Vištienos "bombos" su sūriu
Iš nurodyto kiekio išėjo 6 vnt.
Reikės:
500 g maltos vištienos kulšelių mėsos (malu visada pati)
1 svogūno (jį sumalame kartu su mėsa)
1 kiaušinio
1 valgomo šaukšto džiuvesėlių
Česnako miltelių arba 2 mažų skiltelių šviežio
Mėgstamų vištienos prieskonių, pipirų
Fermentinio sūrio (supjaustyti 6 vnt po 1×1.5 cm gab)
Nesaldžių kukurūzų dribsnių apvoliojimui (juos susmulkinti)
Vištieną sumalame kartu su svogūnu. Beriame česnako multelius arba įspaudžiame česnaką, beriame prieskonius, pipirus, viska gerai išmaišome, įmušame kiaušinį, beriame džiuvesėlius ir vėl gerai išmaišome. Drėgnomis rankomis įmame faršą į vidų dedame po gabaliuką sūrio ir suformuojame rutuliukus, apvoliojame smulkintuose kukurūzų dribsniuose. Skardą išklojame kepimo popieriumi, šiek tiek papurškiame aliejumi, dedame mūsų "bombas", papurškiame ant kiekvienos šiek tiek aliejaus, kepame 180° laipsnių orkaitėje apie 40 min. Tiekiame su bulvių koše (į tradicinę košę beriau dar tarkuoto parmezano) ir mėgstamom salotom. Skanaus!
Ačiū už receptą. Būtinai išbandysime
AtsakytiPanaikinti