2011 m. gruodžio 16 d., penktadienis

Florentinai pagal Beatą


 Šiandien nutariau iškepti šiuos fainučius, smalyžiams tikrai patiks :)
Taigi reikės: 

1 indelis sutirštinto kondensuoto pieno

250 g kukurūzų dribsnių (a la cornflakes)

Aguonų

Sezamo sėklų po saują

Kaip paruošti:
Orkaitę įjungiam iki 190 C, pasiruošiam skardas, kuriose kepsime. Skardas ištiesiam kepimo popieriumi.
Svarbu, kad kondensuotas pienas būtų ne iš šaldytuvo, o kambario temperatūros ir takus. Jei ne, tai teks jį truputį pašildyti atskirai dubenėlyje arba karšto vandens vonelėje.
Ant dribsnių užpilam kondensuotą pieną, sumaišom. Masė taps klampi, bet dribsniai nepaskęs kondensuotame piene. Užbarstom aguonų ir sezamo sėklų, pamaišom. Viskas nebus labai šlapia ir klampu, gali atrodyti, kad jau nebesulips, bet nesibaiminkite, cukrus, esantis kondensuotame piene, labai puikiai viską sulipdys.
Dėkite po šaukštą lizdelius į skardą ant kepimo popieriaus ir kepkite maždaug 7 minutes. Žiūrėkite, kad nesudegtų, bet turi truputį pakeisti spalvą.

Vėsdami florentinai sutvirtės.Patarimas:  kepti ant  kepimo popieriaus su silikoniniu paviršium, tada sausainukai neprilimpa ir lengvai nusiima.
Skanaus!


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą