2017 m. sausio 28 d., šeštadienis

Makaronų apkepas su triušiena ir daržovėmis



Labai skanus, sotus apkepas. Puikiai tiks savaitgaliui pamaitinti gausią šeimą :)

Reikės:


1/2 pakelio makaronų Penne rigate arba kitokios formos


1 nedidelės cukinijos

1 didelio svogūno

3 skiltelių česnako

1 didelės morkos

1/2 paprikos 

2-3 v.š. grietinės

200 ml puodelio šaldytų žirnelių

250 fermentinio sūrio

50 g smulkiai tarkuoto parmezano 

mėgstamų vištienos (ar kitokių) prieskonių

druskos, pipirų

smulkintų šviežių petražolių






1.  Triušieną supjaustome nedideliais gabaliukais. Pabarstome druska, pipirais, įspaudžiame skiltelę česnako, pabarstome mėgstamais prieskoniais, viską išmaišome. Apkepame keptuvėje, kol gražiai apskrus, išimame. 
2. Makaronus išverdame pagal instrukciją.
3. Supjaustome svogūną, pakepame apie 2 min, tada dedame tarkuotą morką ir kubeliais pjaustytą papriką, pakepame 3-4 min, dedame tarkuotą cukiniją ir kepame daržoves, kol suminkštės. Įspaudžiame 2 skilteles česnako, beriame šaldytus žirnelius ir pakepame apie min. Dedame prie daržovių keptą triušieną, 2-3 v.š. grietinės, makaronus, pagardiname druska ir pipirais ir viską išmaišome, patroškiname apie 30 sek.
4. Dedame 1/2 makaronų su triušiena ir daržovėmis į karščiui atsparų indą, apibarstome 1/2 tarkuotu fermentiniu sūriu, tada dedame likusius makaronus, barstome likusiu tarkuotu fermentiniu ir parmezano sūriais, pabarstome petražolėmis.
5. Kepame 180 laipsnių temperatūroje, kol sūris gražiai apskrus. Skanaus!










2017 m. sausio 26 d., ketvirtadienis

Pievagrybių kukuliai su makaronais




Puiki alternatyva mėsai įvairūs kukuliai ar kotletukai iš daržovių, šį kartą siūlau iš pievagrybių ir avižinių dribsnių, kurie puikiai tinka su mėgstamais makaronais. 

Reikės:


Kukuliams:

200 g pievagrybių

nedidelės stiklinės (apie 200 ml) avižinių dribsnių 

3-4 v.š. džiuvesėlių

1 didelio svogūno

2 skiltelių česnako

a.š. džiovintų čiobrelių

druskos

pipirų

1 didelio kiaušinio

smulkintų šviežių žolelių

Padažui:

250 ml  pomidorų tyrės

2 skiltelių česnako

1/4 paprikos

1 svogūno

1/2 a.š. džiovintų raudonėlių

druskos

pipirų

100-120 ml grietinėlės

2-3 v.š. smulkiai tarkuoto Džiūgo

smulkintų šviežių žolelių

Granyrui:

Spaghetti arba kitokių makaronų



1. Avižinius dribsnius užpilame verdančiu vandeniu ir paliekame brinkti. 
2. Svogūną ir pievagrybius smulkiai supjaustome. Kepame svogūnus apie 2-3 min, dedame pievagrybius ir kepame, kol gražiai apskrus ir nebeliks skysčio nuo grybų, dedame smulkintą česnaką ir pakepame dar apie min. Atvėsiname.
3. Išbrinkytus dribsnius dedame prie keptų grybų su svogūnu, įmušame kiaušinį, beriame prieskonius, smulkintas žoleles, džiuvesėlius ir viską gerai išmaišome, paliekame, kol darysime padažą.
4. Pakepame smulkintą svogūną, dedame labai smulkiai pjaustytą papriką, kepame, kol suminkštės, dedame smulkintą česnaką, džiovintą raudonėlį ir min. pakepame. Pilame pomidorų tyrę, patroškiname kelias minutes, tada pilame grietinėlę, beriame Džiūgą, gardiname druska ir pipirais, bei smulkintomis žolelėmis, patroškiname apie min. 
5. Imame po šaukštą kukulių tešlos, šlapiomis rankomis formuojame nedidelius kamuoliukus, kepame iš kiekvienos pusės, kol gražiai apskrus.
6. Iškeptus kukulius dedame į padažą, viską patroškiname apie 5 min. 
7. Spaghetti išverdame pagal instrukciją, tiekiame su mūsų pievagrybių kukuliais, pabarstome smulkintomis žolelėlimis. Skanaus!






2017 m. sausio 17 d., antradienis

Triušiena garstyčių padaže


Švelni triušiena garstyčių padaže-puikus pasirinkimas šeimos pietums! Darbo nedaug, o skonis tikrai puikus!


Gausiai šeimai pamaitinti reikės:


druskos, šviežiai grūstų pipirų pagal skonį

1 a.š. džiovinto raudonėlio

1-1.5 a.š. džiovinto česnako miltelių

2 vidutinių svogūnų

1 didelio puodelio daržovių arba vištienos sultinio

5 a.š. Dižono garstyčių

150 ml grietinėlės

1/2 a.š. džiovinto čiobrelio

alyvuogių aliejaus kepimui

smulkintų petražolių papuošimui



Triušį supjaustome, nuplauname ir nusausiname popieriniu rankšluoščiu. Beriame druskos, pipirų, česnako miltelių, raudonėlio ir viską gerai išmaišome. Apkepame ant didelės ugnies iš abiejų pusių apie maždaug 3 min, kol triušis gražiai apskrus. Įšimame triušio gabaliukus ir dedame į didelį kepimo indą. Tame pačiame aliejuje, kur kepė triušienos gabaliukai, apkepame smulkintą svogūną iki gražios auksinės spalvos, beriame džiovintą čiobrelį ir pakepame, vis maišant,  dar apie 30 sekundžių. Pilame sultinį, garstyčias ir viską gerai išmaišome, patroškiname apie min. Padažą pilame ant apkeptos triušienos, uždengiame kepimo indą folija ir troškiname orkaitėje apie 1 val 180 lapsnių temperatūroje. Po valandos nuimame foliją, įpilame grietinėlę, atsargiai išmaišome ir dar patroškiname 10 min. Valgome su mėgstamu garnyru. 
Skanaus!





Popkornas su Matcha


Noriu Jums pasiūlyti pasidaryti žaliuosius popkornus su Matcha. Apie Matcha arbatos naudą jau rašiau štai čia, todėl nesikartosiu. Argi nesmagu valgyti štai tokį spalvotą popkorną prie mėgstamo filmo ar serialo, kuris dar ir bus naudingas mūsų organizmui? Sudominau? Tada receptas žemiau :)


Reikės:

100 g kukurūzų spraginimui

kokoso aliejaus 2-3 a.š. kepimui ir 2 a.š. pagardinimui

1.5-2.5 a.š. Matcha arbatos (kiekis priklauso, kokio skonio intensyvumo norite)


Gaminimas labai paprastas, tikrai pavyks kiekvienam! Įkaitiname keptuvėje kokoso aliejų, beriame kukurūzus, uždengiame ir kaitiname ant silpnos ugnies, kol visas popkornas iškeps. Beriame iškeptą popkorną į dubenį, beriame Matcha arbatos, druskos, pilame 2 a.š. kokoso aliejaus ir viską gerai išmaišome. 
Skanaus!




2017 m. sausio 13 d., penktadienis

Žiedinio kopūsto "ryžiai" meksikietiškai


Jeigu pavargote nuo mėsos ir kruopų, siūlau pasidaryti veganišką labai skanų patiekalą! Jeigu mėgstate aštresnį maistą, tikrai liksite neabejingi šiems "ryžiams". Kas nemėgsta aštraus maisto, tiesiog nedėkite aštraus pipiro. 


2 asmenims reikės:

1/2 vidutinio žiedinio kopūsto

2 v.š. alyvuogių aliejaus

1/2 geltonos arba raudonos paprikos

1 didelio svogūno

2 skiltelių česnako

1/2-1 čili pipiro (aš pakeičiau keliais marinuotais jelapeno griežinėliais)

2 pomidorų

2 a.š. pomidorų pastos

druskos, pipirų pagal skonį

1/4 a.š. rūkytos paprikos

1 avokado (nebūtinai)

kelių citrinos griežinėlių (nebūtinai)

smulkintų šviežių petražolių







Įkaitinkite aliejų, berkite pjaustytą svogūną, pakepkite kelias minutes, tada berkite smulkintą papriką, pakepkite dar kelias min, tada berkite smulkintą čili pipirą arba jelapeną, smulkintus pomidorus ir viską kepkite dar kelias min. Žiedinį kopūstą susmulkinkite S formos peiliu smulkintuve iki "ryžių" dydžio. Dėkite žiedinį kopūstą ir smulkintą česnaką prie keptų daržovių, įdėkite pomidorų pastos, kepkite apie 2-3 min. Pagardinkite druska, pipirais ir rūkyta paprika, bei smulkintomis petražolėmis. Labai skanu su avokadu, jį suspjaustykite juostelėmis, pašlakstykite citrinos sultimis, bei pabarstikite žviežiai grūstais pipirais. 

Skanaus!







Makaronai citrininiame sūrio padaže su vištiena



3 asmenims reikės: 


2-3 be odos ir kaulo vištienos krūtinėlių

2 v.š. alyvuogių aliejaus

1,5 v.š. mėgstamų vištienos prieskonių

2 a.š. sviesto

3 skiltelių česnako

200 ml grietinėlės

1/4 puodelio tarkuoto parmezano

1/2 a.š. citrinos žievelės

druskos, pipirų pagal skonį

2-3 vidutinių pomidorų 

1/2 a.š. smulkintų krapų

šviežių petražolių papuošimui




1. Imame zip maišelį, sudedame vištienos krūtinėlę, pilame1 v.š. alyvuogių aliejaus, beriame vištienos prieskonius, uždarome ir viską gerai pakratome, kad prieskoniai ir aliejus pasiskirstytų tolygiai.

2. Makaronus verdame pagal instrukciją.

3. Įkaitiname likusį 1 v.š. alyvuogių aliejų, dedame vištienos krūtinelę ir kepame ant vidutinės ugnies iki gražios auksinės spalvos, maždaug po 5-6 min iš kiekvienos pusės.

4. Į gilesnė keptuvę arba puodą dedame sviestą, ištirpiname, įspaudžiame česnaką, pakepame apie minutę.

5. Pilame grietinelę, beriame parmezaną, citrinos žievelę, nuolat maišome. Pagardiname druska ir pipirais pagal skonį, beriame smulkintus krapus. Įdėdame makaronus ir viską išmaišome, pašildome viską kartu apie min.

6. Tiekiame iškart su kepta vistiena. Ant viršaus dedame pjaustytą pomidorą, smulkintas petražoles, pabarstome parmezanu.

Skanaus!







Vaisių ir grūdų kokteilis "Antigripinas"



Labai džiaugiuosi, kad nauji metai atnėšė man naujas pažintis, tarp kurių yra Dobele, visada malonu išbandyti kažką naujo! Apie grūdų mišinį Kama nebuvau kolkas nei girdėjusi, nei bandžiusi, todėl labai buvo smalsu išbandyti. Šį mišinį galite rasti visose didžiosiose parduotuvėse Maxima, Rimi ir IKI, ieškokite prie sėlenų. Ir ką galiu pasakyti, jis nuostabus! Keli šaukštai į mėgstamą kokteilį ir jis suteikia jūsų įprastam patiekalui jau visai kitą skonį, sakyčiau, tokį riešutų. Šiandien jums siūlau kokteilį, kuriame labai daug vitamino C, kas ypač aktualu rudenį ir žiemą. 

Dviem asmenims reikės: 

2 sunokusių bananų🍌🍌

2 v.š. Dobele Kama grūdų mišinio

1/2 saujos šaldytų raudonųjų serbentų 

1 geros saujos šaldytų spanguolių

3 datulių

Didelio puoduko migdolų pieno (turi apsemti, galima šiek tiek pašildyti) 

Čija sėklų

Uogas geriau iš anksto atšildyti, kad kokteilis nebūtų šaltas. Viską dedame į kokteilinę ir sotūs pusryčiai su daug vit C paruošti. 

Skanaus!


Kepta antis apelsinų marinate



Šventės praėjo ir noriu su jumis pasidalinti keptos anties receptu, kuri puikavosi ant mūsų  šventinio stalo.  Labai noriu padėkoti Baltic Larus už nuostabią draugystę ir bendradarbiavimą, kuri tęsiame ir šiais metais! 


Reikės:


Marinatui:

5 v.š. aliejaus

5 a.š. mėgstamų vištienos prieskonių

2 a.š. česnakinio mišinio (paprika, česnakai, juodieji pipirai)

druskos pagal skonį

1 apelsino sulčių

1/2 apelsino  nutarkuotos žievelės

2 v.š. medaus

Antį nuplauname, nusausiname popieriniu rankšluoščiu. Sumaišome visus marinato ingredientus ir įtriname antį iš išorės ir vidaus, apvyniojame maistine plevele ir paliekame marinuotis šaldytuve per naktį. Anties krūtinėlę pabadome šakute, dėdame į kepimo rankovę ir kepame 180 lapsnių temperatūroje 1,5 val. Atsargiai prapjauname kepimo rankovės viršų, antį pašlakstome susidarusiais riebalais, kepame dar apie 30-40 min, kol gražiai apskrunda. Antį įsukame į foliją ir paliekame pastovėti apie 15-20 min. 
Skanaus!


2017 m. sausio 12 d., ketvirtadienis

Pusryčiai ananaso lėkštėje


Kokteilius galima ne tik gerti, galima juos padaryti šiek tiek tirštesnius ir pateikti štai taip😋😍Šiandien išbandžiau @dobele_lietuva grūdų mišinį Kama❤👍

Tokiems pusryčiams reikės:

Ananaso

3 bananų

2 v.š. Dobele Kama grūdų mišinio

Šiek tiek migdolų pieno (galima keisti kitu)

Čija sėklų

Agavų sirupo

Kokoso čipsų (nebūtinai)

Ananasą perpjauname pusiau, vienos pusės išskobiame vidų, tai bus mūsų lėkštė😊 Į plaktuvą sudedame 2 bananus, 2 v.š. Kama grūdų mišinio, v.š. agavų sirupo,  vienos pusės ananaso, kelis šaukštus migdolų pieno (pienu reguliuokite tirštumą, neturi būti labai skysta) Pilame kokteilį į ananaso vidų, puošiame pjaustytu bananu, ananasu, beriame čija sėklų, kokoso čipsų (nebūtinai)👍

2017 m. sausio 10 d., antradienis

Nepamirškime rūpintis savimi


Šiandien noriu pakalbėti ne apie tik maistą, bet ir apie sveikatą. Prisipažinkime, kada pradedame ja rūpintis? Dažniausiai, kai jau susergame....ir aš ne išimtis. Praėjusieji metai buvo pakankamai sunkūs man, kaip mamai, nes mažasis labai dažnai sirgo, teko ne kartą gulėti ligoninėje, todėl visi stresai ir pervargimas neigiamai atsiliepė mano sveikatai. Besurūpindama vaikais, pamiršau save...todėl nenuotabu, kad susirgau pati. Kai susirgau antrą kartą pakankamai stipriai per rudenį-žiemą, pasakiau sau STOP, reikia kažką daryti. Nelaukite, kol susirgsite, imkitės prevencijos anksčiau, nekartokite mano klaidų!
Mano labai vėlyvas rytas prasidėjo taip❤❤❤ Skanūs pusryčiai ir vitaminai- dabar neatsiejami mano ryto ritualai. The Organic Pharmacy maisto papildas Superantioxidant. Jame esantys antioksidantai - cinkas, vitaminai E ir C,  bei selenas padeda apsaugoti ląsteles nuo oksidacinės pažaidos.Ginkmedžiai palaiko normalią periferinės kraujotakos funkciją ir atmintį, o taip pat normalią galvos smegenų ir galūnių kraujotaką.Cinkas padeda palaikyti normalią imuninės sistemos veiklą. Cinkas padeda palaikyti normalią odos, plaukų ir nagų būklę.Vitaminas A padeda palaikyti normalią imuninės sistemos veiklą, regėjimą ir odos būklę. Apie visus ingredientus skaitykite www.biovaistine.lt  puslapyje.
👍Šiemet vienas iš 2017 m. tikslų buvo pažadas sau - rūpintis ne tik šeimos nariais, bet ir nepamiršti rūpintis SAVIMI! ☺
@biovaistine.lt dovanoja visiems mano sekėjams ir draugams 20% nuolaidą bet kuriam produktui iš www.biovaistine.lt, tereikia įvesti koduką Jelena20, kuris galioja iki 2017-02-28👌


o čia Oliverio video, kaip pasigaminti nuostabius Benedikto kiaušinius 



2017 m. sausio 7 d., šeštadienis

Triušienos ir obuolių kamuoliukai


Reikės:


2 a.š. alyvuogių aliejaus

1 smulkinto svogūno

1 tarkuoto obuolio

1/2 v. š. smulkintų šviežių petražolių

1 v.š.  prieskoninių žolelių mišinio

1/2 ekologiško vištienos sultinio kubelio

2 v.š. maltų džiuvesėlių

druskos, maltų pipirų

augalinio aliejaus kepti

miltų apvoliojimui

Įkaitiname alyvuogių aliejų ir pakepiname pusę pjaustyto svogūno apie 3 min. Rankomis išspaudžiame tarkuoto obuolio sultis. Sumaišome tarkius su triušiena, kepintu ir nekepintu svogūnu, žolelėmis, trintu vištienos sultinio kubeliu ir džiuvesėliais, viską gerai išmaišome. Pagardiname druska ir pipirais pagal skonį. Suformuojame kamuoliukus, pavoliojame miltose ir kepame iš visų pusių, kol gražiai apskrus. Valgome su mėgstamu garnyru, mūsų atveju buvo virti grikiai ir troškintos morkos su žirneliais grietinėlės padaže.









Burokėlių sriuba su triušienos galkutėmis


Ar jau visi atsigavote po šventinio mišrainių maratono? Man visada po tokių sočių valgymų norisi kitą dieną sriubos, norisi vėl jausti lengvumą skrandyje. O kas gali būti geriau už lekštę  karštos sriubos šaltą žiemos dieną? Burokėlių sriuba viena mėgstamiausia mūsų šeimos, todėl ją verdu tikrai dažnai, tad siūlau ir jums :)


Reikės:


2 vidutinių virtų burokėlių

2-3 vidutinių bulvių

1 morkos

1 svogūno

1/2 raudonos paprikos

2 a.š. pomidorų pastos

1-1,5 ekologiško daržovių kubelio pagal skonį

druskos, pipirų

2 lauro lapų

šakelės petražolių

1 v.š. balzaminio acto

Užverdame 2-3 litrus vandens (priklausomai nuo valgytojų skaičiaus). Smulkintą triušieną pagardiname druska ir pipirais, išmaišome. Šlapiomis rankomis formuojame mažas galkutes ir dedame į verdantį vandenį. Beriame druskos, pipirų ir lauro lapus, sumažiname ugnį ir verdame apie 30 min, tada beriame kubeliais pjaustytas bulves ir verdame apie 15 min.  Burokėlius nulupame ir sutarkuojame stambia tarka, kai bulves jau bus beveik išvirusios dedame juos į sriubą, . Supjaustome kubeliais svogūną, pakepame kelias minutes, tada beriame tarkuotą morką, pakepame dar kelias min ir dedame pjaustytą papriką (galima kubeliais arba juostelėmis), kepame, kol visos daržovės bus minkštos. Dedame kelis šauktus pomidorų pastos ir viską patroškiname apie minutę. Į sriubą dedame 1 arba 1,5 ekologiško daržovių kubelio, keptus svogūnus su daržovėmis ir pomidoru pasta, išmaišome. Dedame šakelę petražolių (kai sriuba išverda, aš ją tiesiog išimu), pilame v.š. balzaminio acto, verdame 5 min ir išjungiame. Paliekame 10-15 min, tada tiekiame su šaukšteliu grietinės. Skanaus!












2017 m. sausio 6 d., penktadienis

Avižiniai blynai su bananu ir cinamonu


Sveiki, pirmiausiai, norėčiau pasveikinti visus su praėjusiomis šventėmis!!! Bet aš asmeniškai džiaugiuosi, kad jos baigėsi ir galima grįžti prie įprastų darbų ir valgymo. Kadangi savaitgalis ant nosies, skubu pasidalinti labai skanių blynų receptu! Blynai be pridėto cukraus, todėl tikrai galima juos laikyti sveikuoliškais :)

Reikės:

2/3 puodelio graikiško jogurto


1/2 sunokusio banano

1 kiaušinio


1/2 a.š. cinamono


kepimui:



 patiekiant:


banano ir uogų 




Visus produktus dedame į kokteilinę ir suplakame iki vientisos tešlos. Į įkaitintą keptuvę dedame kokoso aliejaus, pilame po 1,5 v.š. tešlos, kepame iš kiekvienos pusės iki auksinės spalvos. Tiekiame su agavų sirupu ir mėgstamom uogom.
Skanaus!