Reikės:
skaldytų žirnių
bulvių
morkos
druskos
pipirų
1 kubelio sultinio
svogūno
3 skiltelių česnako
0,5-1 čili pipiro (nuo kiekio priklausys sriubos aštrumas)
3-4 pomidorų
3 šaukštų pomidorų pastos
1 a.š. ciberžolės
0,5 a.š. malto kumyno
petražolių, krapų
Žirnius palaikome užmerktus per naktį, kad išbrinktų. Užverdame vandenį,beriame druskos, pipirų ir dedame žirnius. Kai žirniai bus beveik minkšti, dedame kubeliais supjaustytas bulves, smulkiais kubeliais pjaustytą morką. Pomidorus nuplikiname ir nuimame žieveles ir supjaustome kubeliais.. Keptuvėje pakepiname smulkiai supjaustytą svogūną, beriame prieskonius, smulkiai pjaustytą čili pipirą, smulkiai kapotą česnaka.Pakepiname apie min. ir beriame supjaustytus pomidorus, bei 3 šaukštus pomidorų pastos. Viską patroškiname apie 1 min. Padažą krečiame į puodą prie žirnių ir kitų daržovių. Dedame kubelį sultinio ir viską dar paverdame apie 5 min. Galiausiai beriame kapotus žalumynus, paverdame min. Galima tiekti su grietine.
Skanaus!
Skanaus!
Kviečiu pažaisti http://dailona.livejournal.com/31486.html
AtsakytiPanaikinti