Švelni, kreminės konsistencijos, gražiai žalios spalvos sriuba, patiks ypač trintų sriubų megėjams.
Reikės:
0,5 žalio arba maždaug tokio kiekio šaldyto brokolio
0,5 šviežio arba tiek pat šaldyto žiedinio kopūsto
0,5 pakelio šaldytų žalių žirnelių
4 bulvių
1 didelio svogūno
1-2 kubelių daržovių arba vištienos sultinio
druskos
pipirų
2 lauro lapelių
200 ml grietinėlės
13 % riebumo
dž. batono kubelių
Užverdame vandenį, įberiame truputelį druskos, pipirų, lauro lapus, sultinio kubelius. Bulves supjaustome kubeliais ir metame į verdantį vandenį. Pavirus 10 min, beriame kitas daržoves ir verdame kol daržovės suminkštės. Keptuvėje pakepiname svogūną. Į atskirą indą nupilame sultinį,bet truputėlį paliekame ir puode su daržovėmis. Visas daržoves sublenderiuojame su svogūnais. Gautą masę perpilame į kitą indą, įmame sietelį ir visą tą daržovių masę pertriname į puodą, kur virė daržovės, kad sriuba būtų vientisos masės. Pilame 3-4 samčius ( nuoviro kiekiu galima reguliuoti sriubos tirštumą) mūsų atidėto daržovių nuoviro. Pilame grietinėlę ir viską užverdame. Tiekiame su džiovinto batono skrebučiais.
Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą