietinės ir atsargiai (kad nesugadinti kukuliukų) pamaišome ir dar keletą minučių patroškiname.


P.S.  Atsiprašau, kad nerą gatavo produkto nuotraukos, nespėjau nufotografuoti :)




Kitokie pusryčių sumuštiniai


Reikės 1 sumuštiniui pagaminti  :

2 riekių forminės duonos 
kelių griežinėlių kumpio ar dešros
kelių griežinėlių pomidoro
kiaušinio
svogūnų laiškų
druskos
pipirų

Eiga matosi foto, todėl neaprašynėsiu ;)


Kepame  orkaitėje 200 laipsnių temperatūroje ~ 30-40 min,  laiką nurodžiau maždaug, siūlau vis užmest akį, kad kiaušinis būtinai iškeptų!




Žirnių sriuba rytietiškai


Šiai sriubai mane įkvepė Beatos laida, nutariau pasigaminti kažkuom panašią, bet pagal save koreguotą sriubą. Labai skani,aštri ir sodrios geltonos spalvos su rytietišku skoniu.

Reikės:

  2 daržovių ar vištienos sultinio kubelių (geriau imti ekologišką)
bulvių
morkos
virtų žirnių, kartu su skysčiu, kuriame jie virė
juodųjų maltų pipirų
druskos
kelių lauro lapų
  šaukštelio prieskonių mišinio Nasi-goreng ( į kurį ieina svogūnai, ilgoji ciberžolė, česnakai, imbieras, čili pipirai) bet jeigu kažko panašaus nėra, tiesiog galima pakepinti svogūną, 3 česnako skilteles 
 nepilno  šaukštelio ciberžolės (jeigu darome be prieskonių mišinio, ciberžolės beriame pilną šaukštelį)
nepilno šaukštelio kario
puse šaukštelio kumyno sėklų
0,5 čili pipiro
2-3 cm ilgio imbiero šaknies
200-300 ml kokoso pieno (manau galima keisti ir grietinėle, nors aišku geriau kokoso pienas) kiekis priklauso nuo to, kokio aštrumo norėsite sriubos
krapų

Užverdame vandenį, įberiame mūsų sultinio kubelius, beriame kubeliais supjaustytas morkas, smulkiais kubeliais pjaustytą morką. Beriame truputį druskos, pipirų, lauro lapus. Verdame 15 min, tada pilame mūsų išvirtus žirnius su visu skyščiu ir paverdame dar 5 min, kol bulvės visiškai išvirs. Kol verda daržovės, supjaustome  labai   smulkiais kubeliais imbierą, čili pipirą (prieš tai nuvalant visas sėklas). Jeigu neturite panašaus prieskonių mišinio, tada aliejuje pakepiname  supjaustytą svogūną  ir česnako skilteles, kol apskrus, tada berti ciberžolę, karį, kumyno sėklas, imbierą ir čili pipirą, viską pakepinti ant silpnos ugnies kelias minutes. Tada viską beriame į sriubą, pilame kokoso pieną ir beriame krapus. Paverdame 2 min ir išjungiame.
Skanaus!












2012 m. lapkričio 19 d., pirmadienis

Brokolių blyneliai

 10-11 blyneliams reikės:

nedidelio brokolio
2 kiaušinių
30-40 g  tarkuoto parmezano
3 šaukštų miltų
2-3 skiltelių česnako
druskos
pipirų


Brokolio žiedelius nuplauname, paverdame ant garų kokias 5-6 min, įdedame į kiaurasamtį ir apliejame ledinių vandenių, kad brokolis liktų gražios spalvos. Brokolio žiedelius labai smulkiai sukapojame peiliu, dedame kiaušinius, sūrį, beriame druskos, pipirų, įspaudžiame česnako, dedame miltus ir viską gerai išmaišome. Kepame aliejuje kol gražiai apskrus, iškeptus blynelius dedame ant popierinio rankšluoščio, kad pašalinti nereikalingą aliejų. Mes valgėme su majonezu, galima pasidaryti kokį lengvą padažiuką iš jogurto ir prieskonių.
p.s. manau galima būtų įdetį dar kokios varškės, tada blyneliai būtų švelnesnio skonio :)




Trinta pievagrybių sriuba


Reikės:

1 l daržovių sultinio
4-5 vid. bulvių
pipirų
druskos
2 lauro lapelių
2 svogūnų
3 skiltelių česnako
džiovintų daržovių mišinio  su dž. grybų gabaliukais
400 g pievagrybių
100-150 ml grietinėlės
krapų
gabaliuko sūrio su mėlynuoju pelėsiu
skrudinto batono kubelių

Į verdantį sultinį sudedame pjaustytas bulves, įberiame druskos ir pipirų bei lauro lapelius. Kol bulvės verda, keptuvėje pakepiname  kubeliais supjaustytą svogūną,  smulkiai sukapotas česnako skilteles. Kai svogūnai gražiai pageltonuos, sudedame pjaustytus pievagrybius ir viską pakepiname, kol grybai truputį paskrus. Kai bulvės išvirs, sudedame keptus svogūnus, česnakus ir pievagrybius, įdedame supjaustytus krapus ir pavedame dar 2-3 min.
Nukeliame mūsų sriubą nuo ugnies, Truputį nupilame buljono, juo galėsime reguliuoti sriubos tirštumą. Sriubą sutriname su blenderiu, jeigu reikia įpilame nupiltą buljoną. Pastatome puodą su sriuba atgal ant viryklės, įpilame grietinėlę ir dar min paverdame. Pilame į lėkštes sriubos, įdedame porą nedidelių kubelių sūrio su mėlynuoju pelėsiu ir beriame skudinto batono kubelius.
Skanaus!






2012 m. lapkričio 18 d., sekmadienis

Nuostabaus skonio kokteilis



Noriu pasiūlyti nuostabaus skonio kokteilį, kurio venoje porcijoje yra visos dienos vitamino C.
Recepto šaltinis
 4 porcijom reikės:
Šviežiai spaustų apelsinų sulčių iš 10 apelsinų (apie 0,8-1l);
1 citrinos sulčių;
3 cm ilgio imbiero gumbo gabalėlio;
100 ml labai karšto vandens;
7 šakelių šviežių mėtų;
šaukštelio rudojo cukraus;
šaukšto medaus;
200 ml vandens;
dubenėlio ledukų.



Imbierą nulupkite, sutarkuokite smulkiąja burokine tarka ir užpilkite karštu vandeniu. Atidėkite 10 minučių, kad prisitrauktų. Mėtas nuplaukite ir nuskabykite lapelius. Viršūnėles atidėkite papuošimui.  Mėtas sudėkite į kokteilinę, suberkite cukrų ir sutrinkite į tyrelę. Cukrus padės sutrinti mėtas - kitaip lapeliai išsilakstys po kokteilinę. Supilkite apelsinų ir citrinos sultis, per sietą nukoškite imbierą - imbierinį vandenį supilkite į kokteilinę, tarkius nuspauskite ir išmeskite. Sudėkite medų  ir ledukus. Viską gerai išplakite. Išpilstykite į taures, papuoškite mėtų viršūnėlėmis ir patiekite iš karto - kol dar putoja.










Kopūstų salotos su sezamo sėklomis ir salierais


Reikės:

Kopūstų 250 g
Morkos 150 g
Saliero kotų 100 g
Obuolio 1 vnt.
Obuolių acto 45 ml
Sezamo aliejaus 45 ml (aš neturėjau tai keičiau alyvuogių)
Jūros druskos 1/4 a.š.
Miltelinio cukraus 5 g
Juodų maltų pipirų 1/4 a.š.
Sezamo sėklų 20 g

Paprastos bet labai manau naudingos salotos kiekvienam, kas rūpinasi sveikesnę mitybą. 
Skanaus!



2012 m. lapkričio 15 d., ketvirtadienis

Užkepti lašišos kepsniai


Pagaliau prisiruošiau pagaminti tėvo pagautą, mmm, lašišą :)

Taigi  2 dideliems kepsniams reikės:

lašišos
citrinpipirių,
žuvies prieskonių
2 svogūnų
2 paprikų
krapų, petražolių
200 ml grietinėlės
 tarkuoto 100 g kietojo sūrio

Supjaustome lašišą kepsniams, pabarstome citrinpipiriais ir žuvies prieskoniais. paliekam marinuotis bent 2-3 val.


Svogūną supjaustome juostelėm, papriką taip pat. Pakepiname daržoves aliejuje. 
Į karščiui atsparų indą sudedame mūsų kepsnius, užpilame grietinėlę, ant viršaus dedame  keptus svogūnus, paprikas ir sukapotus žalumynus.

Kepame orkaitėje 180 laipsnių temperatūroje 35 min, ištraukiame - pabarstome sutarkuotu sūriu ir pašauname dar 15 min.
Skanaus!





2012 m. lapkričio 11 d., sekmadienis

Užkeptos bulvių puselės


Šios bulvės tiks kaip garnyras prie mėsos ar žuvies patiekalų, taip pat galima valgyt ir vienas su salotom. Įdarą galima improvizuoti, galima dėti pakepintų lašinukų, pievagrybių, jau čia kaip sakoma fantazijos reikalas :)



Reikės:
mažesnių arba vidutinių bulvių
2 šaukštų grietinės
saujos supjaustytų svogūnų laiškų
krapų
druskos
pipirų
100 g smulkiai tarkuoto parmezano (aš naudojau jau sutarkuotą Džiūgą)
truputėlį džiuvesėlių

Noriu pasiūlyti neįprastą būdą pagaminti bulves su lupena. 
Tam,kad jas greitai išvirti su lupena,  įmame maišelį, dedame į jį gerai su šepetelių nuplautas bulves perpjautas perpus. Maišelyje darome mažas  skylutes su šakute ir jį užrišame. Dedame maišelį su bulvėmis  ant lėkštės ir dedame į miktrobangę. Kepame ant didžiausio galingumo 7 min ar 8- jei bulvės vidutinės (neimkite didelių, nes neprakeps vidus) Įšėmus maišelį ir atrišus duodame bulvėm atvėsti. 


Kai puselės atvėsta, atsargai su šaukšteliu išskobiame vidų, paliekant kraštelius. Įdarą suminkome su šakute, dedame porą šaukštų grietinės, pjaustytus svogūno laiškus, kapotus krapus, sūrį, beriame druskos ir pipirų ir viską gerai išmaišome. Įdarom mūsų bulvių laivelius įdaru. Sudedame  įdarytas puseles į karščiui atsparų indą. Pabarstome bulvių puselių  viršų džiuvesėliais. Kepame 180 laipsnių temperatūroje apie val arba kol viršus gražiai apskrus, galima įjungti grilio funkcija, pas ką ji yra tada laikas manau  sutrumpėtų.